Ingredienser
500 gram hvedemel
30 gram gær
1 tsk. melis
3 dl. mælk
50 gram svinefedt
Tilberedning
Opløs gæren i den kolde mælk og tilsæt melis og mel. Ælt dejen til den er fast og blank. Ælt til sidst svinefedtet ind i dejen , tildæk dejen med et klæde og sæt den til hævning i 1 time. ( Tilsætningen af svinefedtet bevirker at de færdigbagte rundstykker får en meget sprød skorpe. )
Når dejen er hævet, deles den i 14 stykker som derefter formes til rundstykker. De færdige rundstykker sættes på en plade, beklædt med bagepapir, hvorefter de pensles med pasteuriserede æggehvider. Rundstykkerne sættes nu til hævning i 75 minutter, inden de afbages i en forvarmet ovn.
Ovntemperatur 200° , Varmluft 175°
Bagetid ca. 30 minutter