NOVEMBER MÅNEDS BLOMST

Medinilla Magnefica

medinilla-1

Om dene smukke plante har fået tilnavnet magnefica på grund af dens skønhed vides ikke .men et er sikker,t og det er ,at har først stiftet bekendtskab med Midinillaen, ja så er man fortabt. så hvis man ikke får afkodet planten første vækstsæson, ja så tager ud og køber en ny plante næste forår.

man bliver ganske enkelt betaget af plantens smukke blomster, der hænger som store drueklaser nænsomt beskytte af de rosa farvede skærmblade.

Den måde som blomsterklaserne er bygget op på, gør, at de på en gang både virker tunge og lette.

medinilla-2

Denne smukke plante har sin oprindelse på Filipinerne  og det fortælles at den har fået sit navn efter en engelsk guvernørs hustru.

Der nogle ting man skal gøre sig klart før man anskaffer denne smukke tropiske plante

Den må ikke stå i direkte sollys, temperaturen i vækstperioden skal holdes på ikke under 15 grader, hvorfor den egentlig kun egner sig til udestuer og opvarmede drivhuse.

Midinillaen starter vækstperioden i februar, og ved rette temperatur og pasning begynder blomstringen allerede i april.

I vækstperioden tilsættes der gødning til vandingsvandet. Husk der skal vandes med tempereret klakfrit vand, værd opmærksom på at planten aldrig tørrer ud under blomstringen.

Samtidig skal man sørge for at planten dagligt overbruses flere gange , alt afhængig af rummet luftfugtighed og temperatur.

Midinillaen kræver ingen beskæring, hvis man alligevel vil foretage en sådan, skal dette ske i det tidlige forår.

Omplantning bør kun ske når plante ønskes placeret i en større krukke . En deventuel omplantning skal ske i almindelig pottemuld tilsat granulat.

Opformering af Planten sker bedst ved at bruge den kinesiske metode den såkaldte topfomering.

6 til 8 cm under et blad laves et skråt opadgående snit, snittet pudres med hormonpudder og der anbringes en tændstik til t holde snittet åbent.

Bind en klump fugtig mos omkring snittet og lav et omslag af plastik bind det fast forneden og foroven for at gøre det lufttæt.

Afhængig af varme og luftfugtighed vil man nu i løbet af nogle måneder kunne se roddannelsen skride frem.

Når der er udviklet et kraftig rodnet  skæres planten af moderplanten, hvorefter den kan plantes i en egnet beholder,