TORSKEGRYDE MED CHAMPIGNON

 

torskegryde

 

750 gram               torskefilet
salt, peber
1 stk.                       citron
20 gram                 smør
2stk.                        løg
1 tsk.                       esdragon
2 dl.                         hvidvin
250 gram               friske champignon
2 dl.                         piskefløde
1 bundt                  persille

Tilberedning
Drys torskefileterne med salt og lad dem trække i 5 min. Skyl dem og dub dem tørre med køkkenrulle, dryp dem derefter med saften af en halve citron.
Pil løgene og hak dem fint . Kom smørret på en dyb , svits løgene her i,  indtil de er klare, anbring fileterne ovenpå løgene  og drys med esdragon og reven skal af den anden halve citron.
Tilsæt hvidvinen og læg låget på fadet ,bring væsken i kog, me skru straks ned og lad retten simre 1o – 15 min.
Rens de friske champignon og drys dem over retten, tilsæt piskefløden og lad retten simre i yderligere 5  –  10 min., til fisken er mør og sovsen jævnet.

Smag retten til og drys den med hakket persille inden serveringen

Bedste tilbehør til denne ret er kogte kartofler er Ris.