UNGARSK GULYASSUPPE

Ungarsk Gulyássuppe.

Ingredienser

1 kg oksekød ( spidsbryst eller lignende ikke for magert kød
Okseben
5oo gram kartofler
3 liter vand
3 store løg
1 spiseskefuld stærk paprika
1 stor dåse tomatpasta
1 spiseskefuld salt
4 styk mellemstore gulerødder
2-3 spiseskefuld svinefedt
1 teskefuld stødt spidskommen
1-2 Peberfrugter

Tilberedning

I en tykbundet suppegryde smeltes fedtet og de finthakkede løg brunes her i Paprika og det udskårne kød ( tern 1x1cm ) tilsættes og brunes godt. Sal, spidskommen og tomatpure tilsættes sammen med vand og ben.

Suppen skal nu stå og småkoge underlåg  i 2-3 timer eller til kødet er mørt.

Når kødet er mørt kartofler og gulerødder der også er skåret samme tern størrelse som spidsbrystet.

OBS Vedrørende grønsagerne har jeg gjort den erfaring at hvis suppen skal fryses ned >> hvilket jeg gør da jeg laver dobbelt portion << så sker det at kartoflerne forplumre suppen.

Derfor tilbereder jeg et kg gulerødder som foreskrevet blanchere dem og fryser dem ned i passende portioner.

Kartoflerne tilbereder jeg når suppen skal serveres, på dagen koger jeg også en portion pasta her kan  i selv vælge udseendet, da der findes mange former.

som afslutning før serveringen tilsættes  de strimlede peberfrugter

Efterskrift: Jeg serverer suppen med hvedeflutes som tilbehør.

Til suppen servees vand og eventuelt en fyldig Rødvin.

Velbekomme.