JULESYLTE
1 stk. griseskank 1,5 kg
1 stk. nakkefilet 500 gr.
6 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 teskefuld salt
1 mellemstort finsnittet løg
1/2 teskefuld allehånde
1/4 teskefuld nelliker
Kødet sættes sammen med laurbærblade peberkorn og salt over i koldt vand.
Og koger til det er mørt, det vil sige ca. et par timer.
Urenheder skummes af under kogningen.
Det vil være en fordel at foretage et snit på hver side af skanken, og det helt ind til knoglen.
Kogetiden er ca 3 timer.
Når skank og nakke er færdigkogt tages det op i en skål hvor det findeles, herefter blandes kødet med det finsnittede løg og de resterende krydderrier.
Suppen opvarmes og kødet kommes heri.
Den færdige sylt kommes herefter i en eller flere forme , dækkes med et klæde og udsættes for en pasende, vægt.