WALESKRINGLE ELLER KRANSE

Lille Waleskringle eller Krans

Ca. 125 gram vandbakkelse dej kommes i en sprøjtepose med passende stjernetyl og  sprøjtes ud som en kringle eller krans på en bageplade beklædt med bagepapir.

Hvis du vælger at lave en krans kan der lægges et stykke 6. cm bredt og  tyndt udrullet Linsedej på toppen.

Såvel kringlen som kransen afbages i en forvarmet ovn ved 190°  i  25-30 minutter.

Når bagværket er afkølet flækkes det og fyldes med en fløde cream  og og creamt syltetøj efter smag.

Vælger du at lave kransen, kan den glaseres med florsukker og hakkede valnødder.

Sådan lykkes vandbakkelserne

Dejen skal have den rigtige konsistens. er dejen for blød , vil bagværket flyde ud, og er den for stiv hæver det ikke optimalt.

Ovnen skal have den rette temperatur fra begyndelsen. 190° er passende til vandbakkelser af almindelig størrelse, det vil sige 50 – 60 gram dej. Vil du bage minivandbakkelser til buffet eller suppepynt, skal temperaturen være 175  – 180°

Ikke kigge ikke røre! De første 20 minutter af bagetiden må ovndøren ikke åbnes. Når bagetiden er gået, linder du forsigtigt på ovndøren og mærker, om bagværket føles fast. Er dette tilfældet tager du en ud o lader den stå i 5 minutter. Hvis den synker kan du prøve at bag videre på den, det lykkes sommetider. Prøv igen efter 5 – 10 minutter.

Klip de færdigbagte vandbakkelser op, så snart du kan røre ved dem således at dampen kan slippe ud af dem og de holder nemmere formen.

Har du dej i overskud kan den fryses ned, den kan også koges som småkugler og derved blive til ægte melboller til suppen