KRYDLEVER


Ingredienser

400 gram        hvedemel
400 gram        sigtemel
30   gram        gær
15  gram         svinefedt
10  gram          salt

5 dl.                 vand  temperatur  40 – 50°

Tilberedning

Opløs gæren i det varme vand i æltekaret , tilsæt derefter salt og fedtstoffet, og tilslut det sammenblande mel. ælt derefter dejen til den er blank, lad dejen derefter hvile  1 time eller til dobbelt størrelse under et klæde. Når dejen er hævet deles den og formes til to brød som enten kan sættes på en bageplade er de kan kommes i to 1 1/2 forme. De færdige brød sættes nu hævning  i 30  minutter eller dobbelt størrelse, hvorefter  de pensles med et sammenpisket æg eller med kold kaffe, forinden skæres der 5 snit i brødenes overflade .

Brødene afbages  nederst  i en forvarmet ovn  220° Bagetid  ca. 35 minutter