NOVEMBER 2007

 

Mandag den 5.

Dagen startede og forblev overskyet og der faldt en del regn.

Klokken 10:00 var jeg på farten  igen,  denne gang  gik turen til Tran bjerg hvor jeg besøgte Evald Svalø for at aflevere det overspilningsudstyr som jeg havde lånt af ham.

Han fortalte at havekreds århussyd vil blive nedlagt på den kommende general forsamling, fra bestyrelsens  side har man valgt at fusionere med århuskredsen.

På vej hjem var jeg inden om Metro for at købe nogle blomsterløg til haven.

Tirsdag d 6. 

Dagen forblev kølig selv om den bød på skyfri himmel, der var  en del blæst som dog stilnede lidt af hen på eftermiddagen.

Dagen startede lidt  stresset da  jeg først  vågnede ved 7 tiden,  i  anledning af vi skulle have gæster til formiddagskaffe, skulle jeg bage brød til arrangementet et frokostbrød, samt min fynske brunsviger.

Opskriften på Frokostbrødet, var fra ugebladet Hjemmet. Opskriften lød lod som værende god og spændende, da der både skulle  tørrede figner og hakkede hasselnøddekerner i.

Brødet blev da også modtaget med kompliment. foruden omtalte brød skulle jeg som omtalt også bage min Fynske brunsviger.

Jeg nåede dog det hele, bagværket var klar da Dina og Ole  ankom ved  10 tiden. vores havevenner gik igen ved middagstid,  som sædvanlig  havde vi en hyggelig formiddag  .

Eftermiddagen blev på ny brugt i planterummet.

Dagen sluttede ved  22 tiden.

Onsdag den 7.

 Her til morgen er der blæst med kraftige regnbyger, men efteråret er over os, og dermed er det også årstiden for blæsende vejr. Dette skyldes som bekendt dybe lavtryk, og netop flere af disse  skal  passere Danmark  i den kommende tid. det forudses et meget blæsende vejr fra sidst på  torsdagen og i løbet af fredagen.

Jeg stod op allerede klokken 05:00 , da jeg følte mig udsovet, efter morgenbadet gik jeg i gang med at gennemgå den indkomne post.

Min formiddag  blev brugt i vaskeriet og ind imellem ved pc’en. Da vi havde spist til middag gik turen endnu en gang til kolonihaven . Der blev tid til at lægge nog le perlehyacinter, jeg fik også tømt de to vandtanke næsten var fyldt til randen,  det vil sige ca. 2 kubikmeter,   nu har jeg åbnet  bundventilen og koblet mit rør system på, således  den fremtidige nedbør siver ud af sig selv i den takt som det kommer.

Eftermiddagen blev brugt til  genophængning  af de billeder  som vi har udskiftet rammerne på.


Torsdag den 8. 

Her klokken 08:45 er det overskyet og temperaturen ligger på  7 grader . Der er en svag vind fra vest. I aften og i nat vil det klarer  lidt op vestfra, men der kom mer efterhånden en del byger. Temperaturen vil ligge mellem 4 og 8 grader. Der vil blive frisk vind til kuling fra sydvest, som i løbet af natten drej er til vest og nordvest, og tiltager  til hård vind  til  hård kuling med vindstød af stormstyrke, langs Vestkysten  en overgang op til storm med vindstød af orkan -styrke.

Dagen startede med at lede efter en sokkel til vores reolsystem. jeg besluttede mig for at starte i en genbrugsbutik, men det gav ingen resultat.   Det eneste jeg fik ud af det besøg var en digtsamling og en bog om havens skadedyr.  Efterbesøget i genbrugsbutikken gik turen til Danbo møbelhus ,  men det  var med samme negative resultat.

Jeg besluttede mig for at tage i haven for at få lukket for vandet og få anlægget luftet ud. Da jeg nu var der lagde jeg de sidste blomsterløg.

Da jeg forlod haven kørte  jeg op i  Helsingforsgade  til kræftforeningens gen brugsbutik, men her fandt jeg heller ikke nogle sokler.

Dagens indkøb blev her i stedet for 5 årgange af kasketkarl, det er en af de herlige tegneserier som jeg samler på.

På vej hjem lagde jeg turen forbi byggemarkedet Silvan. Her købte jeg nogle lister som blev skåret til således, jeg selv blot skulle korte dem til og samle dem til en sokkel. samlet pris 48:00 kr.

Resten af dagen blev brugt til om flytning af reoler og bøger m.m.

 

 Fredag den 9. 

Her klokken 08:49 er det overskyet og temperaturen  ligger her på  7 grader, og der blæser en frisk vind fra sydvest.

Efter en lidt træls nat  hvor jeg  kunne mærke  på  kroppen at vi er i en periode med lavytryk, da det værkede både i skuldre og venstre fod. Ja stod jeg op ved 7 tiden til en travl dag. Efter morgenmåltidet  var jeg i planterummet for at tilse planterne.

Dagen stod ellers på endnu en rokade af reoler bøger med videre. Computeren gjorde knuder i går aftes og dette fortsatte hertil morgen og jeg var indstillet på at den skulle sendes til reparation.

Jeg ringede til Hp support ,men det fik jeg ikke noget ud af ,kun en stor telefon regning, jeg skal betale 4 kr. i minuttet,    jeg ved ikke hvor firmaets support er beliggende. men sidst jeg var i kontakt med dem  angående min printer fortalte vedkommende i supporten at han sad et sted  langt nord for Stokholm.

 

Lørdag den 10. 

Her klokken 09:18 er det skyfrit og temperaturen ligger  også i dag  på 7 grader, og det er vindstille, dagen bød på meget solskin, men når man så de forbipasse rende menneskers påklædning , bar det præg af, at der var koldt derude.

Dagens første opgave i dag var en  tur i  haven efter  min  værktøjskasse og mit skrue og søm sortiment.

Den resterende del af dagen blev  blandt  andet  brugt på  endnu  en om rokering  af møbler og billeder

Da vi var færdig satte jeg mig ind i stuen , og dæmpede belysningen medens jeg sad og lyttede til en af mine cd’er ” Mystical Callof the Lonn  ”  det er som sagt noget af det mest afstressende som man kan lytte til medens man samtidig lader ens tanker gå på langfart tilbage i tiden.

Til den tid hvor man ikke skulle læse om røveri ,mord,voldtægt  og ikke mindst trafikdrab hver eneste morgen man åbner sin avis!

Aftenens menu bestod i dag af røget mørbrad anrettet med røræg, tomat og æble gulerodssalat.  Mortens anden steger vi i morgen,  så da skal vi havde en rigtig hyggemiddag med alt hvad der nu hører sig til, til sådan en and.

Der må nok sættes et par lys på bordet  og åbnes en god  flaske rødvin  når Else  sådan vil udfolde sine kulinariske færdigheder.

Lørdagen sluttede med at Else og jeg sad og  nød endnu et tysk  underholdnings program, det var programmet ” Langs den musikalske landevej.

 

Søndag den 11. 

Her klokken 07:58 er det næsten skyfrit og temperaturen ligger her til morgen omkring frysepunktet, og det er vindstille. I løbet af dagen forventes der en del sol,  dog kan man på Sjælland og Bornholm  forvente byger med hagl og slud, temperaturen vil ligge på omkring 5 + grader. Natten til mandag fortsat slud og haglbyger flere steder,  ellers klart  vejr og  temperaturer mellem 3 graders frost og 2 graders varme. Vinden vil være let til hård og komme fra nord vest og nord.

Her klokken 16:16 kan jeg konstaterer at døgnets højeste temperatur er målt til  + 4,3  grader klokken 13:28, samt at den laveste   temperatur blev målt til – 2, 1 grader 05:45

Klokken 10:00 kørte vi en tur i kolonihaven efter æbler og porrer det med porrerne måtte vi lige opgive, da  det vidste sig at  jorden var blevet for stiv  ( frossen ).  Der var da også is på havedammen. Nu må vi se hvordan vejret udvikler sig , ellers må jeg havde monteret iltpumpen.

Fra haven gik turen til Hasselager for at besøge vores søn og hans familie.Vi skul le hente noget lak til kantlisten på vores køkkenbord, der blev da også tid til en kop kaffe og en sludder.

Else havde nogle sokker med til børnene, det er ved at blive en hel  industri med de sokker. Hun er åbenbart leveringsdygtig i alle størrelser.

Vi var hjemme ved frokosttid og efter at vi havde nydt vores frokost gik Else i gang med at klargøre anden som vi skal have i aften. Det er blevet  besluttet at vi vil prøve med en langtidsstegning  denne gang.

Efter at vi havde nydt Elses veltillavede måltid fulgte vi nyhederne  omkring det forestående folketingsvalg vi sluttede med at se partilederdebatten på Tv2.

 

Mandag den 12.

Her klokken 07:00 er det næsten skyfrit og temperaturen ligger her til morgen fortsat omkring frysepunktet, og vinden er  svag fra vest.

Dagen stod i børnepasningens tegn vi har haft Oscar vores oldebarn på besøg. Han kom klokken 08:00, ifølge hans mor var han for sløj til at komme i børne haven.

Men det blev en hyggelig dag. Både Else og jeg synes det er herligt at han  kan lide at være hos os.

Jeg hyggede mig med ham sammen med vores gamle legetøj.

Der blev selvfølgelig også tid til en tur på vores dejlige legeplads.

 

Billede 1

 

Billede 2

Så fik han afprøvet hvor sej man er som 4 årig !

 Billede 3

Der blev dog også tid til at lege købmand

 

Efter at Camilla og Jesper havde hentet Oscar, blev vi ringet op af Hanne Rose vores nabo i kolonihaven. Hun ville træffe aftale om udluftning af hendes rør system inden frosten sætter ind for alvor.

Vi aftalte at hun kunne komme forbi her på Rosenvej når hun fik  fri klokken 16:00.

Dan hun kom 16:30 kørte vi ned i haven og pumpede rørsystemet  ud jeg var hjemme klokken 18:00.

 

Tirsdag d. 13.  

Her klokken 09:40 er det lettere overskyet, vindstille  og temperaturen ligger på  1,3 grader.

Dagens store højdepunkt bliver nok folketingsvalget. Det bliver  spændende om det bliver venstre eller hørefløjen som skal regere landet fremover.

Else og jeg begav os ved middagstid  af sted til Rosenvangsskolen  der er vores valgsted, efter  vi er flyttet. Vejret var flot og der var mange ældre der som os selv der havde fundet vejen til stemmeurnerne .

Aftenen blev brugt foran fjernsynet i et forsøg på at følge valgets  udfald. Det blev lidt af en gyser godt hjulpet på vej af medierne, dagens valg  endte  med en frem gang for Dansk Folkeparti og De Konservative, selv om der var en tilbagegang for partiet Venstre, så bevarede den såkaldte VKO blok regeringsmagten.

På venstrefløjen var det  Villy Søvndal  og hans parti SF,  som var de helt store vindere, da SF blev det tredie største parti folketinget. de kom nemlig op på 25 mandater.

 

Torsdag d. 15. 

Her klokken 08:40 er det  overskyet,   og vindstille temperaturenligger her, på 2,1 grader. Dagen blev meget kølig ind imellem kom der lidt snefnug,  temperaturen kom ikke over 4 grader.

En del af dagen blev også brugt til en opdatering af havekredsens hjemmeside.

Det drejede sig om kredsgeneralforsamlingen først i det nye år, nærmere be tegnet den 27 februar.

Bestyrelsen  agter at  stille et forslag om at kredsen nedlægges,  samt at den fusionerer med Århus kredsen, det bliver spændende at se om der kommer flere til  generalforsamlingen  end de tre der plejer at møde op udover bestyrelsen .      Jeg fik også opdateret kalenderlogin  på haveselskabets hjemmeside, hvorefter jeg sendte en mail til bestyrelsen at arbejdet var fuldført.

Resten af aftenen blev brugt til billedredigering.

 

Fredag d. 16. 

Her klokken 08:50  er det  let overskyet,  vindstille, temperaturen ligger her på 4 graders varme.  I løbet af dagen steg temperaturen således at den klokken 14:13 lå på 7,4 grader, der var samtidig en svag vind  fra vest.  I aften og i nat forventes tørt og mest skyet vejr, med temperaturer   ned mellem 2 og 7 grader,  samt en svag til jævn vind fra vest.

Jeg brugte de årle morgentimer til at gennemgå nogle havebøger,  og læse dagens nyheder i Morgenavisen Jyllandsposten.

Klokken 09:30 gik turen ned i havekolonien. Da jeg kom ned havekolonien fik jeg en snak Bent, som fortalte at de i førstkommende uge skal havde vores dræn skyllet igennem.

Mit ærinde i haven var at hente porrer og æbler. Nu er det desværre snart forbi med Ingrid Marie æblerne. De har ellers været så velsmagende og saftige denne sæson.Billede 4

 

Billede 6

 

Billede 7

 

Billede 8

 

Da jeg nu var nede i kolonien gik  jeg min vante tur langs sø engen, det undrede mig så lidt fugleliv der har været i dette efterår. Dog var der en fugl som vi  alle helst ville være foruden nemlig fiskehejren. Da jeg kom længere ind mod broen var der et par andrikker som nettede sig inde ved bredden af åen .

Efter en frisk spadseretur satte jeg kursen hjemefter til den ventende frokost.

 

Da Else og jeg havde nydt vores frokost  var jeg i planterummet, som i kan se på nedennævnte billeder så er planterne ikke gået i dvale endnu.

Billede 9

 

Billede 10

 

Lørdag d. 17. 

Det kommende døgn forventes tørt og ret skyet vejr,  men især i de nordlige egne også mulighed for lidt sol, temperaturer mellem  5 og 9  grader og svag eller let vestlig vind, der i løbet af dagen drejer til sydvest. I aften og i nat tørt  og til dels  klart vejr med temperaturer ned imellem  1 og 5  grader  og svag sydlig vind.

Her klokken 07:54 ligger temperaturen uden for på 7,5 graderdet overskyet og blæser en let vind fra Vest.

Per vores yngste søn kom ved otte tiden med morgenbrød, vi havde aftalt at han kunne låne bilen da han skulle havde kørt affald. Så da vi havde drukket morgen kaffe sammen forlod han os ved halvtitiden.

Jeg brugte formiddagen til at få gennemgået nogle personlige papirer.

Der er også ved at nærme sig tiden hvor der skal skrives julekort, så jeg beslut tede at lave nogle vers til årets julekort.

Jeg har siden 1985 skrevet disse vers og finder det meget hyggeligt, jeg håber at modtagerne af kortene synes det samme.

Om eftermiddagen var vi til aktivitetsafslutning i Haveforeningen. Henry og Yrsa vores genboer i kolonihaven hentede os. Festen var sat til at starte klokken 14:00, men der var nogle af deltagerne som var forsinket, men da vi endelig kom i gang blev det en hyggelig eftermiddag med lidt god mad og rigeligt med drikkevarer
Vi forlod festen 4 timer senere da vi fik kørelejlighed  med Oluf som også er en af vores havevenner.

Mandag den 19

Her klokken 09:36, er det overskyet, det blæser en frisk vind fra sydøst og temperaturen ligger på 5,7grader. Tirsdag forventes skyet og mest tørt. Temp. omkring 5 grader og let til jævn vind fra øst og sydøst.

 Jeg var oppe klokken 06:00. Efter morgenbadet gik turen til Viby efter gratis aviserne og lidt brød til morgenkaffen. Der blæste en frisk vind og som sædvanlig var der meget trafik på vejene.  Jeg nåede at komme hjem og få lavet kaffe inden Else stod op.

Dagen var afsat til en shoppingtur. Vi startede med en tur tilTranbjerg, hvor vi i centret mødte nogle af vores bekendte fra tiden  hvor vi boede der. Vi fik os en længere sludder, og de fortalte at de i mellemtiden havde boet i Tønder og Viby , men at de nu igen boede i Tranbjerg.

På  vejen hjem  lagde vi turen  inden omkring  kolonhaven  for at hente nogle æg som havevenner havde stående til os.


Tirsdag d. 20.     

Her klokken  09:55, byder det atter på  overskyet vejr, der er næsten vindstille og temperaturen ligger på 5,1grader.

I følge vejrudsigten til onsdag morgen fra dmi.  Vil der fortsat være overskyet men stort set tørt hele dagen. Temperaturen vil ligge omkring de 5 grad -er og der vil være en svag til jævn vind fra øst – sydøst. I nat mest skyet vejr med temp. ned mellem 2 og 5 grader.

Dagen begyndte klokken 07.00 og vejret virkede gråt og trist som beskrevet ovenfor. Meget af formiddagen blev brugt til gennemgang og arkivering af diverse papirer.

Jeg gennemgik listen over sidste års julekort. Nu skal jeg blot havde tjekket adresserne på nettet således at dette års julekort kommer de rette ihænde.

Årets juledigt er ved at være på plads!

 

 Onsdag d. 21.     

Her klokken  08:59, byder det atter på  overskyet vejr, der er en frisk vind fra sydøst, temperaturen ligger  på 5,1 grad.

Om aftenen var jeg i Tranbjerg lokalcenter til haveselskabets julearrangement, vi havde aftalt med Dina og Ole at vi skulle mødes  derude. Desværre var Else for hindret.

Det var et godt arrangement med ca. 80 deltagere. Der var mange  smukke dekorationer, men alt var lavet på forhånd, så vi kunne ikke se de forskellige fremstillings teknikker. Men vi fik til gengæld en meget grundig orientering om de forskel lige opstillinger.

Aftenen sluttede så jeg var hjemme ved toogtyve tiden.

 

Torsdag d. 22. 

Her klokken  10,45, ligner vejret den foregående dag, det vil sige  overskyet, med en frisk vind fra sydøst, temperaturen ligger på 4,7 grad. Vejret i nat forventes  at være skyet og diset, og i det nordvestlige Jylland efterhånden regn af og til. Temp. omkring 5 grader og svag     til jævn vind fra syd.

Fredag  vil der fortsat være skyet men  mest tørt vejr med svag til jævn sydvestlig og vestlig vind. I det nordlige Jylland regn eller byger nordfra, og vinden tiltager til frisk vind til kuling fra nord og nordøst. Natten til lørdag skyet og byger enkel te steder, på Bornholm regn en overgang. Temp. ned omkring frysepunktet, og    let til frisk nordlig, senere svag skiftende vind.

Jeg var oppe klokken 06:00 ,da jeg havde taget tid i vaskeriet     klokken 07:00 Jeg var færdig med vasketøjet klokken 10:30. så var der tid til en kop formiddags kaf fe.

Vores datter Ulla kom for at hjælpe med at sætte gran gurilande og lyskæder op på vores altan. Der var dog tid til lidt frokost forinden . Da vi havde monteret ting ene , kørte vi Ulla hjem til   Tranbjerg. Vi benyttede lejligheden til at få sendt en pakke til Vores Barnebarn Anne. Hun skal holde weekend oppe på efterskolen  så Else havde købt forskellige ting til hende der var også  et par hjemmestrikkede sokker med.

Forsendelsesomkostningerne på sådan en pakke løb op i 48 kr. for 8oo gr. Man må sige at post Danmark tager sig godt betalt.

Vi var hjemme ved femtiden, og medens Else gjorde sig klar til bankospillet. satte jeg mig ind for at slappe af til lidt god musik.

Klokken halv syv kørte jeg til Tilst for at hente Jan vores ældste  barnebarn. Hans Lastvogn skulle havde et servicetjek. jeg var hjemme klokken 19:30 lige tids nok til at se lokaludsendelsen på Tv.

 

Fredag d. 23  

Her klokken  09:40, er der fortsat på overskyet     og diset vejr med en frisk vind fra sydøst, temperaturen her i Viby ligger på 7,1 grad.

Dagen blev brugt til oprydning og afpudsning af planterne i planterummet efter frokost kom Per efter vore bil , således at han kunne  hente hans søn samt ind købe kød og tarme til årets julemedister.

Han var tilbage ved tretiden. Efter at vi havde hygget os med en  kop kaffe gik Else og Per i gang med at få tillavet de foreløbige  15 kg  julemedister desværre var der ikke tarme nok.

Så de blev enige om at de ville lave en portion på 4 kg fars mere  når de alligevel skal i gang på ny.

De var færdig ved sekstiden og Else havde forberedt sovs og  kartofler så vi afsluttede deres arbejde med en smagsprøve.

Jeg kan konstatere at dette års julemedister lever helt op til tidligere års pro duktion. Da vi havde spist til aften kørte jeg Per og Kristian hjem til Hørning.

 

Lørdag d. 24. 

Her klokken  07:55, hvor solen er på vej op falder temperaturen og der er et let skydække og ingen nedbør, temperaturen ligger  her i Viby på minus 1 grad.     vejret klarede op i løbet af formiddagen var der en del sol, men  her til aften begyndte det at regne.

Efter morgenmåltidet gennemgik jeg mine mail.

I kælderen står planterne stadig flot og Medinillaen har fortsat  de fleste blade men har tabt nogle enkelte. Den ene Datura blomstrer stadigt, det samme gælder for Brovalia.

 

Søndag d 25.

Her klokken  09:02 ligger temperaturen  her i Viby på  5,8 graders varme. det er vekslende skydække . Det forventes at temperaturen stiger til omkring 8 grader og der forventes byger med hagl og regn. Vinden er sydvest men vil i løbet af dagen ændrer sig til nordvestlig retning.Det er et anderledes vejr end det vi stod op til i går lørdag.

Lørdag morgen stod man i den vestlige halvdel af landet op til dette efterårs koldeste morgen med temperaturer ned til -6°. Klart vejr hen over den vestlige halvdel af landet kombineret med tør polarluft og rolige vindforhold gav i Jyl land og på Fyn en kold lørdag morgen. Temperaturerne nåede her stort set alle steder ned  under frysepunktet – kun ved kysterne holdt den sig akkurat derover.

I hele den centrale del af Jylland nåede man ned mellem -3 og -6° i morgentimer ne.

Koldest blev det i Isenvad nær Ikast i Midtjylland, hvor man ved 8-tiden nåede ned på -6,2°.

Det er dermed efterårets hidtil laveste temperatur – og lidt koldere end de -5,9°, der blev målt natten  til den 15. november.

Kolde morgener med temperaturer under -6° er dog mere reglen end undtagelsen her i november måned, hvor man i gennemsnit kan regne med, at månedens laveste temperatur bliver -9,2°.

Men November måneds kulderekord  er fra 1973 og lyder på isnende -21,3°.

Ugens sidste dag begyndte klokken 07:30

Efter morgenmaden bagte jeg et par krydlevere. Vores ældste søn  John og hans familie havde anmeldt deres ankomst til en kop formiddagskaffe.

Vi benyttede lejligheden til at drøfte arrangementet omkring  vores Guldbryllup, Anette og John kom med mange gode forslag omkring arrangementet,  nu skal Else og jeg blot  drøfte det igennem for at træffe en beslutning.

 

Billede 11

 

Billede 12

 

Ovennævnte billeder to sikre tegn på at julen er nær

Mandag den 26. 

Her klokken 08:08 ligger temperaturen hende i Viby på -0,5 grader det er skyfrit og vindstille.

Hele dagen bød på en skyfri himmel, men dagen blev meget kølig og her klokken 16:07 ligger temperaturen på 2,6 grader, og der er en let vind langt Nordvest.

Dagen startede klokken 07:00.       Efter morgenbadet satte jeg kaffevand over medens jeg dækkede morgenbord, da vi havde fået vores morgenmåltid  besøgte jeg Elses onkel som har en lejlighed på Uffesvej.  Verner og jeg fik  os en hyggelig sludder , jeg fik en orientering omkring hans børn og børnebørn.  Vi har des værre ikke længere så meget kontakt med den gren af familien, så det var meget hyggeligt at hører hvorledes de forskellige havde det i deres hverdag.

Da jeg kom tilbage var jeg en tur i planterummet for at vande og  rense op mel lem planterne.

Senere  på formiddagen kørte jeg en tur ned i kolonihaven for at se hvorledes  tingene stod til.

Der var i dag et tyndt lag is på havedammen ca. 2 mm,  jeg brød isen i stykker da der endnu ikke er tilsluttet iltpumpe. Jeg fejede fliserne og tog de sidste æbler med hjem.

På vej i haven, var jeg inde for at tanke benzin, jeg fik det til en literpris  på 9,43 kr.  Da jeg  passerede tanken på vej hjem var prisen steget til 10,26 kr.

Tirsdag den 27. 

 Her klokken 06:18 ligger temperaturen hende i Viby på -1,6°

Dagen startede klokken 05:30  da det var dagen hvor vi skulle besøge Elses far nede i Fredericia.Vi tog afsted klokken 08:45, efter at vi havde pakket en kurv med madvarer.

Else havde tillavet en portion stegt lever, til dessert havde hun lavet en citron fromage. Foruden middagsmaden havde vi også noget af sommerens syltetøj samt et glas rødbeder med ned til Otto.

Vi lagde vejen indenom Føtex bageren, da vi havde aftalt at vi tog brød, hvis han havde kaffen parat når vi ankom ved ti tiden.

Det var et dejligt kørevejr, trafikken var spredt og gled pænt.  Der var kun et par enkelte som korte helt vildt. Jeg vurderede deres hastigheder til omkring 160 kmt når de kom blæsende ud af intetheden og gled forbi med et vindtryk til følge.

Vi kørte ind på Lundbysvej klokken 10:15, og Otto havde Kaffen klar.

Efter et hyggeligt besøg satte vi kursen mod Århus ved tre tiden, hjemturen gik ad af den gamle Vejlevej (motortrafikvejen).Da vi kom op til Vejle lagde vi turen indenom Plantorama for på købe lidt juleblomster. Dette plantecenter er altid så utroligt flot med righoldigt  udvalg af  forskellige  planter  kort sagt et eldorado for alle planteinteresserede.

 

Onsdag den 28. 

Her klokken 07:32 ligger temperaturen her i Viby på 2,9 graders varme, klokken 09:22 er temperaturen steget til 3,9 grader. I modsætning til tirs-dagens vejr er det i dag overskyet kort sagt gråt og trist, men det er helt vind  -stille.

Nattens vejr byder på vedvarende regn vestfra, temperaturen stiger til mellem 5 og 8 grader, og vinden tiltager og bliver let til frisk, stedvis hård fra syd og syd vest. Dagen startede klokken 06:00, som sædvanlig lavede jeg kaffe og gjorde morgenbordet klar.

I dag var det så tid til at hente julepynten frem af gemmerne.  Else Havde travlt med at gøre rent i køkkenet.  Så medens det stod på kørte jeg en tur Hasselager for at hente gran og købe mejerivarer.

Jeg lagde lige vejen forbi Hasselengen for på besøge familien Abild. Jeg ,kunne se at de var noget længere fremme med deres juleudsmykning. Men vi har jo ikke de samme muligheder for på pynte op uden for,  jeg må må sige  det var utroligt flot!

Da jeg kom hjem havde Else hængt nye gardiner op i køkkenet, hun manglede at rengøre underskabene så det blev min opgave at rengøre skabene, men inden jeg nåede så langt skulle vi lige havde middagsmad, den bestod af en omgang hønse -kødssuppe,det var ikke så ringe på sådan en grå og fugtig novemberdag.

I morgen starter vi med på pynte op med al den gamle julepynt som har fulgt os igennem årene.

 

Her i aften sidder jeg ved computeren og prøver et nyt program til hjemmeside produktion.

 

Torsdag den 29.      

Her klokken 19:00 ligger temperaturen hende i Viby på 6,7 graders varme. Dagen har budt os på et Gråt og regnfuldt vejr.

Dagen startede klokken 06:00 med de sædvanlige procedurer. Klokken 09:00 gik turen til vaskeriet. Medens jeg klarede tøjvasken gik Else i gang med at pakke forskellige tinge væk for at gøre plads til vores juleudsmykning. Da jeg kom tilbage var hun i gang med på pudse lejlighedens vinduer.

Da vi havde spist frokost gik jeg atter i vaskeriet, medens Else forsatte med at pakke vores Julepynt ud og placere det på de vante pladser.

Fredag den 30.     

Her klokken 06:40 ligger temperaturen  i Viby på 4,1 graders varme.

Det blev atter en dag med blandet vejr, men dagen var rimelig lun med en del sol.

Dagen startede klokken 06:00 efter morgenmaden gik vi i gang med at gennemgå vores juleudsmykning. Vi hygger os hvert år med at tage tingene frem fra deres gemmer.

Klokken 10:00 kom vores datter Ulla. Vi havde aftalt  vi skulle til julestue på vores lokalcenter “Rosenvang”. Det blev til nogle hyggelige timer. Else og Ulla fik købt lidt tøj tilderes garderobe, samt lidt mere juleudsmykning .Ulla gav et par stykker smørrebrød i Centrets café. Det var meget velsmagende. Da vi kom hjem hjalp Ulla mig med at sætte jule udsmykningen op på vores altan.

Senere på dagen kørte Else og jeg til Hørning for at aflevere årets pakkekalender til vores barnebarn Kristian.  Fra Hørning gik turen til Metro i Slet for at gøre lidt indkøb. Vi var hjemme ved firetiden, så var vi klar til  en kop kaffe  inden vi gik videre med hjemmets udsmykning.   Ulla havde et par buksbomkranse med som jeg skal færdigøre med pynt. Så efter aftensmaden pyntede jeg kransene,som vi skal havde med ud til hendes døtre Camilla og Mette i morgen.

 

Billede 13

 

 

Else arbejdede imedens med færdiggørelsen af pakkekalenderne til Sara og Rasmus.

 

Billede 14

 

Billede 15

 Det var så afslutningen på denne dags arbejde i Juleværkstedet

Det blev også afslutningen på november ,og vi er begge to klar til at tage fat på årets julemåned.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar