Ingredienser til gærdejen
300 gram hvedemel
30 gram gær
30 gram melis
30 gram smør
1 stk. pasteuriseret æg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
2 dl. håndvarm mælk
Remonce
125 gram smør
125 gram melis
1 spsk. mørk sirup
Tilberedning af gærdejen
Opløs gæren i den håndvarme mælk kom derefter de øvrige bestanddele i ælteskålen. Den færdigæltede dej sættes til hævning under et klæde i 20 minutter , efter hævningen formes den til en stor bolle der hviler c. 5 minutter, hvorefter den udrulles til en størrelse som passer til en bradepande 30 x 40 cm.
Læg den udrullede Brunsviger i den papirbeklædte bradepande og fordel remoncen ud over dejen, drys med farin og afslut med ved hjælp af en finger at trykke fordybninger i brunsvigeren.
Brunsvigeren sættes til efterhævning i 20 minutter og afbages efterfølgende i en forvarmet ovn ( 225° ) i ca. 12 minutter .
Tilberedning af remoncen
Kom smør, farin og sirup i en røre skål med hjælp af en håndmikser piskes remoncen sammen til en luftig masse tilsæt lidt revet syrligt æble inden du pisker remoncen færdig , æblet giver remoncen en meget delikat smag.