Ingredienser
( til 4 personer )
500 gram skært oksekød ( inderlår eller klump )
3 stk. løg
2 stk. grønne peberfrugter
30 gram svinefedt
1 spsk. paprika edelsüss
salt og grov kværnet peber
1/2 tsk. hel kommen
1 spsk. hvedemel
5 dl. bouillon
1 dåse ( 70 gram) tomat pure
1 stk. citron
10-12 stk. små hele kartofler
1 dåse ( 400 gram ) flåede tomater
Tilberedning
Skær kødet i ikke for små terninger. Pil løgene og hak dem groft. Rens peberfrugterne, fjern kernerne og skær frugtkødet i strimler.
Brun kødet i svinefedtet, i en tykbundet gryde. Skub det til side, kom løgene i og lad dem brune med. Kom derpå peberfrugterne i og lad det hele stege i 5 min. Der på tilsættes krydderrier og hvedemel, hvorefter der røres godt omkring.
Tilsæt bouillon og tomapuré, samt den fintrevne citronskal, hæld væde fra de flåede tomater og kom den i gryden.
Læg låget på gryden o lad rette småsimre ca. 1 time eller til kødet er mør.
Skræl kartoflerne og læg dem hele i gryden , skru op for varmen så de koger – ca.15 min.
Smag retten til. Server den i gryden med groft brød eller flutes og en Bedstemorsalat
Tilberedningstid: ca. 2 timer.