2 stk. svinemørbrad ca. 900 g.
50 g. smør
1/2 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
Sauce
2 dl.piskefløde
kulør
3/4 dl. appelsinsaft
Tilberedning
Sener og hinder skæres mørbradene, smørret smeltes i en gryde til det er gyldent. mørbradene brunes let på alle sider og krydres med salt og peber, når de er brunet tages de op af gryden.
Piskefløden kommes i gryden sammen med klør i passende mængde.og smages derpå til med appelsinsaften og peber, saucen koges op hvorefter mørbradstykker lægges tilbage i gryden . retten steges videre over varme i ca. 20 minutter eller til kødet er mørt.
Servering
Mørbradene skæres i skiver i en tykkelse af 1 1/2 cm. og lægges i et dybt fad og saucen hældes over tilbehør brune løse ris eller små nye kartofler.
Øvrigt tilbehør
Æble – Selleri salat