Mørbradkoteletter i fad
Ingredienser
8 små mørbradkoteletter
2 spskf. hvedemel
1 tskf. salt
1/4 tskf muskat
75 gram smør eller margarine
1 dl. fløde
175 gram risengryn
1/4 l suppe
Tilberedning
Koteletterne bankes let og vendes i melet som er blandet op med krydderierne, brunes hurtig på begge sider i det valgte fedtstof. Pandefedtet koges ind med suppe og fløde til skysauce.
Risengrynene kommes i et ildfast fad som er smurt med smør.
Koteletterne lægges på risene hvorefter skysaucen hældes over.
Champignonsauce.
50 gram smør
125 gram champignon
2 spskf. hvedemel
1/4 l. fløde
1 tsk. salt
1/2 tskf. peber.
Champignonerne svitses i smør til de falder sammen afbages med melet og spædes med fløden smages til med krydderierne.
Den færdige champignonsauce hældes nu over retten, hvorefter denne dækkes med et låg eller et stykke Stanniol.
Retten stilles midt i en forvarmet ovn ved en temperatur 175 º i 40 minutter.
NB: Man kan som jeg har gjort tilføje retten lidt cocktailpølser