2006 MAJ

Mandag den 1.

Det blev en rigtig flot dag og vi besluttede os for at flytte ind i kolonihavehuset, så dermed blev havesæsonen skudt i gang for alvor. temperaturen nåede i dag op på 16 grader.

Dagens første opgave var påsætning af en ny snor på flagstangen ,et par af de andre haveejere var behjælpelig med jobbet. I køkkenhaven blev der stukket løg, i år blev det både Kepa og Rødløg, der blev også sået radiser , gulerødder samt rødbeder.

Om eftermiddagen kom vores barnebarn Camilla sammen hendes samlever Jesper og Camillas søn Oscar.

Oscar var straks i gang med kassen med legetøjet den kasse er altid et hit når børnebørn og oldebørn kommer på besøg.

Klokken 17 kørte jeg til Tranbjerg for at lægge gulvtæppe på i vort barnebarn Jan’s nye lejlighed. Om aftenen var jeg hjemme for at lægge nye billeder ind på hjemmesiden.

Tirsdag den 2.

Det blev en dag med ægte aprilsvejr det vil sige en dag hvor der skiftede mellem sol og regnbyger , så jeg besluttede mig for at kører  til Tranbjerg for at skære tæppet til.

Om eftermiddagen fik jeg ryddet baderummets bruseniche, så kunne Else få den vasket ned, således vi atter kan få os et bad.

 Dagens aftensmåltidet kom til at stå på stegt flæsk med persillesovs samt kompot af have sæsonens første rabarber.

Min dag sluttede i drivhuset , jeg fik pottet et hold Ipomoea

Onsdag den 10.

Foråret glider udmærkeligt over i sommeren, de høje dags temperaturer fortsætter og haven tørster allerede efter vand, medens solen skinner fra en skyfri himmel, og nattemperaturen ligger på mellem 8 og 10 grader.

I køkkenhaven er det første hold kartofler ved at springe i blomst, hvilket dog er otte dage senere end i sidste vækstsæson.

Vi har indtil videre undgået den sene nattefrost, hvilket bevirker at alle havens afgrøder under et står ganske flot.

Jeg har i dag udplantet selleri og klargjort bedet til den tidlige blomkål. Radiserne og gulerødderne er kommet op og står flot.

I Prydhaven er Gunneraen ved at røre på sig og jeg har udplantet de første sommerblomster . Havens ampler er også   næsten tilplantet.

Jeg er begyndt at optage forårets løgvækster som så bliver sat i en blanding af muld og groft sand hvorefter de bliver  placeret til af drivningpå nordsiden af havehuset.

Have dammen volder mig besvær med hensyn til trådalger men de indkøbte dammuslinger må jo se at bevise deres værd.

I drivhuset er  de første tomatplanter udplantet sammen med to indkøbte Agurke planter, jeg har blot det problem at jeg forsat har udplantnings planter som fylder op.

Lørdag den 13.

I dag lørdag fik vi vejrskifte, der var meget overskyet ved femtiden  hvor jeg stod op for at vande køkkenhavens bede, jeg kørte en tur på torvet hvor jeg indkøbte forskellige planter til havens kasser og krukker.  Det blev til nogle Betunia Surfina, samt Millionbellis og Verbenaer.

Vi havde Rasmus vores yngste barnebarn til overnatning så der var liv både i hus og have.

Om eftermiddagen kom vores yngste søn Per og hans samleverske Lene, de havde også Per’s søn Kristian med.

De skulle lige  aftale de sidste omkring min forestående fødselsdag.

Jeg bliver jo 70 år på tirsdag den 16 maj, og Else har besluttet at fejre mig med indbudte gæster til en brunch  i haveforeningens fælleshus.

Søndag den 14.

Det blev atter en dejlig dag med masser af sol, men der blæste en frisk vind

I dag blev der holdt pause med havearbejdet da dagen bød på konfirmation. Det var Anne som skulle konfirmeret .

Anne er datter af vores søn Per. Hun blev konfirmeret i Odder kirke og festen

blev holdt hos hendes mor i Fensholt.

Det var atter en af de dage som går ind i  mindernes store gemmebog  som en bekræftelse på at livet går videre. Det var dejligt at se alle de unge forventningsfulde piger og drenge, samt deres familier fylde kirkerummet.

Dagen var også en mindedag på sorgens side, da det var årsdagen hvor Elses mor forlod os og denne verden. Men dagen stod i festens tegn og det var en god dag for Anne og hendes gæster.

Tirsdag den 16.

Min ældste søn og hans datter Sara
hejser flaget i anledning af min
70 års Fødselsdag

Min dejlige kone Else havde inviteret familie , venner og naboer til en amerikansk Brunch i anledning af min runde fødselsdag. Det blev atter en af de dage jeg vil mindes i årene fremover. Else havde atter fremtryllet en lækker buffet, som alle gæsterne nød til fulde.

På buffet mangler endnu æg og bacon samt pølser i svøb og små pandekager.

Mandag den 29

Vi er nu hastigt på vej ud af maj måned og vi kan forhåbentlig se frem til et god høst år i år, for ifølge overleveringen skulle maj måneds kulde give lader fulde.

Når det drejer sig om nedbør har vi her i kolonhaven >> SOMMERLYST << fået 68 mm regn siden den 14. maj og i skrivende stund står havens afgrøder fint, dette gælder både for kartofler og de øvrige grønsager.

 Ovennævnte billeder er fra den 17. maj

Vi mangler nu noget sol og varme så vi rigtig kan komme i gang med udplantningen af sommerblomsterne, så der kan komme lidt mere kulør på haven.

De lave Temperaturer, gør jo det, at jeg forsat må have varme på drivhuset om natten. Udestuens planter klarer sig fint, jeg har netop i dag indkøbt en ny Thaitulipan eller Cumura som er dens latinske navn.

Jeg vil her ved slutningen af måneden ønske alle besøgende på min hjemmeside en rigtig god pinse.