SYLTE

12322494_10206858629935895_8038452120484990524_o

 

 

12309907_10206858631095924_5374870932752791761_o

 

JULESYLTE

1 stk.  griseskank 1,5 kg
1 stk.  nakkefilet  500 gr.
6       laurbærblade
6       hele peberkorn
2       teskefuld      salt
1       mellemstort finsnittet løg
1/2    teskefuld    allehånde
1/4    teskefuld    nelliker

Kødet sættes sammen med laurbærblade peberkorn og salt over i koldt vand.
Og koger til det er mørt, det vil sige ca. et par timer.
Urenheder skummes af under kogningen.

Det vil være en fordel at foretage et snit på hver side af skanken, og det helt ind til knoglen.

Kogetiden  er ca 3 timer.

Når skank og nakke er færdigkogt tages det op  i en skål hvor det findeles, herefter  blandes kødet med det finsnittede løg og de resterende krydderrier.
Suppen opvarmes og kødet kommes heri.

Den færdige sylt kommes herefter i en eller flere forme , dækkes med et klæde og udsættes for en pasende, vægt.