RUNDSTYKKER

Ingredienser

500 gram       hvedemel
30   gram       gær
1 tsk.              melis
3 dl.                mælk
50   gram       svinefedt

Tilberedning

Opløs gæren i den kolde mælk og tilsæt melis og mel. Ælt dejen til den er fast og blank. Ælt til sidst svinefedtet ind i dejen , tildæk dejen med et klæde og sæt den til hævning i 1 time.  ( Tilsætningen af svinefedtet bevirker at de færdigbagte rundstykker får en meget sprød skorpe.  )

Når dejen er hævet, deles den i 14 stykker som derefter formes til rundstykker. De færdige rundstykker sættes på en plade, beklædt med bagepapir, hvorefter de pensles med pasteuriserede  æggehvider. Rundstykkerne sættes nu til hævning i 75 minutter, inden de afbages i en forvarmet ovn.

Ovntemperatur 200° ,  Varmluft 175°
Bagetid ca. 30 minutter