JUNI

Juni måned bragte Danmarks længste vejrrekord til afslutning. Efter 19 måneder med temperaturer som lå over gennemsnittet, skulle juni 2009 med en middel -temperatur på 13,9 graders varme på landsgennemsnit komme o,4 grader under normalen beregnet på perioden 1961 – 90

Månedens højeste temperatur nåede i København den 30, juni op 27,9 grader. Månedens laveste temperatur 0,2 grader blev målt i Midtjylland natten til den 6 juni. Kilde: DMI

Når man ser på nedbøren blev det vådeste døgn målt i Græsted hvor der i døgnet den 11 -12 juni faldt 99,7 mm
her Havekolonien målte jeg sammenlagt 40 mm regn fordelt hen over måneden .

Tirsdag den 2.
Så rundede vi pinsen og er på vej ind i juni og en kommende vejrændring.
Pinsen startede med den traditionsrige morgenkaffe pinselørdag vi startede med morgenkaffe ved ni tiden , og sluttede arrangementet ved femten tiden. Vi havde vores barnebarn Sara på besøg fra lørdag til Søndag hvor hun blev afhentet ved ti tiden. Resten af søndagen blev brugt til afslapning. som dog blev forstyrret af naboen Niels som var kommet til byen for at slå græs med hans defekte motor plæneklipper.

2. Pinsedag kom Per og Lene til den årlige omgang stegt flæsk med nye kartofler persillesovs og rabarberkompot. Jeg kørte dem hjem ved seksten tiden.

Om aftenen hyggede jeg mig i haven medens Else var til bankoaften.

Jeg fik blandt andet dækket blomkålen med insektnet

Torsdag den 10.

I dag tager vi hul på det sidste kartoffelbed med aspargeskartoffelen Exquisa

De to første højbede med kartofler gav ca. halvtreds pund, det var sorterne Solist og Friisland . I de øvrige højbede udvikler grønsager sig rimeligt , blot har der været problemer med den dild som jeg såede, men så må jeg prøve en gang mere med nyind købt frø.

Fredag den 26.

Det blev dagen hvor vi begyndte at høste af blomkålen, vi fik ialt ti flotte og velud -viklede hoveder og det skyldes ikke mindst insektnettets virkning.

I drivhuset udvikler såvel tomat som agurkeplanter sig rigtigt flot , begge afgrøder blev jo udplantet i midten af maj måned.


Tomatplanterne har for nuværende sat mange frugter . På Agurkeplanterne har jeg høstet siden den 12 juni.

Til orientering kan jeg oplyse at jeg gøder med en hjemmelavet flydende specialblanding.