2006 APRIL

Søndag den 23.

Så blev påsken overstået og vi kan se frem til at foråret rigtigt  springer ud. Der er begyndt at flytte flere ind i kolonihavehusene  på vores vej, hvilket er et af de sikrer forårs tegn.

Else og jeg er endnu ikke flytte ind i havehuset , da vi har haft så meget vi skulle have afklaret først.

Siden jeg sidst skrev i dagbogen sidste gang , har jeg sat det første hold kartofler, og det næste hold står klar i drivhuset, som tilmed er fyldt op med sommerblomster.

Onsdag den 26.

I dag var jeg i haven fra morgenstunden, det var et fint have vejr  med en behagelig arbejds temperatur. Jeg fik i dag rengjort haven samt potte nogle Iomoeaer. Om eftermiddagen satte jeg andet hold Kartofler. Jeg fik udtyndet mine Iris der blev til 10 potter.

Jeg fik også ompottet mine lavendler der er nu 80 stk. klar til plantebytedagen.

De overvintrede planter er komet hjem fra gartneriet og står midlertidig i udestuen, flere af dem skal pottes om og beskæres.

Jeg forlod  i dag haven klokken femten tredive.

Torsdag den 27.

Da jeg vågnede ved seks tiden var det til en dag  med strålende solskin men det skulle hurtigt blive ændret ,allerede klokken halv ni begyndte det at sky til.

Fredag den 28.

Fredagen bød på en tur til Metro hvor jeg købte et par pink farvede margeritter, fra metro gik ture og til min ven Evald for t se hvorledes det gik med hans produktion af sommerblomster . Det at lave blomster med salg for øje, er blevet hans store hobby.

Efter en times tid kørte jeg ned i kolonihaven for at forsætte med oprydningen, på hjemvejen lagde jeg turen forbi genbrugsstationen med haveaffald.

Det var meningen at vi skulle flytte ind i kolonihaven denne fredag, men da vi skulle have børnebørnene  Sara og Rasmus på besøg valgte vi at overnatte hjemme i lejligheden. Ungerne nyder rigtigt at være hos os , især er det rigtig spændende at være i havehuset.

Lørdag den 29

Lørdagen skulle vise sig at blive ugens bedste dag.

Jeg fik fjernet den sidste vinterforanstaltning i drivhuset samt udplantet hovedsalat på bed jeg fik også klargjort bedet til stik løgene. Af erfaring ved jeg at det er for tidligt  at stikke dem på nuværende tidspunkt for at undgå at de bliver til frøplanter.

I det gode forårs vejr blev der også tid til at nyde en pilsner samen med et par af de andre haveejere, dette er jo også en af  glæderne ved kolonihavelivet at vi sådan i fred og fordragelighed kan sidde og drøfte verdens situationen  og fælles have problemer.

Søndag den 30.

Dagen i dag er noget særligt for mig, da min far netop i dag ville være fyldt  110 år.

Når jeg skriver særligt, skyldes det, det faktum at netop hans dygtighed og glæde ved havebrug, danner baggrund for at jeg netop har glæden ved at viderefører hans ideer her i vores kolonihave og få de mange dejlige oplevelser som følger med.

Selvfølgelig er årets gang i haven som alt andet i livet fyldt med både glæder og sorger.

Sorgen kan være at myrerne spiser planterne så snart er spiret frem af mulden.

Glæden kan være at man sår de sidste 10 frø  af en sjælden plante, som jeg har haft spire problemer med år efter år og så her på en kølig søndag i april oplever et enkelt frø spire frem.

Alt i alt blev det en god dag i haven også selv om vejret var køligt.

Vi var i kolonihaven klokken ni.

Da Rasmus  på 5 år med lidt hjælp havde fået hejst flaget i mindet om hans oldefars fødselsdag nød vi vores morgenmåltid i udestuen.

Det var godt at Farmor havde tændt mange fyrfadslys og der var varme på oliekaminen for det var som sagt en kølig dag, sådan gik april og vi kan forhåbentlig e frem til mildere vejr i maj.