FARSBRØD MED BAGTE KARTOFLER OG LØG

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Farsbrød

Ingredienser
(til 4 personer)
500 gr. Hakket Svinekød 8-12 %
½ tsk. Salt
½ tsk. Peber
1 spsk. frisk timian (eller 1 tsk. tørret)
2-3 fed hvidløg (eller et løg ca. 50 gr.)
1 æg
1dl. hvedemel
2 dl. mælk (eller svinebouillon)
3 skiver bacon.
4 stk. bagekartofler
4 stk. mellemstore løg
1 tsk. Olie
Tilbehør 300 gr. ærter, tomatsalat.

Tilberedning

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, timian æg og de pressede hvidløg eller fintrevet løg, tilsæt derefter mel og væsken. Efter at det hele er rørt godt sammen, sætte den tildække fars i køleskabet i ca. 10 minutters tid.
Den færdige fars formes til et brød og lægges midt i bradepanden. Kødet dækkes med baconskiverne. Derefter anbringes de rengjorte og gennemskårne  kartofler rundt om brødet, det samme gør du med de rengjorte og delt løg. Til slut pensler du løgene med lidt olie, det samme gør du med kartoflerne som også drysses med lidt salt, og eventuel lidt timian. Sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 grader. Lad retten stå i ovnen ca. 50 – 60 minutter.
Til retten serveres med  grønne ærter og tomatsalat.

Har du en rest tilbage af farsbrødet tilbage, kan du på anden dagen som tilbehør servere spidskål og gulerødder, samt bearnaisesovs.

SAMSUNG CAMERA PICTURES