Amerikansk Hare
500 gram hakket flæsk og kalv
1 stort revet løg
1 æg
15o gram flødeost naturel
2 spsk. rasp
1tsk salt
½ tsk. hvid peber.
½ tsk. reven muskat
½ tsk. tørret rosmarin
Desuden 2 til 4 spsk. Tomapure
4 – 6 skiver bacon
3- 4 store skrællede kartofler
2 tsk. timian
2 spsk. Olie
1dl. bouillon eller hvidvin.
Tilberedning
Rør farsen sammen af de nævnte ingredienser den bliver ret fast.
Tænd ovnen på 225 grader.
Smør et ovnfast fad med lidt af smørret , form 2/3 del af farsen som et brød, hvorefter det lægges i et fadet, tryk den dyb rille i farsen og kom tomatpureen i læg resten af farsen over som et låg og glat sammenføjninger helt ud så der ingen revner er, læg baconskiverne over farsen
Del kartoflerne i kvarte og læg dem omkring farsen og drys med timian og salt,
og kom lidt smør over dem,hæld bouillon eller hvidvine ved og sæt fadet i oven i 3/4 time.
Tilbehør til Haren kan være agurkesalat og æblegele
Eller en portion Bedstemorsalat ”Finsnittet Icebergsalat i flødedressing”