JANUAR

 

Onsdag den 7.
Vi byder hermed velkommen til endnu et år med vores dagbog her fra kolonihaven Sommerlyst!
Arbejdet i haven ligger for det meste stille på denne tid af året, men jeg er alligevel jævnligt en tur nede i havekolonien for at tilse hus og have, det var jeg atter i dag, for under mit besøg i går, havde jeg konstateret kondens på undersiden af terrassens tag.
I de 10 år vi har haft haven har vi aldrig tidligere konstateret dette fænomen, og det skulle jo ikke kunne lade sig gøre med et thermotag, men ikke desto mindre var det det som jeg oplevede i går.
Min første tanke var om der var en udvendig defekt, men det var ikke noget galt med tagets overside, så miseren må skyldes et hurtigt temperaturskift.
Fra mit lager tog jeg noget såmuld med hjem da jeg regner med at begynde med såning af sommerblomster og tomater i næste uge.
Som jeg har omtalt under haven i januar er mange sommerblomster længe om at udvikle sig.
Da jeg kom hjem ompottede jeg nogle planter. Det drejede sig et par Aloe planter, og en hvid Stjerneazalea som Else havde fået af vores datter i forbindelse med vores bryllupsdag i december.
Resten af dagen blev blandt andet brugt til billedredigering til siden om året 2008 som det forløb her i kolonihaven.
________________________________________

Fredag den 9.
Selv om det var en lidt grå dag, så var det forholdsvis mildt vejr og jeg besluttede mig for at bruge eftermiddagen til en cykeltur ned i haven. Nede i haven undrede det mig at der var så få fugle , kun inde ved Eilif og Margit var der virkelig liv i haven. Da jeg så at Eilif var i haven var jeg inden om for at ønske et godt nytår.
Eilif var vældig stolt af sin havedam og det er ikke uden grund, for han har en virkelig flot anlagt dam som er fyldt op med mange fisk og planter og så var den næsten isfri i dag
Da jeg kom hen i vores egen have kunne jeg også konstatere at vores dam næsten var isfri samt at planter og fisk også trivedes her.
Jeg brugte tiden i haven til at luge ukrudt væk langs havens hække , der blev også tid til at reparere havegangen for huller , luge og rive langs hækken.
Der blev også tid til at skuffe og rive ved en af de ældre haveejere som ikke kommer så tit i haven på baggrund af et svigtende helbred.
Så da jeg atter begav mig hjemefter ved tre tiden, var det med en hvis glæde og tilfredshed.
________________________________________

 

Torsdag den 22.

Efter en nat hvor temperaturen ikke dykkede under frysepunktet, så er der nu her i Viby 2, 6 graders varme.
Vejrudsigten for Østjylland lyder på skyet og diset vejr, med mulighed for lidt sol. temperaturer mellem 1 og 3 graders varme. Vinden vil også i dag være svag til jævn og komme fra sydøst, den vil senere på dagen tiltage til hård vind..
Vejret i de kommende dage vil byde på typisk dansk vintervejr med både sne slud og regn, dette skyldes at januar måneds middel- temperatur vil fortsat ligger på 0,0 grader.
Dagen blev brugt til oprydning i planterummet i kælderen. jeg fik planterne gået igennem og fik foretaget en kraftig udluftning af rummet. Det var også dagen hvor jeg såede de første tomater det blev sorterne; Kirsebær, Garden Deligth ,Stor blomme og Potentat.Jeg såede også nogle ipomoeaer af sorterne Reed Pecotin, Blue Pecotin, Triloba.
Da arbejdet var færdigt i planterummet forsatte jeg arbejdet med mine hjemmesider afvekslende med snak via Skype.

________________________________________