OKTOBER 2006

Mandag den 2.

Så nåede vi til Oktober og vi flytter nu stille og roligt ud af kolonihaven, men arbejde er stadig nok af i haven , for som jeg omtalte i slutningen af September måneds dagbog, så forestår der en del omlægning af kolonihaven.

Denne mandag startede ved  sekstiden og jeg kunne se at der havde regnet en del om natten.

Ved ankomsten til haven kom  Bendt Olesen, en af mine havevenner  og tilbød at tage mine 8 sække affald med på genbrugsstationen, det var lækkert for så slap jeg for den tur.

Da  hele dagen bød på regn, blev der ikke til  meget havearbejde denne mandag, dog fik jeg fjernet de sommerblomster fra bedet ved indgangspartiet, samt lagt de sidste løg i hjertet.

 

jeg glæder mig til at vise Else og havens gæster blomsterfloret, når våren atter holder sit indtog.

Tirsdag den 3.

Det blev atter en dag hvor vi havde Sara og Rasmus på besøg i kolonihaven, det besøg skyldtes at daginstitutionen fortsat strejker. men vi er glade for når de kommer på besøg i haven. medens børnene hyggede sig indendørs sammen med farmor, syslede jeg lidt med den forsatte oprydning i haven.

Jeg fjernede de sidste Tomater som havde være placeret udendørs, samt drivhusets resterende planter

Nu kommer den tid hvor jeg skal til at tænke på at havde havens krukker i vinterkvarter, for selv de forsat lover mildt vejr, så siger erfaringen mig at hurtigt kan få nattefrost.

Der blev også udplantet stedmoderblomster samt fjernet Isbegoniaerne  langs hækken, således at forårsløgene kunne kom i jorden.

Dagens vejr bød på temperaturer op til 20° .

Onsdag den 4.

I dag havde vi atter haven for os selv, men vi savner jo alligevel de unger når de ikke er her. klokken halv otte var der 10° i udestuen.

Jeg brugte dagen i såvel køkken som prydhaven

De sidste rødbeder og gulerødder blev indhøster, hvorefter jeg nedgravede de grønne affald i e af havens bede. Normalt graver jeg ikke i højbedene, men i stedet for at køre det ikke frøbærende på kompostpladsen valgte jeg at grave det ned i haven.

I dag påbegyndte jeg også renoveringen af bedet ved havedammen. Det er to år siden jeg sidst har gået bedet efter, så jeg valgte at tage alle iris og forårsløg op . Efter en rensning og deling blev de plantet ud på ny.

Det overskydende plante materiale kom så andre af havefolkene til gavn.

Else havde travlt i køkkenet med at sylte de sidste rødbeder samt de grønne tomater som bliver sødsyltede. Disse gourmet tomater er et delikat tilbehør til for eksempel boller i karry.

En vores havevenner kom forbi med en stor pose madæbler. Så det blev til mere arbejde i havehusets lille køkken. Else lave æble mos af den ene halvdel, den anden blev brugt til fremstilling af lægger æbleflæsk.
Det færdige æblefæsk fyldes i små plastbægre som så kommer hjem i fryseskabet, denne metode gør at man ikke skal bruge konserveringsmidler af hensyn til holdbarheden.

Om eftermiddagen var jeg i Føtex for at købe kartofler da vores egne var opbrugt for længst 3 kg. vildmose for 28 kroner. Det må jo være dette års ringe kartoffelhøst som berigtiger  til disse høje priser.

Jeg kørte hjem forbi lejligheden for at tjekke post og pc. da jeg åbnede hjemmesiden så jeg at der havde været et besøg fra Argentina.Det var en dame ved navn Anna Maria som havde skrevet i min gæstebog skriften var på tysk, så jeg kunne jo godt læse hvad hun skrev, nu skal jeg blot havde en til at hjælpe med at sende et svar til hende.

Søndag den 8.

Så er der slut med at overnatte i kolonihaven for dene sæson, så dagen blev brugt på at flytte de sidste ting hjem i lejligheden. I de foregående dage havde vi været for i fællesskab at gøre lejligheden hovedrent, så det var en lækker lejlighed at flytte hjem i.

Onsdag den 11.

Her hvor vi hastigt,  har bevæget os igennem første halvdel af måneden, ligger  dagstemperaturen fortsat omkring 16 til 17° og en nattemperatur 10 til 12°.

I går var der 22° i udestuen klokken femten. planterne nyder i stuen nyder godt af det gode vejr, og det er med smerte i hjertet at de nu skal skæres tilbage for at komme hjem i mit kælderrum til vinteropbevaring.

Det gode vejr lokker forsat haveejere ud i koloniens haver det er karakteristisk at det er dem som har haft deres haver i mange år som jævnligt tilser deres haver i vintersæsonen.

I dag gravede jeg de sidse pastinakker op, i morgen skal de anbringes i fugtigt sand. jeg fik også indhøstet det sidste ipomoea frø fra planterne Morning Star og Sunset Serenade.

Lørdag den 14.

Her ved indgangen til efterårsferien fortsætter det gode vejr og vi var ude i haven allerede klokken halv ti.

Et par af vores venner Tove og Knud kom på besøg til kaffe og smørrebrød det blev nogle hyggelige timer i godt selskab.

Da vennerne var taget af sted  læssede jeg bilen med de planter som skulle hjem i kælderen til vinteropbevaring jeg tør ikke trække det længere , for selv om vi fortsat har meget milde dagstemperature ,kan kulden komme som en ræv om natten, så er det rart at være på forkant med situationen.

Da jeg vente hjem til kolonihaven havde Else  lavet en kop varm kakao som vi nød sammen med et stykke af hendes hjemmebagte kage.

Resten af mit havearbejde denne blev brugt til rengøring af drivhus ophæng, samt lugning i haven. Der blev også tid til at udplante stedmoderplanter i indgangspartiet.

Efter at vi spist vores aftensmad gik turen atter hjemover til lejligheden på Rosenvang  alle.

Søndag den 15.

Dagen i dag stod også i havens tegn, da vi stod op ved otte tiden lå temperaturen på 6° og det var meget tåget men de havde lovet flot vejr, så vi tog ned i haven halv ti tiden. temperaturen steg hastigt og nåede atter  dag op på 16 til 17°

Og jeg tog mig en vandretur rundt i kolonien og fik mig en snak med forskellige haveejere. Da jeg kom hjem havde Else smurt en lækker ostemad og lavet en kande te.

Else brugte dagen på at klargøre huset for den kommende vinter . Hun havde dyner og puder ude at lufte inden hun pakke dem ned i opbevaringsposerne, ind i mellem hyggede hun sig i udestuen med hendes elskede krydsord.

Her hen mod slutningen af havesæsonen tager ipomoea ”  Barie  “sig godt ud på husets vest gavl.

For midt vedkommende blev dagen i haven brugt på fortsat klargøring af planter til vinteropbevaring.

Der blev ryddet op inde i drivhuset, således jeg kunne få plads til de krukker og potter som ikke skulle hjem, resten skal med hjem i kæderen i morgen.

Dagens menu bestod af en af Elses lækre frikadelle burgere.

Hen på eftermiddagen fik jeg besøg af en af de andre haveejere han skulle hen nogle pastinakker og en selleri.

Dt var en foræring som en tak fordi han havde givet mig noget maling til mit kældergulv.

Inden eftermiddagskaffen pakkede jeg tomatfrø ned så det er klar til næste sæson, jeg har taget frø af 5 forskellige sorter så må vi se hvorledes planterne vil udvikle sig. For det er faktisk kun Tomaten Potentat som jeg kan være sikker på forsat vil give forsat gode og sunde tomater, dette skylds det faktum at den ikke er blevet forædlet med stadig besidder sin oprindelige gener.