AUGUST 2006

Torsdag den 3.

Så nåede vi til August og det betød så at vi fik regn til vores hungrende haver, det startede i slutningen af Juli, men det var først her i de første dage af måneden at nedbøren tog til, og vi har i skrivende stund fået 36 mm.

Overalt i haven står  såvel grønsagerne som blomsterne flot og regnvandsbeholderne er ved at være fyldt.

Torsdag den 31.

Vi nærmer os slutningen af August måned og ved et tilbageblik må jeg erkende at denne August også blev en rekordmåned for det regnede udsædvanligt meget ki hele peroden.

Køkkenhaven

Brombærhøsten er i fuld gang og den tegner til at give et pænt udbytte, foreløbig er der plukket 4 pund. Hindbærbuskene er nu blevet skåret tilbage.

Drueagurker er også meget udbytterige i år der indtil nu høstet 5 kg og som de står nu så bliver mindst 5 kg mere , det synes jeg er et flot resultat på kun fire planter.

Sellerierne står også flot i år, de har alle store faste knolde, endvidere står de med en meget kraftig top således at der kan komme mange gode suppeviske i fryseren til den kommende vinter.

Salaten og radiserne som jeg såede i begyndelse af måneden er ved at være klar til brug i køkkenet.

Prydhaven

har jeg fået pottet de sidste digitalis og iris som jeg skal have med til plantebytte dagen hos Rigmor Hedegård i Tranbjerg. Foruden de nævnte planter har jeg i år også frø af mine mange smukke ipomoeaer.

Jeg har fået priklet de sidste stedmoderplanter ud på bed ,hvor de så stile og roligt kan udvikle sig til næste forår.

Drivhuset

I drivhuset står tomatplanterne flot og planterne er meget produktive i denne vækstsæson frugten har en meget flot struktur og er yderst velsmagende.

Agurkerne er blevet angrebet af spindmider , så efter at de to planter havde skænket os 110 stykker velsmagende agurker. Er det tid for at  de forlader drivhuset.

I år har Else besluttet at lave tomatsuppe med nedfrysning for øje.

Else koger en gang imellem en suppehøne sammen med nogle kraftben, så vi har altid en grundsuppe i fryseren , til de forskellige grønsagssupper vi får i løbet af året.

Vi har jo som tidligere omtalt både Selleri ,Pastinak og alle de andre krydderurter som der skal til for at lave en god og nærende suppe til de kommende efterårs og vintermåneder.

Den store høst af Tomater har gjort at hun har måttet tænke kreativ for at kun anvende dem. I år har hun plukket dem inden de blev for modne, hvorpå hun har skiveskåret og løsfrosset dem med henblik på at anvende blandt andet til pizzaer.

Else er nu også i  gang med efterårssyltningen Det er foreløbig blevet syltet 9 kg. drueagurker ,samt 10 kg rødbeder Else er også i fuld gang med tilberedning af de mange brombær som bliver til lækker marmelade som bliver til glæde for familien og os selv. Som i ser er der travlhed i havehusets køkken eden sjeg går og hygger mig i haven.

Jeg vil hermed afslutte måneden med lidt opdatering af vejret!

I følge  Tv2 vejret.

Har vi ikke fået så meget regn i en august måned siden 1963. For 43 år siden faldt deri august måned 155 mm i landets regnmålere.

August måned med sin 143 mm på landsplan, den mest regnfulde august måned vi har oplevet i Danmark, siden man begyndte at registrere nedbør  1878. De 143 mm der er faldet i august, er over dobbelt så meget regn som en normal august byder på.
Normalt falder der 67 mm i løbet af årets ottende måned.

Dene august måned ender på en top tre.

Der er dog et stykke op til nedbørsrekorden for august måned den lyder på ikke mindre end 167 mm som blev målt året 1891.

Når dette er skrevet kan jeg fortælle at vi her i kolonihaven  ” Sommerlyst ” i den forgangne augustmåned har målt en samlet regnmængde på i alt 175 mm.

Som haveejere er vi taknemlig for her en mm vi har fået, da det har haft en gavnlig  indflydelse på såvel køkkenhavens afgrøder og prydhavens  blomster og buske.

Der kommer senere billeder ind på siden!