FEBRUAR MÅNEDS BLOMST

Bougainvillea

bougainvillea

Bougainvillea som jeg har valgt til februars blomst er en af de planter i udestuen som jeg har haft mest glæd af igennem årene

Den smukke plante stiftede jeg først bekendtskab med under et arbejdsophold i Jedah Saudi Arabien. I vores gårdhave var der flere forskellige repræsentanter af denne flotte plante , ja det var et helt farveorgie. De stod tilsyneladende og passede sig selv, når de blot fik lidt vand en gang i mellem.

bougainvillea-2

I USA, nærmere betegnet i Florida ligger en af de helt store producenter af Bougainvilleaer du dem på dette link  www.bogainvilleas.com her findes over 2000 forskellige arter af planten. Bougainvillea er også en yndet plante når man arbejder med Bonsai. Jeg har under  min surfen på nettet set mange smukke eksemplarer blandt andet på dette link www.yamadoribonsai.de/c.06/03/01/19.htm

bougainvillea-3

Planten kræver ikke den store pasning ,  den kan som sagt formes på espalier  eller bøjler, den har selvfølgelig som alle andre planter sine spilleregler for at kunne udfolde sin blomsterpragt år efterår.

I perioden fra september til februar so er denne plantes hvileperiode anbringes den et køligt men lyst sted.

Den ideelle temperatur i hvileperioden bør ligge på 8 – 12 grader. I hvileperioden vil planten smide sine blade, når foråret kommer begynder den straks at bryde på ny. Der mange af mine havevenner som tror at planten er død når den har tabt bladene . Men som andre løvfældende træer og buske smider den bladene for at samle ny energi til den forestående vækstsæson.

Under hvileperioden må planten ikke gødes, og den skal kun vandes sparsomt.

I vækstsæsonen må Bogainvillean  gerne tørre lettere ud mellem vandingerne da det efterfølgende vil øge blomsterrigdommen.

I februar når solen begynder at få mere magt kan planten beskæres og ompottes
planten tåler meget kraftig tilbage beskæring.

Bougainvillean trives bedst i krukker med et godt dræn og med så lidt plads som muligt til rodnettet da dette giver planten meget bedre blomstersætning.

Ved en eventuel ompotning kan man skære plantens lange og ranglede skud tilbage til det første bladsæt.

Plantens hovedskud kan skæres tilbage til 5 til 6 cm. længde. Det bedste  plantemedium er en tredje del jord, en tredje del groft sand, en tredje del spagnum.

Når de første blomster viser sig stilles planten, stilles planten lyst, gerne i fuld sol. Under sommerens blomsting må planten aldrig tørre ud.

Den skal faktisk vandes hver dag i blomstringsperioden, og vandet skal tilsættes en svag gødnings opløsning.