BALKANGRYDE

Ingredienser
( til 4 personer  )

500 gram                       skært oksekød ( inderlår  eller klump )
3 stk.                               løg
2 stk.                               grønne  peberfrugter
30 gram                         svinefedt
1 spsk.                            paprika edelsüss
salt og grov kværnet peber
1/2 tsk.                            hel kommen
1 spsk.                            hvedemel
5 dl.                                 bouillon
1 dåse ( 70 gram)         tomat pure
1 stk.                               citron
10-12 stk.                       små  hele kartofler
1 dåse ( 400 gram )      flåede tomater

Tilberedning

Skær kødet i ikke for små terninger. Pil løgene og hak dem groft. Rens peberfrugterne, fjern kernerne og skær frugtkødet i strimler.

Brun kødet i svinefedtet, i en tykbundet gryde. Skub det til side, kom løgene i og lad dem brune med. Kom derpå peberfrugterne i og lad det hele stege i 5 min. Der på tilsættes krydderrier og hvedemel, hvorefter der røres godt omkring.

Tilsæt bouillon og tomapuré, samt den fintrevne citronskal, hæld væde fra de flåede tomater og kom den i gryden.

Læg låget på gryden o lad rette småsimre ca. 1 time eller til kødet er mør.

Skræl kartoflerne og læg dem hele i gryden , skru op for varmen så de koger – ca.15 min.

Smag retten til.  Server den i gryden med groft brød eller flutes og en Bedstemorsalat

Tilberedningstid: ca. 2 timer.