FEBRUAR

 

Et lille Vinterkvad

Mens vi venter.

I sne står urt og busk i skjul
det er så sandt som det er skrevet
For porrer vi har gemt til jul
de er i jorden bleven.

Jo, sneen falder hvid og tung
på vores lille havegrund.
En blæst tar!.fat og flytter rundt
på sne og støv, det er ej sundt.

En tur i haven ud vi går
Vi kolde tæer af det får,
jo, frosten giér den hele armen
må den blot kvæle ” hønsetarmen ”

Må foråret være lige om hjørnet
så vi kan få fældet hele tjørnen.
Dernæst få gravet, revet og sået
så har vi næsten sommeren nået.

Vi glæder os alle at komme i vej
til banko vi alle ikke siger nej.
Et par fester om året, der bliver hygget
hvem ved hvad der i posen bliver brygget

Et gensyn med alle, store og små
det glæder vi os alle, til at få.
Hurra, det er forår solen skinner
vore børn bliŕ brune med røde kinder.

Rimus.

Mandag den 1.
Temperaturen ligger her i Viby klokken 08:55 på – 1,8 grader , det er overskyet, men tørt vejr, og vindstille.

Dagens vejrudsigt for Østjylland lover mest tørt og først skyet vejr, men i løbet af eftermiddagen klarer det op vestfra med lidt sol. Dagstemperaturerne kommer til at ligge mellem 2 og 5 graders frost, vinden vil være svag til jævn fra nord nordvest. i aften forventes først klart vejr, senere bliver det mere skyet fra vest. nattens temperatur kommer til at ligge på minus 10 grader .

Vintervejret fortsætter og udsigten for de kommende fem døgn byder sne og sne fygning mange steder. Temperaturerne i perioden vil ligge mellem frysepunktet og 12 gra -ders frost udsatte steder måske ned til 15 minus grader.

Ved mit besøg i kolonihaven den 28 januar kunne jeg konstatere at Kong Vinter har et stærkt greb om området, og i skrivende stund har dette ikke ændret sig.
Men vi kan jo begynde at forberede os indendørs. Jeg selv har købt det første så muld og agter at så tomater i den kommende uge. jeg vil også prøve at så enkelte Ipomoeaer nemlig de langsomt spirende.

Jeg skal også i gang med planlægningen af de forskellige afgrøder på køkken havens højbede.

Onsdag den 3.
Temperaturen ligger her i Viby klokken 06:47 på – 0,5 grader , det er overskyet, men tørt vejr, og der blæser en frisk vind.

Dagens vejrudsigt for Østjylland lover mest skyet og især først på dagen snebyger af og til – i eftermiddag mulighed for lidt sol. Højeste temperatur kommer til at ligge mellem 0 og 2 graders frost og vinden vil være let til frisk fra vest og nordvest, som dog i aften aftager og bliver ret svag.

Dagen forløb vejrmæssigt som forudsagt af meteorologerne!

I dag kickstartede jeg havesæson 2010, da jeg fik  sået Tomater Det var sorterne Potentat ,San Marsano ( Stor blomme ), tomat Mini ( Kryddertomat ) Samt bøftomat Gigant. Jeg fik også  Blomkål.

Der blev også sået nogle ipomoea frø, det sorterne Bona Nox, Sunset serenade, Reed og Blue Pecotin.

Fredag den 5.
Temperaturen ligger her i Viby klokken 05:30 på 0,8 graders varme , det er også i dag overskyet, men tørt vejr, og der blæser fortsat en let vind.
Dagens vejrudsigt for Østjylland lover tørt, men mest skyet vejr, og højeste temperaturer kommer til at ligge mellem 0 og 2 graders varme. Vinden vil være let til frisk, ved kysterne dog op til hård vind fra sydøst og øst.

Jeg kørte i formiddags en tur ned i kolonihaven for at se hvorledes at det stod til med huset og havedammen. Jeg kunne konstatere at der lå et tykt tæppe af sne overalt ,men temperaturen lå noget over frysepunktet der var nærmere betegnet 2,5 graders varme.

men som sagt så var det en anderledes situation vi oplevede sidste år.

Ovennævnte billede er fotograferet den 5. februar 2009

Onsdag den 17.
Temperaturen ligger her i Viby klokken 05:44 på – 0,3 grader, det er overskyet  men tørt vejr, og vindstille.

Dagens vejrudsigt for Østjylland lover i dag skyet vejr med lidt sne hist og her. Temperaturer op omkring frysepunktet, og svag til jævn, ved kysterne stedvis frisk vind fra øst og sydøst.

I dag har jeg sat kartoflerne til spiring, i år starter jeg  med sorterne Solist, Frislænder samt Folva.  Solist er en meget tidlig kartoffel som desuden sidste sæson gav et meget stort udbytte af velsmagende kartofler.

Her i dag er tomatplanterne klar til at blive pottet

Billederne er arkivbilleder fra den 9 marts 2009

Dette billede er fotograferet i dag den 5. Februar 2010