MØRBRADKOTELETTER I FAD

 

Mørbradkoteletter i fad

Ingredienser

8 små mørbradkoteletter

2 spskf. hvedemel

1 tskf. salt

1/4 tskf muskat

75 gram smør eller margarine

1 dl. fløde

175 gram risengryn

1/4 l suppe

Tilberedning

Koteletterne bankes let og vendes i melet som er blandet op med krydderierne, brunes hurtig på begge sider i det valgte fedtstof. Pandefedtet koges ind med suppe og fløde til skysauce.
Risengrynene kommes i et ildfast fad som er smurt med smør.
Koteletterne lægges på risene hvorefter skysaucen hældes over.

 

Champignonsauce.

50 gram smør

125 gram champignon

2 spskf. hvedemel

1/4 l. fløde

1 tsk. salt

1/2 tskf. peber.

 

Champignonerne svitses i smør til de falder sammen afbages med melet og spædes med fløden smages til med krydderierne.

Den færdige champignonsauce  hældes nu over retten, hvorefter denne dækkes med et låg eller et stykke Stanniol.

Retten stilles midt i en forvarmet ovn   ved en temperatur 175 º i 40 minutter.

NB:  Man kan som jeg har gjort tilføje retten lidt cocktailpølser