BRUNSVIGER

Ingredienser til gærdejen

300 gram      hvedemel
30 gram        gær
30 gram        melis
30  gram       smør
1    stk.          pasteuriseret æg
1/2 tsk.          salt
1/2 tsk.          kardemomme

2 dl.               håndvarm mælk

Remonce
125 gram     smør
125 gram     melis
1 spsk.          mørk sirup

Tilberedning af gærdejen
Opløs gæren i den håndvarme mælk kom derefter de øvrige bestanddele  i ælteskålen. Den færdigæltede dej sættes til hævning under et klæde i 20 minutter , efter hævningen  formes den til en stor bolle der hviler  c. 5 minutter, hvorefter den udrulles til en størrelse som passer til en bradepande  30 x 40 cm.

Læg den udrullede Brunsviger i den papirbeklædte bradepande og fordel remoncen ud over dejen, drys med farin og afslut med ved hjælp af en finger at trykke fordybninger i brunsvigeren.

Brunsvigeren sættes til efterhævning i 20 minutter og afbages efterfølgende i en forvarmet ovn (  225° ) i ca. 12 minutter .

Tilberedning af remoncen

Kom smør, farin og sirup i en røre skål  med hjælp af en håndmikser piskes remoncen sammen til en luftig masse tilsæt lidt revet syrligt æble inden du pisker remoncen færdig , æblet giver remoncen en meget delikat smag.