HAVEDAGBOG MARTS

Lørdag den 1.

Det blev en dag som stod på blæsevejr så jeg hyggede mig nede i planterummet hvor jeg fik omplantet nogle stueplanter 2 stk. Streptocarpus og et stk. sukkulent.

Hen på eftermiddagen var jeg en tur nede i kolonihaven for at se om der var sket skader på grund af den voldsomme storm der havde været om natten, der var ikke sket nogle skader på hverken hus eller have ,hvorfor jeg hurtigt begav mig hjemover.

Søndag den 2.

Da vi stod op ved syvtiden og kunne konstatere at dagen startede med en skyfri himmel. Senere på dagen blev det overskyet og tiltagende vind fra vest .

Efter at Else og jeg havde fået vores morgenmåltid ,valgte jeg at gå ned i planterummet for at rydde op og omplante diverse planter, jeg sluttede opholdet med at vaske gulvet.

Efter at vi havde spist til middag besluttede vi os for at komme ud og nyde den friske vind . Else fik den ide at vi skulle en tur til Moesgård plantecenter ,så det blev vores første stop. Der var ikke mange kunder og varesortiment var også begrænset , men jeg fandt nogle insektpinde til at stikke i potterne til bekæmp ning  af blandt andet bladlus. Fra plancentret kørte vi en tur ned i kolonihave området for at tilse havehuset en ekstra gang, da der stadig var noget som burde udbedres kørte i hjem og nød en kop kaffe med en flødeskumskage til, vi afsluttede med lid kortspil.

Mandag den 3.

Dagens laveste temperatur blev målt til 0,8 ° klokken 06:08. He4r klokken 11:30 ligger temperaturen på 5,4°. Det er næsten vindstille med enkelte byger.

Tirsdag den 4.

Dagens laveste temperatur blev ÷ 1,4° der blev målt klokken 05:45. Dagens højeste temperatur målt i kolonihaven klokken 15:45 blev ±6,5°

Jeg var i dag oppe klokken halv syv. Efter morgenmaden og den daglige tjek af mail boksen,gik jeg atter ned i planterummet. Dagens arbejde stod på beskæring og ompotning, arbejdet var færdigt ved ti tiden hvorefter jeg besluttede mig for at cykle ned i kolonihaven. Det var et dejligt frisk vejr, men tilsyneladende var der ikke andre haveejere som havde lyst til havearbejde denne tirsdag.

Jeg fik monteret vandstenen, repareret havegangen og fik luget og revet havegangen uden for hækken.

Tomatplanterne i drivhuset havde det ikke så godt efter nattens lave temperaturer da mit varmesystem ikke have fungeret. jeg fik rigget et andet aggregat  så de ikke udsættes for eventuel frost i den kommen de nat.

Onsdag den 5.

Døgnets laveste temperatur blev på 3,6 graders frost målt klokken 07:06, klokken 14 lå temperaturen på 4,2 graders varme.

Formiddagen blev brugt på en tur ned i kolonihaven for at kontrollere om drivhusets nye varmesystem fungerede. Varmesystemet viste sig at fungere efter hensigten. jeg havde også i dag grønt affald med ned til havens komposttønde . Da else laver alt vores mad ud fra friske råvarer bliver der selvsagt meget køkkenaffald det nyder kompostormene godt af og jeg får noget godt kompost til haven.

Da der var meget lave temperaturer dene onsdag, besluttede jeg mig for at bruge dagen på at rydde stuens møbler ud i udestuen, da stuevæggene skal males og vi skal have et nyt tæppe på gulvet inden sæsonstarten. Jeg forlod haven ved middags tid.

Eftermiddagen blev brugt på redigering af billeder til min hjemmeside.

Torsdag den 6

Døgnets laveste temperatur blev 5 graders varme.

Formiddage blev brugt herhjemme i kælderens planterum ,hvor jeg fik afvasket vinduer og malet vinduesbrystningen.

Jeg havde sat forskelligt frø i blød ,det var så tid til såning som jeg foretog i den nyindkøbte så muld. Det drejer sig om Montbretier , Oliepalmer, Mirabilix, samt Papaya  (træmelon ).

Om eftermiddagen kørte jeg ned i kolonihaven for at tilse drivhuset og dets planter. Alt fungerede fint  ,jeg benyttede opholdet i haven til at pumpe vand fra opsamlingstankene over aftapningstønden. Derefter gik jeg i gang med udvendig afvaskning af drivhuset med en algedræbende sæbe. Jeg forsatte med at afvaske havens espalier.

Jeg forlod haven hen på eftermiddagen.

Fredag den 7.

Døgnets laveste temperatur blev 2,9 grader som blev målt klokken 02:58.
her klokke 18:35 ligger temperaturen her i Viby på 7,7 graders varme.

Den kommende weekend vil byde på både sol og regn den kommende uge lover de mildere vejr og det er jo skønt når kartoflerne er ved at bryde igennem i det overdækkede højbede.

Mandag den 9.

Døgnets laveste temperatur blev 3,9 graders varme, den højeste her i Viby blev 9,5 grader.

Min dag blev brugt i kolonihaven hvor jeg ned vaskede stuens lofter og vægge så de  er klar til videre behandling.

Tirsdag den 10.

Døgnets laveste temperatur blev på 4,1 graders varmes og dagens højeste blev på 8,2 graders varme

Dagens projekt var den fortsatte renovering af havehusets stue, om formiddagen jeg fik malet vægge og træværk færdigt.

Om eftermiddagen var Else og jeg ude for at se på nyt gulvtæppe til stuen , men der var ikke noget som faldt i vores smag , så  projektet blev udskudt til ubestemt  tid.

Lørdag den 15.

Døgnets Laveste temperatur blev på kun 1,9 graders varme.

Dagen bød på et vekslende vejrlig med en del sol.

Klokken ti kørte Else og jeg ned i haven hvor vi ved ankomsten straks gik i gang med at gøre stuen beboelig igen efter renoveringen.

Klokken halv tolv begav vi os ned til den til den årlige generalforsamling som foregik i foreningens fælleshus. Generalforsamlingen forløb uden dramatik, og vi sluttede med socialt samvær over et par stykker smørrebrød og et par enkelte pilsnere. Efter generalforsamlingen forsatte vi med klargøringen af havehuset, jeg fik også tid til at aflægge Edith, en af mine haveveninder et besøg , hendes toilet stod og løb. Jeg lovede at indkøbe en ny ventil og monterer den for hende.

Jeg var siden en tur i Føtex for at købe brød og fløde til vores eftermiddagskaffe. Det blev så den første kop kaffe i den ny renoverede havestue. Vi forlod haven ved fire tiden.

Søndag den 16.