Fars
500 gram hakket kalv/flæsk
1 stk. løg
1 stk. æg
150 gram flødeost
2 spsk. rasp
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1/2 tsk. reven muskat
1/2 tsk tørret rosemarin
Desuden : 2 – 4 spsk. tomatpuré – 4 – 6 skiver bacon – 3-4 store skrællede kartofler – 1tsk. timian – 1 spsk. blødt smør 1 dl hvidvin eller bouillon.
Tilberedning
Rør farsen sammen af de ovennævnte ingredienser den bliver ret fast
Tænd oven og stil den på 225°
Smør en ovnfast fad med lidt af smørret.
Form 2/3 af farsen, som et brød, anbring derefter farsbrødet i et ovnfast fad , tryk en dyb rille i farsen, fyld rillen med tomatpuré.
Læg derpå resten af farsen over som et låg, glat efter, så der ikke er nogle revner, til slut lægges baconen over farsbrødet.
Skær de skrællede kartofler i både og placer dem rundt om farsen, afslut med at drysse dem med salt og timian, samt smeltet smør.
Hæld vin eller bouillon ved og sæt fadet i ovnen i 3/4 time eller til kartoflerne er blevet møre.
Server haren med Agurkesalat eller Bedstemorsalat