APRIL MÅNEDS BLOMST

Medinilla

Medinilla Magnifica

Til  denne  måneds plante har  jeg valgt  en af  udestuens skønheder Medinilaen som  jeg  fandt under et besøg i Plantorama  Vejle i 2004. Jeg blev ganske betaget  af den smukke plante  med tilnavnet magnifica  da jeg besøgte havecentret.
Da jeg senere fik den sat ind i kolonihavens udestue måtte jeg erkende at den var magnifik, når den hen  over sommeren berigede  os med sin blomsterpragt af lange tunge klaser af rosa  “perler ”  der hang  ned, med de rosafarvede skærmblade svævende over sig som beskyttende vinger.

Denne plante, er det som nogle kalder en tropisk diva og den kræver indsigt og planteglæde.

Da Medinila  kommer  fra Philipinerne  hvor den som  en lav busk vokser i den fugtmættede urskov kræver den selvsagt en placering hvor man kan have høj luftfugtighed .

Gode råd omkring pasning og pleje:

Lys og temperatur

Planten bør beskyttes mod for stærkt solskin, men den  holder af meget lys og god varme. I vækstperioden bør temperaturen holdes mellem 20 og 22 grader. Luftfugtighedede bør være meget høj.

Vanding og gødning

Medinilla vandes regelmæssigt og rigeligt i vækstperioden. Jorden må aldrig tørre ud. Der gives også regelmæssig gødning en gang om ugen. I efteråret  og vinteren mindsker man vandingen og holder helt op med at  gøde.

Vanding skal altid foretages med tempereret og kalkfrit vand..