NOVEMBER 2006

Tirsdag den 7.

Så fik vi taget hul på den første vintermåned. Den  1. november kom der en forsmag på vinteren da vi  både fik snefald og nattefrost. temperaturen nåede nede i haveforeningen ned på minus 4°, inde i udestuen var der dog plus 1,2°.

De østvendte kyster var udsat for en stormflod med store oversvømmelser til følge.

I haven er der forsat en del ting at udfører , såvel beplantninger som haven espalier skal se efter og havemøblerne skal slibes ned , således at de er klar til at blive olieret.

Denne tirsdag blev brugt til at besøge nogle af om rådets havecentre og blomsterhandlerefor at høre om de var interesseret  i at sponsorere nogle gevinster til havekredsens julearrangement .

Viunderknolden i Tranbjerg gav os 4 stk. julestjerner a 50 kr.

Moesgård Plantecenter gav os en kasse med forskellige figurer til en værdi af ca. 200 kr.

Hobby Haven 4 stk. gavekort af 50 kr.

Tirsdag den 21.

Tiden flyver af sted samtidig med  det atter er blevet meget mildt i vejret er vi hastigt på vej ud af november og snart nærmer vi os årsskiftet.

Haven og Havehuset er  nu blevet gjort helt vinter klar.

Onsdag den 22.

Det milde november vejr fortsætter og det tegner til en ny rekordmåned ikke blot i Danmark, men i hele Europa.

Else og jeg var ude i Bilka for at købe pålæg til have kredsens aftenens arrangement. Damerne skulle selv smører snitter som skulle serveres til arrangementets efterfølgende  kaffebord.

Aftenens Arrangement var yderst vellykket ,der var mødt 86 interesserede gæster til aftenens demonstration ud i moderne blomsterbinding.

Efter at Formanden havde budt de fremmødte velkommen, blev aftenen åbnet med en af vores gamle jule salmer. Inden aftenens dekoratør tog over og kørte sit show.

Blomsterbinderen denne aften var Susie Frank Pedersen som skabte en hyggelig aften med sin blomster og dekorations evner krydret med små anekdoter

Bamse bundet af skovmos

Flot dekoration til Julebordet

Efter demonstrationen var der fælles kaffebord hvor der blev hygget med både julesange og lotteri og en julehistorie læst op af Svend Aage Hansen der også selv havde skrevet den. historiens titel var Rejsen hjem  >>  Børge og Nissens Hemmelighed <<

Torsdag den 30.

Her på vej ud af november må jeg konstatere at november igen blev en rekordmåned : dette kan give stof til eftertanke, at vi har så milde temperaturer. Mange steder i landet har man den 25.  haft temperaturer på mellem 15 og 16°

man skal tilbage til 1874 for at havde oplevet noget tilsvarende og en temperatur på 16° i november er kun registreret 4 gange tidligere.

Vi har faktisk haft tre helt udsædvanlige måneder der markerede sig ved udsædvanlig høje temperaturer.

September havde sommertemperaturer og i den måne blev der i Sønderborg den 22. målt 26,4°