JULI 2007

 

Onsdag den 10.

 

Så  nåede vi til den 10 juli, og  de første dage af juli var også   yderst rengfulde.

Dog var det mest Sjælland som det gik ud over, Roskildefestivalen  druknede  endnu en gang i vand og mudder. Store dele af øst og nordsjælland var sat under vand da der på et enkelt døgn faldt op til 70mm.

Her kolonihaven  kan vi slet ikke måle os med disse nedbørsmængder, men der for har vi alligevel haft problemmer med både vand og stærk blæst, klatreroser ne har lidt en del under dette pres , medens ipomoeaerne klarede det bedre.

I køkkenhaven gik det ud over de nyplantede drueagurker,  de blev slidt i styk ker af den megen nedbør og vind .

Jeg har nu sået et hold rødbeder og radiser på det agurkebedet   så må vi se om de udvikler sig, men da jeg tidligere  har sået rødbeder her ved indgangen til ju -li måned og med et pænt resultat, besluttede jeg mig for at gøre forsøget endnu en gang.

Her i forbindelse med det fugtige vejr har vi nu også fået dræbersnegle i haven det er ikke så spændende, vi ser dog ikke nogen direkte skader endnu  da vi gør alt for at indfange dem.  På den baggrund har jeg været ved at ryde op i de plan ter som jeg har haft stående på bed.  Det var blandt andet 10 solbærbuske  Canaer, Iris, Kalaer og en del andre planter.  De blev alle stillet uden for hækken med et skilt på hvoraf det fremgik at de var til fri afhentning.

Skiltet havde nu ikke været nødvendigt, for vi har den regel at har vi ting , plan ter eller frugt i overskud kan vi stille det uden for hækken  så kan alle tage det.

Søndag den 21.

Efter en nat med regnvejr vågnede vi op  til en solskinsdag  med blæst fra sydvest, nattens nedbørsmængde gav 6 mm her i kolonihaven Sommerlyst.

I den forgangne uge har vi haft meget høje temperaturer samt   en stærk blæst fra vest,  hvilket har  bevirket en  kraftig udtørring  afjorden, som igen har ført til at vores regnvandstanke er blevet tømt, således at vi måtte til at bruge vand værksvand  for at holde havens vækster i gang.

Jeg har ikke været så flittig ved tasterne her i juli men vil hermed prøve at op -summere hvad der er sket i havens forskellige afsnit.

Køkkenhaven

I køkkenhaven er de sidste solbær plukket og buskene er blevet  skåret tilbage. Der blev plukket ialt 9 kg bær. Else har lavet 7 glas med syltetøj.resten af frug -ten blev der lavet saft af.

Jordbærbedet blev også skåret tilbage da afklippet var fjernet blev bedet til -ført kalk og en helårsgødning, hvorefter jorden blev kultiveret igennem.

Løgene er nu taget op og lagt til afmodning, og det blev også i året pænt udbytte dog svigtede rødløgene lidt !

I det først afhøstede  kartoffelbed  havde jeg tidligere  plantet drueagurker, som det fremgår af dagbogen blev de  desværre  ødelagt af vejret, så nu har jeg udsået endnu et hold radiser samt 4 rækker rødbeder,disse afgrøder er nu i god  vækst det  samme gælder  for gulerødder , porrer,  selleri  og  tredie hold salat. Ærterne er ved at tage slut nu. Sidstnævnte afgrøde er kun beregnet til hyggespisning for Else og havens gæster.

 Prydhaven

I prydhaven er der kun den daglige vedligeholdelse det vil sige lugning, udskift ning af planter samt græsslåning, Jeg har dog også måtte skære havens Gunnera tilbage da den vokser meget i denne vækstsæson.   Klatreroserne er ved at gøre klar til næste omgang blomstring.

Havedammen

Havens dam har også her i juli fungeret perfekt jeg har oprenset den et par gan ge her i sæsonen, men vandet er nu som det skal være,  dammens beboere har det fint det være sig både planter fisk og padder.

Drivhuset

I drivhuset er høsten af tomater taget til det er især sherrytomaterne som beri ger os i denne periode. men snart  følger Potentat og stor Blommetomat trop!

Livet i haven

I den forløbne periode har vi haft en del besøgende i haven,men mest familie og venner. Søndag den 15. var Per og Lene nede for at spise stegt flæsk med persil lesovs og nye kartofler sam rabarbercompot.

Else havde købt et stykke Antonius stribeflæsk ,  som hun selv  havde  udskåret og saltede i hjemmelavet lage.

Som sædvanlig var middagen perfekt som alt andet Else tilbereder i sit køkken !

Om mandagen var Ulla vores datter  samt Jesper på besøg. Ulla havde en lækker jordbærtærte med og Else havde lige bagt en skærekage , så der kom et par ka lorier inden for vesten.

Jesper og  jeg aftalte at  han  skulle  komme  og hjælpe mig  med at  afhente en vandsten! Så onsdag lejede jeg havekoloniens trailer, hvorefter vi kørte   op til Elses ungdomsveninde Ulla, for afhente en vandsten samt nogle andre effekter.

Da vi havde ordnet dette, kørte vi en tur på genbrugsstationen med affald, hvor efter turen gik  til Hørning for at afhente nogle reoler som havde stået i depot ude hos Per.

Torsdag var vaskedag det tog hele formiddagen ,  da jeg var tilbage i haven havde Else frokosten klar .

Resten af ugen blev brugt til indendørs sysler jeg har blandt andet taget læs ningen op igen foreløbig har  jeg læst  tre store  romaner af Dan Brown  jeg  er netop her den 23 juli ved at nærme mig afslutningen på Da Vinci Mysteriet.

Jeg må indrømme at man let glemmer tid og sted når man er i selskab med denne fantastiske fortæller.

I dag  var Camilla ,Jesper  og Oscar på besøg  til aftensmad  Else havde  bestilt mad inde på Bone’s. Jesper og Camilla hentede det på vejen herned til os. Vi har ikke tidligere smagt mad derinde fra og vi må sige at det var yderst tilfredsstil lende.

Onsdag den 24.

Det blev atter en af disse regnvejrsdage vi nåede at få 22 mm.her i kolonihaven.

Dagen startede med et fødselsdagsvisit i Hasselager .   Det var vores bonusbarn Patrick som fyldte 17 år.  Det blev fejret med brunch klokken 09:30.  Så vores søn John hentede os klokken 09:00 her i kolonihaven.  efter en rigtig hyggelig formid dag var vi tilbage i haven ved middagstid.  Resten af dagen blev brugt til læsning. Jeg er nu i gang med Dan Browns Engle og Dæmoner.

Regnen forsatte dagen ud og holdt først op hen på natten.

 

Torsdag den 25.

Så fik vi atter opholdsvejr og temperaturen ligger omkring 18 grader. I dag kun ne vores havevenner Dina og Ole fejre deres 45 års bryllupsdag, så flaget blev sat fra morgenstunden vi var inviteret til frokost på Constanzia en lokal sommer restauration,efter frokosten nød vi eftermiddagskaffen i deres have.

Skriv et svar