DECEMBER 2007

Billede 17

 

Søndag den 9. 

Vejret bød på en grå til tider trist dag ,hvor der også var plads til en enkelt regn byge. Klokken 17:00 ligger Temperaturer her i Viby på 4,7 graders varme.

Søndagen startede klokken 07:00 og hele dagen stod jo i børnebørnenes tegn der blev leget og klippet, der blev også tid til at se en af de gamle tegnefilm ,  det var  Samson og Sally”.

Rasmus synes at den var god, medens Sara hvist nok ikke så filmen færdig. Rasmus fik sig også et spil terning med farmor imedens Sara tog et spil på farmors computer.

Børnene blev hentet ved syttentiden ,hvorefter jeg fik lavet de sidste julekort færdig. Jeg gik mig derefter en tur og lagde ruten  forbi postkassen . det var meget mildt og der var for en kort bemærkning tørvejr. Da jeg vendte tilbage havde Else tilberedt aftensmaden, hjalp jeg  med at skive de to rugbrød ud , som Else havde bagt lørdag. Efter tv avisen, blev der tid til et par timer ved com puteren.

Jeg fik blandt andet lavet en side med julelink. På siden fik jeg  lagt et par link til Teddys og Gunnilla’s julesider

Linket til julesiden finder du på min forside !

Klokken 22:00 var det sengetid !

 

Mandag den 10. 

Mandagen bød atter på et gråt og trist vejr og tempera-     turen har ligget på omkring 5 graders varme

Efter vi havde indtaget vores morgenmåltid , begav jeg mig til varmester kontoret. Vores afløb i badeværelset var ikke særligt  samarbejdsvillig ved morgenbadet. Ti minutter efter henvendelsen kom vores gårdmand Per og løste    problemet det tog faktisk under fem minutter at blæse blokaden  ud, det kan man kalde god beboerservice.

Formiddagen blev brugt i vaskeriet .medens Else foretog en grundig  rengøring af badeværelset m.m.

Først på formiddagen ringede Grethe og fortalte at de var nødt til at udskyde deres besøg her på fredag. Ole havde vrøvl med sin pacemaker, så vi måtte vente til  først i det nye år med deres besøg. På computeren tjekkede jeg mine email. Der var en fra Gunilla på Øland som ik ke kunne finde de julelink som jeg havde lovet at lægge ind på siden. Jeg meldte tilbage at de omtalte link kom man til via linket på min forside.

Efter vores frokost kørte vi ud for at købe ind i Kvikly og Bilka.

På vejen hjem var vi forbi vores kolonihave for at hente æg.

Vel hjemkommet ved femten tiden fik vi os en kop kaffe med julebag til, der blev også tid til et par spil kort.

Efter kaffen lagde jeg dej til tre stk. Krydlevere. Ungerne havde gjort et godt ind hug i weekenden i det som vi havde på lager. De kan godt lige det hjemmebagte brød, og så med Farmors hjemmelavede leverpostej.

Jeg lagde også dej til klejner. Else bagte to rugbrød,  så har vi  brød i fryseren Julen over.

Dagen sluttede foran Fjernsynet og vi kunne konstatere at Socialdemokratiet ikke vil havde den  nye eutraktat ” Lisabon traktaten  ” ud til folkeafstemning. Dog var der enkelte som ikke gik ind  for beslutningsforslaget blandt andet Klaus Hækkerup

Tirsdag den 11.

Temperaturen her i Viby, ligger klokken 06:57 på 5,7 graders varme. Vejret forblev gråt hele dagen i gennem og  der var en meget høj luftfugtighed. her klokken 21:35 ligger  tempetaturen på 6, 1 graders varme

Dagen startede klokken O6:00 Efter morgenbadet lavede jeg kaffe vi startede  med en enkelt kop , da Per vores yngste søn ville komme med morgenbrød. Han skulle nemlig låne bilen for at foretage nogle ind køb af materialer til istandsæt telse af et værelse i  hans lejlighed.

Da Per tog afsted ved titiden gik jeg i gang at lave  klejnerne. Efter frokosten  kogte jeg dem, medens Else tillavede det sidste fars til julemedisteren.

Else og jeg hjalp hverandre med at lave medisteren færdig.

Per vendte tilbage med bilen ved sekstentiden. Da han skulle låne vores dobbelte luftmadras kørte jeg ham hjem til Hørning.

På vejen tankede vi benzin hos Jet tanken til til en pris af 9,74 kr.

I Hørning var prisen 10,40 kr. Hen over aftenen faldt den yderligere.

Ved femtiden kørte vi ud til vore datter Ulla i Tranbjerg for at spise til aften. Vi havde Julemedister , hjemmelavet leverpostej samt en portion af de  Julesmå kager som jeg havde bagt rigeligt af. Ulla fik også en pose klejner og hun påstod at de var langt bedre end dem hun netop havde købt ved Salling Super tidliger på dagen. Aftenens menu stod på stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler med pil på, dertil selvfølgelig rødbeder som ikke var hjemmesyltede.

Ullas datter og hendes kæreste David var der også , og det forblev en rigtig hygge lig aften som vi sluttede af med en kop kaffe  med en lækker brownies til.

Vi brød op, så vi var hjemme klokken 21:00.

Og det blev så afslutningen på endnu en travl men dejlig dag.

 

Torsdag d. 13. 

Temperaturen i Viby ligger her klokken 06:57 på 3,7 graders varme.

Efter at vi havde spist morgenmad ,var jeg i vaskeriet i dag var  det storvasken som stod for tur. Jeg var færdig ved middagstid.

Efter frokost arbejdede jeg ved computeren med billedredigering.

 

Fredag den 14. 

Temperaturen i Viby ligger  her klokken 07:36 på  3,4 graders varme. Det blev vejrmæssigt en grå og trist dag temperaturen ligger her klokken 15:39 på 5,1 graders varme.

Else brugte fredagen til en tur ind til århus centrum for at indkøbe Julegaver. Camilla og Else havde aftalt at mødes for at tage sig en hyggetur, som endte med en let frokost i stormagasinet Salling. Medens de var på indkøb bagte jeg kranse kagekonfekt til søndagens Julestue.

Om eftermiddagen hentede jeg nøglen til selskabslokalet, hvorefter vi begyndte at flytte nogle af varene ned i lokalet.

Dagen sluuede ved toogtyve tiden! 

 

Lørdag den 15. 

Temperaturen i Viby ligger her klokken 08:33 på  3,4 graders varme. Vejret er overskyet , tørt og uden vind.

Dagen startede klokken 07.00 og efter morgenmaden pakkede jeg  nogle flere ting i bilen som skulle ned i lokalet.

Klokken halv ti kørte jeg ind på banegården for at hente min tvillingsøster Karen. Vi har inviteret Karen som til daglig bor i Odense  til vore årlige Julestue således hun kan hilse på vores gren af familie.

Da vi kom hjem var Camilla og Jesper kommet. Vi brugte resten af formiddagen til stille an og dække borde. Da vi var færdig afsluttede vi arbejdet med en god frokost. Menuen bestod af røget ørred med røræg, lun ribensteg , lune frikadeller og kold kartoffelsalat ,samt en af Elses gode Julepostejer.

Om efter middagen kom vores to Børnebørn, Anne og Mette samt Mettes kæreste David, David monterede en ny lysdæmper på vores standerlampe. Efter at vi havde hygget os over en kop kaffe med Julens hjemmebag tog de af sted ved firetiden.

Aftenens  menu var ovnstegt kylling med agurkesalat og salat kartofler.

Vi afsluttede dagen med at se den gamle film Nødebo Præstegård.

 

Søndag d. 16. 

Temperaturen i Viby ligger  her klokken 08:48 på -1,9  grad. Det er overskyet og der ligger en rimtåge over landskabet. Der blev faktisk en dag hvor tågen var det mest fremherskende,  selv om der også var perioder med klar himmel med sol.

Dagen startede klokken 06:00 hvor jeg stod op og lavede morgenkaffe. Senere kørte jeg ind til Langenæs bageri for at købe morgenbrød. Det blev til fem Hånd værkere og tre Skagenslapper  2 Brunsvigere og en Brioche samlet pris 72,00 kr. Man kan vist  godt sige at det er blevet dyrt at gå til bageren efter morgenbrød.

Da jeg kom hjem var Else stået op ,og sammen med min overnattende søster Karen nød vi vores morgenmåltid.

Klokken elleve gik jeg ned i selskabslokalet for at gøre dejen klar  til æblekiverne. Der blev lavet dej af blandt andet  2 kg mel , 3,2 liter kærnemælk og 16 æg.

Jeg var næsten færdig med at bage dem da gæsterne Begyndte  at indfinde sig ved fjortentiden.Det blev en rigtig god eftermiddag som gæsterne gjorde deres til at gøre hyggelig.

Da gæsterne begyndte at sive sidst på eftermiddagen blev  vores  barnebarn Anne og vores veninde Ulla, de hjalp os så med oprydningen.

Vi var færdig ved attentiden, gik Ulla  med hjem og sammen sad vi  og nød et glas rødvin, inden vi hilste af med hende ved syvtiden.

Desværre fik vi ikke lyttet til Teddyradio i dag på grund af vores  Julestue.

Dagen sluttede med at Else og jeg så Julekoncerten fra Ålborg  Kongrescenter.

Mandag  den 24.

 

Temperaturen i Viby ligger her klokken 07:38  på 1,5 graders varme.

Så oprandt juleaftens dag og  elv om vi alle  på dette her tidspunkt kunne kon -stateret at julen ej blev hvid.  Ja så glædede vi os til aftenens  julekomsammen hos Lene og Per i Hørning. Vi så frem til en hyggelig eftermiddag og aften.

Men inden vi nåede så langt, fik vi i løbet af formiddagen  besøg  afvores sviger søn Martin ,  han skulle afhente  en skål risalamande som Else havde fremstillet i går, da hun var i gang med at lave til Per og Lene.  Det var i øvrigt hendes bidrag til aftenens menu. Inden vi begav os af sted  til aftenens festligheder kom Jan vores ældste barnebarn forbi for at ønske os en glædelig jul.  Vi fik os en hyggelig snak over en kop kaffe med lidt julebag til.

Det er altid hyggeligt når børnebørnene sådan bare dropper ind for at hilse på.

 

Vi var klar til at tage til Hørning ved halv tre tiden, da vi ankom blev vi budt vel -kommen med gløgg og snaks, hvorefter vi gik i gang  med et pakkespil medens vi sad og nød duften fra ovnen i køkkenet hvor anden og stegen sendte deres aro matiske duft indtil ved bordet.

Billede 25

 

Billede 26

 

Billede 27

 

Aftenens menu bestod af medister , andesteg og kamsteg med tilbehør,  hvilket vil sige brunede og hvide kartofler, rødkål, rødkålsalat, ribsgele, tyttebær samt asier.

Desserten var som sagt risalamande med hjemmelavet kirsebærsovs.

Da vi  var færdig med aftens måltidet var der tid til en dans om det smukt pyn tede Juletræ..

Derefter kom aftenens clou ” gaverne “.

Jeg må konstatere endnu en gang , at der efter min opfattelse bliver givet for mange gaver til de mindre børn sådan en aften.  Men jeg er  måske for gammel -dags, men når man ikke kan nå at pakke gaverne ud før man går i gang med at lege med den gave som lige er blevet åbnet, ja så føler jeg, at jeg har lidt ret.

Men hvor om alt er, så er og bliver juleaften børnenes aften, selv om vi selvføl gelig  også er glade for de gaver som børn, svigerbørn og børne børn betænker os med sådan en aften.

Aftenen i Hørning  sluttede ved toogtyve tiden hvor Per efter aftale havde bestilt en taxa til vores hjemtransport. Vognen kom præcist så vi hilset af med familien og begav os på hjemturen Else og jeg blev enige om at vi kunne se tilbage på en dejlig og harmonisk aften

 

Tirsdag den 25.

 Temperaturen i Viby ligger  her klokken 08:55 på 3,9 graders varme.

Dagen i dag blev brugt til at pleje vores influenzalignende tilstand, hvilket igen betød ,at alt blev holdt på et minimum af aktivitet.

Jeg benyttede lejligheden til at sammenholde  TV2 vejrets data for årets vejr med egne optegnelser, jeg kunne konstatere, der var ikke var de store udsving, når vi ser tilbage på årets gang.

Blæsende, varm og våd januar

Året lagde både blæsende, mildt og regnfuldt ud fra start. Januar måned blev præget af flere stormlavtryk, der passerede landet og hele fem gange gav mid delvinde af stormstyrke.

 Billede 1

Storm ved Thorsminde den 14/1 2007. Foto: Hanne Majlandt.

Mest blæste det den 12. og 14. januar, hvor vi begge dage nåede  29 m/s i mid delvinden. Det blæsende vejrovervejende fra sydvest – og gav også usædvanligt varmt vejr og store mængder nedbør. End ikke en vinterlig afslutning på må ned en, hvor vi med minus 15 grader nåede årets laveste temperatur kunne rokke ved, at januar måned  blev den varmeste gennem tiderne – og tillige den våde -ste.

Billede 2

Billede 3

Billede 4

 Mange haver i Norringholm blev oversvømmet på baggrund af
den megen nedbør

Snestorm i februar

Februar måned  startede, hvor januar  slap –  med mildt vintervejr, men vil sik kert blive husket for alle tiders snestorm i  den  nordlige og østlige del af landet  Et lavtryk, der passerede ned gennem Danmark fra nordvest delte  den 21. og 22. februar landet i to. I den nordlige og østlige halvdel af landet  blev man ramt  af en regulær snestorm,  der gav 40-50 cm sne og meterhøje snedriver.

 

Billede 5

 Her kolonihaven fik vi kun lidt sne i forhold til
de nordøstlige egne 

Billede 6

Men Vintervejret blev også kortvarigt

 Februar endte faktisk med både at blive lunere og mere våd end normalt.    Der -med  havde vi både den vådeste og den varmeste vinter registreret i Danmark.

Rekord varm marts

Marts måned gav med usædvanligt varmt og solrigt vejr en forsmag på, hvad dan -skerne kunne vente sig af foråret 2007. Temperaturen nåede allerede midt i marts over 16 grader – og marts måned slog varmerekord.

April satte trumf på

April måned fortsatte med det solrige og varme forårsvejr, der sidst på måned -en kulminerede med en tidlig sommerdag hvor temperaturen nåede over 25 grader. Der faldt stort set ingen regn – og solen skinnede i lange perioder,  der gjorde april til den tredje tørreste og næst mest solrige gennem tiderne. Det var dog varmen, der tog overskrifterne, da april skulle gøres op. Med usæd vanlig  varm april var der ingen vej uden om  en ny varmerekord, der slog den ‘gamle’ med næsten en hel grad.

 Billede 7
Den 16 april var vi ude for at prøve lykken i fiskedammene ved Pinds Mølle.

Vejret var som på en højsommerdag

 

Maj med mere af det hele

Maj måned blev noget mere ustadig end de foregående måneder og  bød på mere af det hele – det blev både varmere, mere solrigt og mere vådt end normalt. Der med havde vi været igennem det varmeste og mest solrige forår gennem tid erne.

 

 Billede 8
Haven stod i fuldt flor, også her ved  Dammen

 

Juni regnede væk

Så blev det sommer – i hvert tilfælde de første små to uger af juni måned. Masser af sol og varme prægede starten af måneden. Den 11. juni blev årets højeste tem peratur målt.

Den nåede 31,4 grader – der i øvrigt var den højeste juni temperatur i 5 år.

 Billede 9
Det gode vækst vejr som vi havde i maj og her første halvdel
af juni bevirkede at afgrøderne stod flot i køkkenhaven.

 

Herefter ser vi ikke meget mere til sommeren. Den anden halvdel af juni måned regnede væk. Flere kraftige regnvejr passerer landet, og det hele kulminerer den 27. juni, hvor et et stormlavtryk passerer landet med fuld storm i den sydlige halvdel af landet og op til 60-80 mm regn. Da måneden var omme stod vi med en ny nedbørrekord for juni måned i hånden.

 Ustadig juli

Juli måned bød heller ikke på meget sommervejr, kun ganske  kortvarigt midt på måneden nåede sommervarme med over 30 grader, op over den sydligste del af landet. Ellers blev det en relativ kølig start – og afslutning – på måneden med rig eligt regn.

 

 Billede 10
Højbedene gav et flot udbytte 

 

Med 127 mm fik vi den næstbedste juli gennem tiderne.

     Skybrud i august

August måned lagde ud med det vi havde manglet stort set hele sommeren – nem lig rigtigt sommervejr med sol og over 25 graders varme.

 

 

 Billede 11
Skybrud i Sønderjylland gennembrød landevej den 20/8 2007.

Foto: Thomas Møller

 

Den 7. august  kunne de  ånde lettet  op på TV 2|VEJRET,  da  Badevandspatruljen får målt sig frem til årets første – men noget sene badedag.

 Billede 12
I Drivhuset høster børnebørnene
lidt tomater til deres frokost

 

Midt på måneden strømmer der i perioder varm og fugtig luft op over landet. Det giver  den 11. august  anledning  til et kraftigt skybrud i hovedstadsområdet – og den 20. august går det ud over den sydøstligste  del af  Sønderjylland, da der på blot halvanden time falder 142 mm regn i Gråsten i et usædvanligt voldsomt tor -denvejr, slutningen af august giver en forsmag på det vi har i vente –  det bliver nemlig efterårsagtig.

Blandet septembervejr

September måned blev præget af nordvestenvind, der gav os rigtige mange dage med sol og tørt vejr. I perioder passerede fronter med relativ kraftig regn landet og gjorde måneden lidt mere våd en den skulle have været.

 

Billede 13

 Frilandstomaterne gav også i år et flot udbytte

 

September  blev lidt  varmere end normalt, hvilket gjorde måneden  til den 18. i træk, der var varmere end normalt. Så mange måneder med temperaturer over normalen er ikke registreret i Danmark før.

Tør og kølig oktober

Oktober måned blev således den første måned siden marts 2006,der blev koldere end normalt. Til gengæld bød oktober på både masser af sol og næsten ingen nedbør, da et højtryk stort set hele måneden lå tæt på Danmark.

 

Billede 14

Genbohaven set fra vores køkken på Rosenvej

 

Billede 15

I Havekolonien brugte Drænsjakket det tørre vejr
til at få opdateret vores dræn  

Oktober blev med 33 mm regn den tørreste i 35 år.

Solrig, tør og lun november

På trods af både storm og vinterhalvårets første snevejr, så blev november både tør, solrig og varmere end normalt,  kort sagt  en måned  som føltes alt andet end efterårsagtig.

 

 

Billede 16

 Her i november er det fortsat en fornøjelse at gæste haven

 

December måned med roligt gråt højtryks vejr

Årets sidste måned – der endnu  ikke er færdig  – har været  præget af et stort højtryk, der har givet os tåget, diset og skyet december vejr.

I dag den 28 december er der meget mildt, på min tur ned langs Brabrand søen tog jeg dette billede af vores kolonihave.

Billede 17

Iøvrigt var vandstanden i søen sunket betydeligt g der var ikke meget fugleliv på søengen

 

Efter dette tilbageblik på årest vejr vender jeg tilbage til dagbogen 

 

Onsdag den 26. 

Temperaturen i Viby ligger  her klokken 09:45 på 5,1 graders var -me. Det er skyfri himmel med megen svag vind.

2. Juledag blev en travl dag.  Vi var tidligt oppe, da vi skulle have Ulla og hendes familie til frokost. Else havde allerede startet på forberedelserne i går aftes hvor hun følte sig lidt mere frisk.

 

Billede 18

Der blev bagt krydlever og rugbrød

Jeg benyttede formiddagen til at dække bord medens Else kokkererede i  ude i køkkenet.

 

 

Billede 19

Alt var klar da familien kom ved et tiden.

 

Årets Frokostmenuen bestod af:

 

Sild  med  karrysalat,   krebsehalesalat,   julemedister  med hjemmelavet rødkål, varm  leverpostej med champignon, æbleflæsk, skinke med asparges  og røræg , sylte , rullepølse , ostefad med diverse oste.

Billede 20

Da frokosten var overstået og kaffebordet stillet an fik vi os et spil terning, det er en af traditionerne,  at vi spiller titusind,  vi spiller så mange runder som der er deltagere ved bordet.Det blev en rigtig hyggelig sammenkomst, som først sluttede klokken toogtyve, hvor vi hilste af med Ulla og hendes mand Martin.

Da vi endelig gik i seng, kunne vi igen se tilbage på en dejlig dag!

Torsdag den 27.             

Temperaturen i Viby ligger  her klokken 08:00 på 5,2 graders varme.

Torsdagen blev en ren slapperdag

Billede 22

Klokken 21:15 fødte Camilla med en dejlig datter og mor og barn har det godt.

 

Fredag den 28.  

 Temperaturen i Viby ligger  her klokken 08:21på 8,4 graders varme.

I dag den 28 december er der meget mildt, inden jeg begav mig på min på min tur ned langs Brabrandbrandsøen tog jeg dette billede af vores kolonihave.

Billede 17

Iøvrigt var vandstanden i søen sunket betydeligt,  så der var ikke meget fugleliv på søengen.

Eftermiddagen blev brugt til billedredigering, om aftenen  var vi på besøg for at få præsenteret Caroline vores nyfødte oldebarn.

 

Billede 24

Her ser i den stolte oldemor med familiens nye skønhed.

 

Lørdag den 29. 

   Temperaturen i Viby ligger  her klokken 10:12 på 5,4 graders varme.

Det kommende døgn vil byde  på overskyet vejr med en del regn,i løbet af efter middagen vil det klarer op, dog vil der fortsat være enkelte byger. Temperaturen vil ligge mellem 4 0g 8 grader.Vinden vil være frik til hård  fra sydvest, men vil aftage noget i aften.    I nat vil der fortsat være byger nogle steder, men der vil også være perioder med mere klart vejr. Nattens Temperaturer kommer til at ligge mellem mellem 2 og 5 graders varme .

Mandag den 31 .

Så nåede vi  til slutningen af år 2007

Samtidig  med at jeg  siger tak  til alle  jer som har gæstet min hjemmeside  og dagbog  i det det snart svundne år, så vil jeg også benytte lejligheden til at ønske jer alle et lykke og helsebringende nytår

grafik 1

Skriv et svar