MARTS 2007

Torsdag den 1.

 

Her ved Porten til foråret kan vi se tilbage på to nye vejrrekorder da det blev den varmeste og vådeste vinter, der nogensinde er registreret i Danmark.

Vinteren, der per definition består af de tre vintermåneder December, Januar og Februar, blev både den varmeste og vådeste, der nogensinde er registreret i Danmark. De to nye rekorder skyldes hovedsageligt, at vi hele december og store dele af januar måned konstant havde tilførsel af lun luft fra sydvest.

Det ene lavtryk efter det andet passerede i de to måneder landet og sendte luft fra Sydvesteuropa op over Danmark, og i forbindelse med lavtrykkene, der i januar blandt andet gav os hele fem storme, faldt der store mængder nedbør.

December og januar  lagde  grunden  til varmerekorden  og de første  to vintermåneder slog hver for sig ny varmerekord, og blomsterne blev ved med at blomstre – og langt ind  i januar  var haveejerne ude med græs slåmaskinen. Så det er ikke helt uventet, at også vinteren som helhed – med en februar, der blev 2 grader varmere end normalt – slår ny varmerekord.

 

Især  var  december måned   med hele 7,0 grader usædvanligt varm   – men også januar slog med 5,0 grader ny rekord.

Samlet set bliver vinterens middeltemperatur ifølge DMI 4,7 grader,  der er 0,2 grader  varmere  end  den  hidtidige  rekordvarme  vinter i  1988  /89 – og 4,2 grader varmere endnormalt (0,5 grader).

 

Den rekordvarme vinter 2006/07 svarer stort set til, hvad man temperatur mæssigt normalt oplever i Paris.

Den våde januar  hjalp nedbørrekorden på vej  det var  ikke  kun varmen, der satte sit præg på vintervejret.  Også nedbørmæssigt var der med en  våd decem ber og en rekordvåd januar med oversvømmede åer flere steder i landet lagt op til, at kun en tør februar kunne ødelægge nedbørrekorden for vinteren som helhed.Vinterens tre måneder bød så ledes på 310 mm nedbør – de fleste af dem som regn – og det er hele 37 mm mere end re -korden fra 1994/95, og 184 mm eller det der svarer til 146 % mere end i en normal vin -ter.

Trods en kraftig snestorm og  kulde i dele af februar  måned,  så har vi på ‘papiret’ haft den mindst vinterlige vinter siden 1874.

 

Kilde. www.dmi.dk/dmi/index/danmark.htm

 

Jeg benyttede dagen til at aflægge et besøg i kolonihaven, jeg kunne igen ikke køre ind i Havekolonien grundet de store vandmængder.

    

billede 1På ny er  der mange huse som er sat under vand,  og store haveområder er atter  over svømmet. Vores have er ikke gået ram forbi, i drivhuset og i køkkenhave afsnittet står der nu meget vand.

Smeltevandet fra de store sne mængder strømmer ned i Kolonihaveområdet.

På vej hjem var jeg omkring Tranbjerg for at afleverer noget vidioredigerings udstyr.

Jeg blev lovet nogle prikleplanter i form af isbegonia og flittig lise. Min haveven Evald har bestilt 400 stykker af hvertype, og han mente at han ikke skulle bruge dem alle selv!

 

Jeg var også en tur omkring posthuset for at aflevere et par breve, det ene var til Gunilla Wolde, som står for indsamlingen til Teddyradion. som tidligere år sendte jeg 200 kr, det svarer 41.50 cad.

 

Fredag den 2.

I dag var det store beskæring og oprydnings dag i planterummet planterne blev beskåret og alt dødt materiale blev fjernet.

 

Her den kommende weekend skal jeg havde sået tomatfrø og nogle af de mange nye ipomoeaer, så det bliver et specielt spændende forår,  hvor jeg skal se,  om det kan lykkedes for mig, at få de tilsendte frø til at spire frem!

 

Lørdag den 3.

 

billede 2

Klokken halv ni kørte jeg ned i kolonihaven for at se hvor meget vandstanden var steget siden i går. Det var et sørgeligt syn der mødte mig nede ved det nyrenoverede fælleshus. Vandet stod 8 cm højt inde i forgangen og måske vil gå det også ind i selve salen hvis det stiger yderligere. Vejrudsigten lover ikke godt for den kommende uge , metrologerne fortæller at vi skal  have regn både tirsdag, onsdag og torsdag.

Jeg benyttede lejligheden til at pumpe noget af vandet ud af drivhuset,  der blev også tid til at få kultiveret jorden i de to bede hvor dette års kartofler skal sættes.

 

billede 3

 

 

Bedene til de tidlige kartofler er klar til overdækning med plastfolie

billede 5

Der blev også tid til et kig i Kompostbeholdere hvor de forventningsfulde kompostorme venter på tilførsel af affald!

Jeg fik rengjort nogle flamingokasser som jeg skulle havde med mig hjem til mine Cana og Begoniaknolde.

Efter frokost kørte vi ud for at handle ind til weekenden , jeg benyttede  lejlig heden til at få indkøbte læggekartofler.

Jeg valgte Exquisa og Sava de 39 kr for 2 kg.  Det var  læggekartofler af meget fin kvalitet.

Eftermiddagen blev brugt til at sætte de forskellige knolde ,samt kartoflerne til forspiring, jeg fik også klargjort de sidste så kasser.

 

Søndag den 4.

Efter at vi havde spist vores morgenmåltid besluttede vi os for at tage en tur i kolonihaven. Vi forventede at der blev solskin , men det blev som så med det. Else gik i gang med at gøre lidt rent indendørs ,medens jeg selv gjorde  regn vandstankene rene,  og lukkede bundventilerne samt satte et nyt filter i filtreringssien. Så nu opsamler jeg atter regnvandet, der er jo lovet lovet op til 30 – 40 mm hen over den kommende uge!

Efter at vi havde spist vores medbragte frokost,  begyndte jeg at renovere stenbedet inden vi sluttede søndagens tur til kolononihaven, blev der tid lidt snak på havegangen, da der var flere af naboerne som havde fundet vej ned i haveforeningen,  et af emnerne var den stadigt stigende vandstand, men her står vi som haveejer totalt magtesløse! Jeg kunne blot  konstatere at vandstanden var steget yderligere 10 til 15 cm siden i går.

 

Da vi kom hjem tjekkede vi om der  havde været nogle telefon opkald.  Else satte sig ind for at hvile sig lidt inden hun skulle i gang med at lave aftensmaden, der stod på kottelet og stuvet porrer. Else nyder at kunne lave et godt måtid , og især nu hvor køkkenets emhætte fungerer,det har nemlig været et mareridt med fugt og madlugt over  hele lejligheden, ind til man fik fjernet den halve mursten som har blokeret aftrækket i  53 år !

Denne uge fik også en god afslutning, da vi om aftenen sad og lyttede til Jørgen de Mylius mindeudsendelse for  multitalentet Otto Brandenburg  som netop er død 72 år gammel.

Netop Otto Brandenburg efterlader mange gode minder fra det liv jeg har levet.

 

Mandag den 5.

Så tager vi hul på en ny uge, et af mine ønsker for denne uge må være at de får løst problemet med smeltevandet nede i havekolonien  selv om vi ikke er direkt berørt bortset fra drivhuset, som jo er gravet ned til en dybde af 60 cm. under terræn.

billede 6

 

Formiddagen blev brugt til redigering af billeder, samt afsendelse af e-mail.

 

Efter middagsmaden skulle vi havde besøgt vores datter på hospitalet,  men det blev af lyst, så jeg kørte  i stedet en tur ned i haveforeningen og det var blot for at konstatere vandstanden var steget yderligere 7 til 8 cm.

 

Da jeg kom hjem fra haven såede jeg tomatfrøen  Potentat , Roma,  Sherry,  Monteserat. jeg fik også klargjort ipomoeafrøene , så de er klar til såning i morgen.I første omgang sår jeg, Bona Nox, Pearl Gates, Clarks Heavenly Blue, Loug Tuba, og – p.e .s. caprae Brasillinsis, Carnea Fisto Lougsa, Andersouii, Reed Pecote.

 

Tirsdag den 6. 

Dagen bød atter på regnvejr, så jeg benyttede tiden på at få lavet sålister for tomater og ipomoeaerne, jeg fik også sået de sidste ipomoeaer, jeg såede også Isbergsalat,Cana ,Træmeloner samt Queen Annes Parfumemelon,   sidstnævnte har jeg prøvet at dyrke for år tilbage,  men desværre  kunne jeg ikke få dem til at   sætte frugter, dette lykkedes for en af de damer som købte en overskuds plante af mig,   siden byttede jeg mig til nogle kærner, således at jeg kan forsøge mig igen.

 

Efter frokosten kørte jeg i kolonihaven ,det var et glædeligt syn som mødte mig, faktisk var mit ønske fra i går gået i opfyldelse, vandstanden var sunket ca 15 cm siden i går eftermiddags!

Jeg fik pumpet vand ud af drivhuset ,hvorefter jeg fjernede vinterafdækningen, der blev også tid til at påbegynde  lugning af havens hække, det sidste døgns regn vejr har givet ca. 15 mm regn i mine vandtanke

 

 Onsdag den 7. 

Så  står vi op til endnu en dag med regn,  og denne regn , vil ifølge de sidste oplysninger fortsætte dgen igennem.  Her kl. 09.:30,   hvor vi er på vej ud for at besøge nogle plantecentre, hvor vi måske kan opleve lidt forårsstemning, ligger temperaturen på 7,9º .

 

billede 7

IPOMOEA CAPRAE

 

billede 8
IPOMEA SPECTABILIS

 

Ovennævnte billeder viser et par af de mange nye spændende  Ipomoeaer som jeg har sået denne sæson!

Bilka’s havecenter var fortsat lukket og turen til Bauhaus gav ikke den forvetede oplevelse! Jeg fik indkøbt et par poser frø og 10 kg  kalksalpeter,  efter vi  havde handlet og nydt vores frokost i Bilka gik turen til hospitalet for at besøge vores datter.

Besøget hos vores datter var for mig en af dagens store oplevelser, på vejen hjem efter besøget følte jeg, at hun atter er på vej tilbage til livet,  selv om der trods alt måske nok er lang vej igen!

Da vi kom hjem ringede en vores havevenner for at høre om vi ville med til koncert i vores lokale kirke  ” Fredenskirken “!

Således blev dagens anden gode oplevelse en aftenkoncert med messing og orgelstuderende fra det Jyske Musikkonservatorium.

De unge mennesker spillede blandt andet værker af Alexander Guilmant,Jean Langlais, Didrik Buxstehude, Carl Nielsen , Charles-Marie Widor, og Franz Liszt.

Det blev så afslutningen på en grå og regnfuld forårsdag , hvor der på en for underlig vis alligevel i dagens forløb blev bragt lys og varme til sjælens indre!

Torsdag den 8.

Dagenen startede med et besøg hos vores venner Grethe og Ole i Langelands gade, vi kørte omkring Langenæsbageren for at købe brød med op til dem.

Som sædvanlig havde Grethe været på indkøb på torvet og der var et righoldigt udvalg af diverse oste og pålæg. Det var dejligt at se hvor mobil Ole er blevet , når man tænker  på hvad han har været igennem. Det gode humør har han da også bevaret, og vi får nogle gode diskussioner om de ting der rører sig i tiden.

Man mærker ikke at tiden  flyver af sted når vi er på besøg hos dem!

Om eftermiddagen var jeg en tur i haveforeningen, for at se  hvorledes  det stod til med vandstanden, fra bestyrelsen side har man nu endeligt givet tilladelse til, at der kunne lejes noget pumpemateriel, således de folk som har påtaget sig job bet  med at få fjernet vandet nu har en reel chance for at få pumpet vandet der ud hvor det høre hjemme , nemlig  i søen!

Jeg benyttede lejligheden til at få fjernet afdækningen fra min Gunnera, samtidig pumpede jeg vand ud af drivhuset!

I udestuen nåede temperaturen i dag op på 15º

 

Fredag den 9.

Ekstremt vejrlig

Cyklon i Australien

Den nordvestlige del af Australien blev fredag morgen lokal tid  ramt af en kraftig tropisk orkan, der anrettede store skader. De australske meteorologer blev overrasket af den tropiske storm’George’, der fra øst passerede nord om Australien for torsdag pludselig at dreje mod syd.

Mens den nærmede sig Australiens Nordvest kyst tog den til i styrke og ramte i de tidlige morgentimer fredag lokal tid  kysten omkring byen Port Hedland som en kategori-4 cyklon. Med middelvinde på omkring 57 m/s og  vindstød   på op til 75 m/s, der svarer til 275 km/t nær orkanens øje ramte den kysten og væltede  træer, rev tage af huse og væltede elmaster.

Uvejr i Spanien!

Vindstød af stormstyrke  og kraftige tordenbyger har det seneste døgn ramt store dele af Spanien, hvor træer er væltet og tage blæst af. Uvejret begyndte allerede onsdag, hvor et lavtryk passerede ind fra Atlanterhavet lige nord om Spanien og ud over  Middel havet. I forbindelse med lavtrykket blæste det onsdag med vindstød op til stormstyrke i den nordlige og centrale del af Spanien, hvor der også kom kraftige tordenbyger.

Torsdag var det så især den sydøstlige del af Spanien, der blev ramt af den kraftige vind.
I Almeria nåede man torsdag 31 m/s i vindstødene – der er over grænsen for stærk storm.

Ud over væltede træer og hustage der flere steder blæste af, så blev der også an tændt flere skovbrande i forbindelse med den kraftige vind. Mindst én af disse brande er ifølge spanske medier antændt ved at højspændingsledninger er faldet til jorden og kortsluttet.

I forbindelse med tordenbygerne onsdag faldt der i Pyrenæerne op til 50 mm nedbør.

Her ved slutningen af ugen har vi her i Danmark et begyndende forårs vejr med stigende temperaturer hen over weekenden og ind i næste uge.

Forår i Danmark .

 

Dagen startede med overskyet og regnfuldt vejr, men om eftermiddagen  brød solen igennem skydækket,Temperaturen for de næste 5 dage vil om dagen ligge mellem 12 og 14  grader. nattemperaturen omkring frysepunktet.

 

Nyt fra Planterummet!

Jeg blev overrasket  over så hurtigt at nogle af de nye  ipomoeaer spirer frem.     Jeg såede dem jo i tirsdags og allerede i dag fredag bryder de igennem    over fladen , det er sorten Blue Pecot! Nu bliver det spændende at se hvorledes de videre udvikler sig i løbet af vækstsæsonen.

Lørdag den 10.

Lørdagen bød på lidt solskin, men for det meste var det gråvejr. Dagen startede med en tur til Hasselager for at besøge vores søn og hans familie, vi skulle til Brunch i anledning af  at John fyldte 47 år i går, fredag, da vi  havde lånt vores bil ud , tog vi bybussen derud da linie 15 holder meget tæt på hvor de bor. Vi var hjemme ved middagstid og jeg besluttede mig for at cykle en tur ned i Haveforeningen.
Jeg var stadig spændt på hvorledes det går med at få pumpet vandet væk fra området.

Stor var min glæde da jeg kunne konstatere, at jeg kunne cykle ind i kolonien og frem til vores have. Bendt skal havde en stor tak for sin indsats med at hjælpe os haveejere, selv om der endnu er store problemer med vand i mange haver, så er  vandet nu trukket tilbage fra  selve havehusene.

 

Jeg brugte i dag 4 timer i haven, jeg fik blandt andet pumpet vand ud af drivhuset endnu en gang samt repareret  huller i vejen foran have lodden, sluttelig blev alle bede luget og kultiveret igennem.

Jeg cyklede fra haven klokken 15:30, da jeg kom hjem gik jeg en tur i plante rummet for at tilse mine frøplanter.

Else havde lavet kaffe til jeg kom hjem og  efter at vi havde drukket kaffen  fik vi vores daglige spil kort.

Medens Else gjorde aftensmaden klar, fik  jeg redigeret dagens billeder fra kolonihaven,  Efter vi havde nydt aftenens menu som denne lørdag stod på kogt oksebryst i flødepeberrod.

Dagen sluttede med et afsnit af  Matador  vi er nu nået til slutningen af året 1943 og det må siges at der skete mange skelsættende ting i dette afsnit.

 

Søndag den 11.

Det blev en dejlig forårsdag så efter morgenmåltidet besluttede jeg mig  for  at cykle en tur i kolonihaven. Jeg havde jo planlagt at tage fat på at gøre udestuen forårs klar.

Men sådan gik det ikke, jeg valgte at sætte vand på systemet  hvor efter jeg  brugte tiden på at rengøre fliserne på østsiden af huset,  samt vores to fugle bade og alle stenlamperne, tiden gik hurtigt som den plejer når jeg arbejder i kolonihaven, pludselig var klokken  i mellemtiden blevet femten og jeg skulle til at tænke på hjemturen. Men inden jeg tog hjem ,besluttede jeg mig for at invitere Hanne, som er en vores have veninder over på et forårs sæt. Temperaturen i udestuen var på dette tidspunkt nået op på 23º.

Vi fik os en hyggelig snak medens vi nød vores pilsner og Bitter i det dejlig vejr.

Jeg  var hjemme ved halv fem tiden,   Else havde kaffen parat, det samme gjaldt aftens menuen, Lene og Per kom og spiste med.

Menuen bestod af  en skive ananas med  hønsesalat med tilhørende butterdejs snitter til forret ,  hovedretten var kotelet med på sprøjtet kartoffelmos og champignon à la creme!

Til dessert havde  Else lavet en af hendes lækre fragilitekager, som hun serverede med kold flødeskum. Lene og Per havde meldt deres ankomst ve 19 tiden , så jeg kunne lige nå lidt af radioudsendelsen fra Canada. Stationen havde jo fundrive denne weekend, men der var opgivet forkert sende tidspunkt.

Nå men Lene og Per kom til aftalt tid efter at vi havde spist den lækre menu kørte jeg dem hjem til Hørning ved enogtyve tiden


Mandag den 12.

Efter at jeg havde spist morgenmad, kørte jeg  i haven, så jeg var der allerede klokken halv ti.

Da jeg ankom til haveforeningen ,var jeg inden om for at hilse på ved Bendt og Gerda, de var i fuld gang med forårs arbejdet, selv om deres have, var en af dem, der havde været  mest plaget af oversvømmelserne.

Gerda var i gang med at beskære  buske og Bendt  behandlede flisebelægningen med algefjerner!

Dagens arbejde  i vores have bestod i nedvaskning  af loft og spær i udestuen, da jeg var færdig med dette arbejde vaskede jeg gulvet  således det er klar til den årlige oliering,  det sidste  arbejde denne dag bestod  i at få lagt Drivhusets vinterafdækning op i havehusets loftsrum!

Jeg var hjemme på Rosenvangs allé ved femten tiden!

Else havde også haft en travl dag ,hun havde været i gang med at afvaske vindues  lysninger og pudse vinduer i hele lejligheden. Men kaffen stod på bordet da jeg kom hjem og vi fik også vores daglige kortspil !

Tirsdag den 13.

Dagen blev igen en rigtig forårsdag  og mange haveejere havde fundet vej ned til deres haver, og snakken gik livligt på have gangene. Det store samtaleemne var oversvømmelsen af Haveforeningen og den måde det var blevet taklet på af bestyrelse, myndigheder og de haveejere som ikke var direkte berørt af den høje vand stand.

Der var jo ligefrem haveejere som ignorerede afspærringerne og kørte pumpeslangerne itu således udpumpningen af vandet blev sat i stå en hel nat.

Nu ligger det jo sådan at skadevolderen også skal betale sin andel af disse ud gifter, som vi dog  godt kunne have været foruden!

Dagens arbejde startede  med en tur til  Axolin i Viby efter en dunk desinfektions sæbe, denne sæbe har vist sig at være  ganske fortræffeligt til bekæmpelse af haveflisers og eternittages algevækst!

Da  jeg kom tilbage i haven gik jeg i gang med at klargøre udestuens trægulv til oliering .

Efter at jeg havde spist min medbragte frokost gik jeg i gang med at oliere gulvet .

Jeg forlod haven først på eftermiddagen vel hjemkomsten havde Else kaffen parat.

Da vi havde drukket kaffe og jeg var blevet orienteret om Elses besøg hos læge Rubak, et besøg som var  endt med et positivt resultat,  gik jeg i gang med at redigere folderen som jeg har lavet i forbindelse med vores åben have arrange ment i juni og september. Jeg fik også printet et til rettet visitkort ud med vores nye mobilnummer. Dagens sidste timer blev brugt til at klargøre papirerne til bestyrelsesmødet i Aarhus syd havekreds i morgen aften. Det er jo et konstitu erende møde, så det bliver spændende at se hvorledes posterne skal fordeles!

Onsdag den 14.

Efter at  morgenmåltidet var overstået, gjorde vi os klar til at køre i koloni haven.  Det var atter en dejlig forårsdag og  vi kørte inden om  Føtex for  at handel ind,  efter at jeg havde sat Else af i kolonihaven,  gik turen til Silvan for at købe blomstermuld men jeg syntes ikke rigtigt at prisen passede mig,  så jeg købte i stedet for et stykke finer til et nyt låg til vores postkasse, jeg fik også indkøbt en ny flagline.

Da jeg kom tilbage til kolonihaven havde Else lavet kaffe, det var så den første kop kaffe som vi nød  i kolonihaven  ” Sommerlyst “ denne sæson.

Else brugte dagen på at gøre køkkenets skabe og køleskabet rent, hun fik også pakket de mange syltetøjsglas ned i kasser, således hun kan få plads til mel og gryn m. m i køkkenets reoler når vi nu snart flytter ind for at nyde foråret og sommeren.

Min dag gik med forskelligt arbejde,  jeg fik drivhuset  sprøjtet med desinfektionssæbe,således jeg kan få det spulet ned med højtrykrenseren i morgen, der blev også tid til at gå krukker og planter efter inde i drivhuset.

Jeg har taget første hold læggekartofler med ned i haven med henblik på at få dem sat i morgen torsdag.

Vi spiste vores middagsmad i haven, menuen en portion Svensk pølseret som Else havde tillavet i går .Da vi havde drukket eftermiddagskaffen gik Else på besøg hos nogle af vores have venner, og jeg begyndte at rydde op og gøre klar til at lukke ned for dagen.

Om aftenen var jeg til bestyrelsesmøde  i Aarhussyd  have kreds det foregik  hos Vally Bahn i Tranbjerg , jeg var hjemme, så jeg kunne se nyhederne klokken toogtyve.

Vejrudsigten for starten af næste uge, ser ikke for lovende ud , der forventes  indtrængen af  arktisk kulde fra Sibirien med slud og sne samt nat tempera turer ned til 3º frost,  som havemand lyder det ikke særligt opløftende, men nu får jeg se tiden an i de kommende dage.

 

Torsdag den 15.

Marts måned er begyndt usædvanligt varmt med temperaturer, der ligger 4° over, hvad vi normalt kan forvente på denne tid af året.

De første to uger af marts måned har været  usædvanligt varme  for årstiden, lun luft er strømmet op over landet fra sydvest – og  de seneste dag har vi oplevet rigtigt forårsvejr, der mandag  kulminerede med op til 16,6°  i  Nord Sjælland,  ifølge DMI ligger middel temperaturen indtil den 14. marts på 5,6° – og  det er 4° varmere end man normalt kan forvente det i de første to uger af marts måned (1,6°). Temperaturen  er normalt  stigende gennem  marts måned fra omkring 0,9° i starten af måneden til 4,5° i slutningen af marts måned – så selv om der de kom mende dage er ud sigt til lidt køligere vejr,  vil marts måned  med sin varme start  sikkert gå hen og blive en af de varmeste nogensinde registreret i Danmark siden 1873.

Det blev ikke så solrig en dag, denne torsdag , men turen gik alligevel ned i ko lonihaven, selv  om der er  lovet vinter i næste uge, så er vi i fuld  gang  med klargøringen for den kommende sæson.

Else er optaget af den indendørs rengøring,  og jeg selv har været ved at rengøre drivhuset.

Den sæbe som vi købte hos Axolin er særdeles effektiv. Algerne var totalt opløst og lige til at fjerne med højtrykspuleren efter rengøringen af drivhuset kørte jeg noget  affald hen på genbrugsstationen.

Da jeg vendte tilbage fra køreturen  havde Else middagsmaden klar,  menuen stod denne torsdag  på hjemmelavet hvidkålsuppe med tilhørende julemedister.

 

billede 9

Om eftermiddagen fik jeg klargjort bedene til kartofler,  hvor efter jeg

satte aspargeskartoflerne Exquisa,  senere overdækkede jeg de to bede med plastfolie,   dagen sluttede med eftermiddagskaffe  og et spil kort  inden vi satte kursen hjem mod Rosenvangs allé.

Aftenen blev brugt til computerarbejde, billedredigering med mere.

Det var en dejlig og god afslutning på denne forårsdag!

 

Fredag den 16.

I dag  har vi haft  en udpræget hjemmedag  hvor vi blandt andet har haft  store vaskedag.

Vores søn Per  har lånt bilen og den blev afleveret sidst på  eftermiddag en.  Jeg bagte 4 stk. Krydlever så vi atter har lidt brød i fryseren, Else skulle havde bagt et par  valnødde brød, men hun havde ikke valnøddekerner nok, så det måtte vente til i morgen.

Som afslutning på dagen gik  jeg i gang med at læse en bog den hed Morderisk Bedrag og er skrevet af forfatteren  Dan Brown, jeg tror at der ligger mange timers god underholdning i denne roman.

 

Lørdag den 17.

Her klokken 07.35 ligger ude temperaturen  på 4,6 graders varme. Det er tørvejr, let overskyet og der blæser en jævn vind !

Dagen i dag  startede meget køligt hvilket vi kunne konstatere da vi steg ud af bilen oppe på Kwikly’s parkeringsplads. Medens Else var inde i  forretningen for at købe ind til weekenden, gik jeg en tur over i Bauhaus havecenter,   mit ærinde var køb af en Pindstrup  minicap, desværre var de udsolgt, så jeg måtte nøjes  med en pakke sivemåtter og to kasser stedmoderplanter, vi skulle også bruge en ny el radiator ned til kolonihaven.

Men Bauhaus skulle havde 350 kroner for radiatoren , så vi valgte at køre ned til Silvan hvor den samme ovn kostede 199 kroner.  Vi købte  samtidig  et par røg alarmer, det var en af de ting som vi har udskudt mange gange.

Da vi kom i kolonihaven var der 19 grader i udestuen, Else startede med at sætte kaffevand over imedens tømte jeg bilen for de indkøbte varer. Efter at vi havde fået vores kaffe gik jeg i gang med at samle den nyindkøbte radiator

billede 11

 

Derefter reparerede jeg den ene  af rosenbuerne,  hvorefter at jeg var henne for at hilse på hos Oluf Valeur. Oluf var i fuld gang med at renovere haven, han havde også været en tur inden om torvet denne morgen, så jeg fik nogle tomme potter og en kasse med hjem, potterne skal jeg bruge til potning af tomater og ipomoeaer. Da vi forlod haven sidst på eftermiddagen tog jeg tog også en så bakke med hjem da jeg skal havde testet spireevnen i noget af mit frø.

Aftenenes menu var i den lettere ende ,  det blev til et  par gode hjemmelavede hotdog.

 

Søndag den 18.

Her klokken 06.43 ligger ude temperaturen  på 8,2 graders varme. Det er overskyet med regn, det er næsten vindstille!

Dagen udviklede sig dog senere til en rigtig rusk dag, med blæst hagl og slud.  Der var dog også plads til et enkelt solstrejf. Temperaturen her klokken 17.06 ligger på 5,3  graders varme.

Hele formiddagen brugte jeg i planterummet,  jeg fik pottet  tomater samt priklet nogle ipomoeaer , men det var ikke alle der var spirret frem.

De Ipomoeaer som jeg har haft held til at lykkedes, med er Pearl Gates, Clarks Heaven Blue, Bona Nox, Reed Pecote, Sunrice Serenade, Blue Pecote,Tricolor Shiva.
De ipomoeaer som  ikke lykkedes  i første omgang   er Loug Tuba,  Capras Brasilliensis, Carnia fisto luasa, Andersouii, Quamoelit, Magnusianna, jeg  har tænkt  mig  at gøre et nyt spireforsøg med sidstnævnte arter her i den kommende uge.Da jeg havde fået pottet og priklet ovennævnte planter gik jeg i gang med at lave en  spiretest af noget af det frø som jeg sætter til salg her i  forårs og sommer månederne,  denne spiretest  omfatter  Tomat Potentat. Ipomoea Morning Glorry, Skarlagen Reed. Samt  stauderne Mirabilix, Balsamin, Capanula Ballonklokke.

 

Efter at vi havde spist vores frokost gjorde vi os klar til at tage ud til Per i Hørning.

Per havde inviteret os på eftermiddagskaffe, vi var så heldige at vores barnebarn Anne var på besøg, og det blev til nogle hyggelige timer, det var længe siden vi sidst have set Anne.

Det er utroligt som årene går nu bliver hun 15 år på søndag , og vi skal til Brunch ude i Hørning på lørdag i anledning af Dagen.

 

Mandag den 19.

Her klokken 08:06 ligger ude temperaturen på 3,2 graders varme

Dagen starter næsten skyfrit og med stærk blæst

Efter at havde tjekket computer for mails og besvaret dem som krævede svar med det samme, var det tid til at aflægge planterummet et besøg. Alt stod vel til,  medens jeg stod og betragtede planterne kom jeg til at tænke på, at nu hvor det går  mod våren, så burde vi alle ,til trods for de mange gråvejrs dage, se lidt lysere på tilværelsen.

Som dagen skred frem og vi var på vej i haven kunne jeg fornemme,  vi ikke fik det vintervejr som var blevet os lovet, men ved ankomsten til haven  lod jeg al ligevel vintermåtterne forblive over Gunneraen, for på denne tid tåler planten  absolut ikke, selv de mindste frostgrader.

Der blev ikke vejr til at arbejde i haven, men så fik jeg sorteret og pakket Ipomoea frø.
Jeg har meget overskudsfrø af  Morning Glorry, Tricolore Pink og Sunset Serenade.

Else har stadig travlt med at klargøre huset, i dag var det de sidste reoler som skulle havde en overhaling, selv om hun var meget optaget af forårs rengøringen , blev der dog også tid til at servere en portion af hendes hjemmelavede suppe, det var noget som varmede godt på sådan en kølig marts dag!

Efter middags måltidet var jeg en tur i Silvan for at afhente nogle elektrikker rør til reparation af den sidste Rosenbue.

Vi forlod i dag haven klokken 16.00 , på vejen hjem var vi inden om Fakta for at handle ind. Ved hjemkomsten var jeg en tur i planterummet, medens Else ordne de  nogle opskrifter.

Aftenens menu bestod  af Roastbeefsteg  med hjemmelavede pomfritter   en mixed salat med dressing og remoulade som selvfølgelig også var hjemmegjort.

Tv. underholdningen denne  mandag aften bestod af et afsnit af den engelske spændings serie Spooks, den var som sædvanlig velskrevet og  velspillet!

 

Tirsdag den 20.

Her klokken 07:27 ligger ude temperaturen  på frysepunktet

Solen skinner her til morgen fra en skyfri himmel det er næsten vindstille, efter en kølig nat hvor der satte ind med frostvejr allerede først på aftenen, ja så tegner det til at blive en flot dag hvor temperaturen sikkert kommer op omkring de 10-12 grader.

Jeg startede dagen med at tilse de pottede planter og de står flot!

Klokken 10 gik turen atter til kolonihaven, men forinden skulle vi en tur Kwicly og Bauhaus. Da vi kom ned i haven startede Else med at lave kaffe, hun havde købt et franskbrød og en varm leverpostej .

 

Temperaturen  var ikke så høj, men vi sad dog alligevel i udestuen og nød kaffen med tilbehør.

Derefter rensede jeg den elektroniske regnmåler , og konstaterede at der også var brug for nye batterier. Flagstangen blev vasket og flaglinen blev udskiftet, så nu er både regn måler og flagstang klar til den kommende sæson.

Da vi havde spist vores middagsmad, gik jeg i gang med at renovere den sidste af de skadede Rosenbuer, jeg skulle oprindeligt have den helt udskiftet, men vælger at den skal klare denne sæson med.

billede 13

Efter at  havde nydt vores eftermid dagskaffe ,forlod vi haven .

I udestuen var der på dette tidspunkt ca. 20 ° varme og det var jo dejligt!

Onsdag den 21.

Her klokken 07:47 ligger ude temperaturen  på 3,8 graders varme

Vejret var her til morgen er overskyet men tørt,der er en let vind

Else og jeg startede med at tage en tur på torvet for at handle ind, vi gik efter indkøb af blomster , men da  der blæste en stiv kuling på langs ad torve boderne animerede det ikke lysten til at købe blomster. I stedet indkøbte vi nogle grønsager, det blev til blandt andet porer, rosenkål og kartofler, turen gik også omkring ostemandens vogn , som afslutning gjorde vi holdt ved fiskemanden hvor vi købte et par frikadeller og fiskefileter til dagens frokost.

Arbejdet i haven i dag bestod i at få stabiliseret den sidste rosen bue. Jeg indkøbte nogle trykimprægnerede lægter i trælasten, efter at de var  blevet skåret til i længden, blev de banket ned på ydersiden af espalierne, hvorefter jeg boltede det hele  sammen.

Der blev i dag også tid til en snak omkring den tilstundende generalforsamling Jeg opfatter stemningen blandt de øvrige haveejere som en stor utilfredshed med bestyrelsens håndtering af det netop overstået vandproblem, men nu må vi se hvad det munder ud i på lørdag.

 

Torsdag den 22.

Her klokken 07.00 ligger ude temperaturen  på 3,8 graders varme.

Så fik vi overstået forårsjævndøgnet! Det blev alt andet end et forårsagtigt jævn døgn i store dele af Europa. Det bød blandt andet på snekaos  i  Nordspanien og i Alperne og kraftigt tordenvejr i Grækenland.

Kold luft er fra nord  strømmede  ned over store dele af Europa  hvor man  har 1 cifret dagtemperaturer helt ned til Spanien.  Et lavtryk over Norditalien sender den kolde luft langt mod øst ind overGrækenland, hvor man har haft kraftige tordenbyger.

Snevejr i Nordspanien

I Nordspanien har man siden mandag haft kraftigt snefald – og over  30 bjergpas har været spærret for al trafik. Ved Burgos sad mere end 1.000 lastbiler fast i sneen på motor -vejen. Værst har vintervejret ramt regionerne Asturien, Canta brien, La Rioja, Navarra, Castilla-Leon og hele Baskerlandet.

Tordenbyger i Grækenland

I Grækenland blev man efter den varmeste vinter  i mere end 20 år  onsdag ramt af kraftige tordenbyger med voldsomme vindstød, der nåede op tæt på stormstyr ke . Flere flyafgange fra  Athen til øerne  Rhodos  og Kreta  blev aflyst på grund af de kraftige vindstød. Et fly fra Olympic Airlines blev under landing på   Rhodos ramt af et af de kraftige vindstød og ifølge græske medier blev det let beskadiget.  I den centrale del af Grækenland væltede træer – og flere færgeruter mellem de græske øer blev aflyst.

Over 1 meter sne i Østrig

Efter  de kraftige snefald  i Alperne  var flere veje  i  Østrig  og  Schweiz  onsdag  stadig svært fremkommelige. Flere steder har det sneet uafbrudt  siden mandag. Indtil  onsdag middag var der i Salzburger Land og i Kärnten i Østrig faldet over 1 meter sne – og   flere steder i Schweiz er der meldinger om op til 60 cm nysne.   Snemængderne har givet anledning til forhøjet lavinefare.

Varslingstjenesterne opfordrer alle skiturister til at blive på pisterne.  I Østrig  og i dele af Schweiz er der generelt lavinevarsel 3 ud af fem mulige varslings niveauer.   Også i De Tyske Alper advares om lavinefaren.

 Sne på Vesuv 

Også i Italien – og især i den sydlige del – har man fået lidt vintervejr. Fra Napoli kunne man se toppen af den 1.200 meter høje vulkan Vesuv dækket af sne da kold luft fra Nordeuropa strømmede ud over Middelhavet og ind over Syditalien.

 Foråret ligger over Østeuropa

Mens vintervejret onsdag lå over store dele af Europa,  så strømmede   forårs varmen op over det Østligste del af Europa.

I Rumænien havde man midt på dagen hele 22 graders varme.

Jeg er her klokken 17.00 netop kommet hjem efter en travl dag i haven, det blev en solrig, men kølig dag , men jeg fik den sidste af Rosen buerne lavet næsten færdig og derefter blev Gerber rosen fastgjort og beskåret. Jeg benyttede også lejligheden til at beskære den Japanske Pil selv om det er lidt for sent.  Den skal nemlig helst beskæres i februar måned.

Efter at jeg havde fjernet afklippet, og fået kultiveret de berørte bede, var der tid til at spise den medbragte madpakke som blandt andet bestod af  et stykke med  fynsk rygeost. Selv om rygeosten smagte godt, så er den ikke så lækker som dem jeg selv laver i løbet af sommeren, jeg plejer at lave en hver fjortende dag, Else laver rygeostsalat af halvdelen.

Efter frokostpausen gik jeg i gang med at oliere gulvet i udestuen, således at det er i orden til sommeren udskejelser( hermed mener  jeg børnebørnenes   brug ) udestuen er jo også deres legerum!

De  sidste  punkter på  dagens arbejdsplan var rengøring af havemøbler, plantevogne samt grillen!

Der var dog også tid til en enkelt pilsner, da en af vores venner kom forbi kolonihaven, det var Leif Molbo, som var på vej på sin tur rundtom Brabrand søen.

Jeg forlod haven sidst på eftermiddagen og var en tur inden om Aldi for købe 4 liter sødmælk med hjem. 5.50 kr. pr. liter, det kan vidst godt siges at være billigt.

Da det er Elses Bankoaften sad jeg og hyggede mig med mit nye billed behandlings program, der blev dog også tid til en snak med Karen min tvillingsøster, det foregik selvfølgelig via Skype!

 

Fredag den 23.

Her klokken 06:42 ligger ude temperaturen  på 3,8 graders varme.

Vejret er næsten vindstille tørt og let overskyet. Efter en nat hvor temperaturen også atter har været nede for at runde frysepunktet, er der rim på bilerne uden på gaden!

Ude i et af parkens store birketræer  kæmper et par skovduer med at holde deres rede varm og tør jeg fornemmer at de allerede har æg i reden. For i går morges lå parret som denne kolde morgen side om side på reden.

Når jeg sidder og nyder morgenkaffen har jeg  den sidste uge fulgt et par Skaders evige kamp mod en flok råger, som  har villet  annekteret parrets rede der befinder sig i det gamle lærketræ i genboens have . Her til morgen har skaderne besluttet at fortrække til en birk længere tilbage i villakvarteret.

I dag tog vi i haven klokken halv ti, og  straks efter gik jeg i gang med at få det sidste ar -bejde med Rosenbuen gjort færdigt . Else forsatte med forårsren gøringen , i dag var det soveværelset som stod for tur, så hun havde dyner og pudder ude at lufte i den friske forårsvind.

Jeg selv satte det sidste hold kartofler i jorden der blev også tid til at få slebet blomstervognene , hvorefter de blev sat ind i udestuen, da vi havde drukket vores  eftermiddagskaffe kom Per for at hente os da vi skulle ud at handle ind i Bilka.

 

Lørdag den 24. 

Her klokken 06.42 ligger ude temperaturen  på 3,8 graders varme.

Dagen blev en af disse gode forårsdage med meget sol og en kølig vind.   Den kølige vind skyldes det store højtryk som lå over den Skandinaviskehalvø, som netop giver os østenvindens kølighed. Så rent vejrmæssigt blev det en god dag!

På oplevelses siden  blev dagen også god. Dagen startede med brunch i Hørning det var i anledning af vores barnebarn Anne der fyldte 15 år, hendes far og hans kæreste Lene  ville gerne fejre hende, så det blev til et par hyggelige timer ved et yderst veldækket bord. Atter en gang må jeg konstatere at Lene er meget kreativ ud i madlavningens ædle kunst både når det gælder sammensætning og til lavning.

Efter denne oplevelse gik turen til kolonihaven og  haveforeningens  generalforsamling.

Resten af dagen blev brugt til små sysler og decideret afslapning.

Vi havde besluttet at indtage aftensmåltidet i haven, derefter forlod vi haven i den nedgående sols sidste stråler.

 

Søndag den 25.

Her klokken 07.08 ligger ude temperaturen  på 5,0 graders varme.

Det blev atter en dejlig forårsdag. Vi var i haven allerede klokken ni, på vej derned ned havde vi købt et par rundstykker som vi nød sammen med morgenkaffen.

Jeg  flyttede mine  tomatplanter og  ipomoeaer  i havens drivhus,  hvorefter gik turen til Bilka for at indkøbe forskellige forårs planter, på vej til Bilka var vi i Alta for at handle ind. Der købte jeg også noget pottemuld.

Da vi kom tilbage til kolonihaven spiste vi middagsmad.

Eftermiddagen blev blandt andet brugt til en oprensning af havens dam, jeg kunne under oprensningen konstatere  at fire  af dammuslingerne  havde overlevet  vinteren, jeg op serverede også flere tudser i dammen. Der blev også tid til at tilplante 2 altankasser med stedmoderplanter.

I drivhuset er Agapanthus og Cala ved at vågne til live,  jeg skal have dem flyttet ind i udestuen i morgen,  så jeg får plads til mine knoldbegoniaer og Canaer.

Else brugte søndagen til en fortsat klargøring af huset indvendigt , samtidig med at hun skulle i gang med en ny madopskrift.  Aftensmaden skulle i dag være en ægte Ungarsk  Gullasch suppe.  Opskriften har vi fra  Sebastian Adorján Dyhr   som er ansvarshavende redaktør på Brabrand Boligforenings Beboerblad   “Skræppeblad ”

Det er en  opskrift på denne  Gullasch suppe kræver meget  forberedelse,  ca. 3 timer.

Men resultatet  er arbejdet værd, da det ender med at  blive en virkelig  kulinarisk oplevelse, og sammen med en god  flaske rødvin er måltidet fuldendt.

Medens Else fik klaret opvasken efter aftensmåltidet,  gik jeg i gang med at pakke værktøjet sammen ude i haven,  og snart efter gik turen hjemover ,   det vil sige vi skulle lige en tur  omkring  Kolt for at  besøge vores  ældste  søn John og hans familie , jeg skulle låne Johns slibemaskine, da jeg skal  have renset husets vest gavl for løse skaller inden den skal males om.

Fra Kolt gik turen til Hørning for at aflevere Pers mobil som han havde glemt i bilen i går. Vi skulle også lave aftaler for påsken, da  de skal ned i haven for at spise middag en af påskedagene!

Vi var hjemme på Rosenvangs allé klokken 20.30. Det blev så afslutningen på denne uge.

Mandag den 26.

Her klokken 06:25 ligger ude temperaturen på 5,4º

Jeg stod i dag op klokken 06:00, da jeg skulle i vaskehuset klokken 07:00. Vi skulle nemlig havde vasket topmadrasser til vores senge.

Klokken 09.00 gik turen atter ned i kolonihaven, i dag pakkede jeg vores Canaer , Begoniaknolde samt nogle af ipomoeaerne i bilen.

De unge planter samt knoldene kræver meget lys nu, så de må ud i Drivhus eller Udestue.

 

Dagens arbejde i Kolonihaven

 

Dagens arbejde bestod blandt andet i det at hjælpe Else med at klargøre soveværelset. Der blev dog også tid til at påbegynde afrensning af husets vest gavl inden den skal males. jeg har besluttet at hele den vestvendte side skal males i år.

Jeg var henne hos  Bendt for at se hvor langt at han var kommet med mon teringen af deres nye køkken. Jeg benyttede samtidig lejligheden til at få tilskåret det nye låg til vores postkasse,resten ad dagen blev brugt til oprydning og klargøring af ting til Genbrugsstationen.

 

Tirsdag den 27.

Her klokken 08:01 ligger ude temperaturen på 5,8 º,det er skyfrit og  vindstille!

Det blev atter en solrig dag, og vejret havde lokket mange kolonister  ud på deres have lodder.

Else og jeg startede  dagen med at køre en tur i Bauhaus for at indkøbe nogle brædder til vores højbede. Det blev en nitte!

Vi valgte så at køre ned i kolonihaven hvor vi nød vores morgen kaffe  hvorefter jeg kørte  affald på genbrugsstationen, og derfra gik turen til Silvan. Her kunne jeg få  de materialer som jeg skulle bruge. Jeg lånte en trailer til hjemtransporten, da jeg leverede traileren tilbage, tog Else med , da vi havde besluttet at køre omkring Jysk for at købe en luftmadras til havehuset.

Vi lagde turen forbi i Kvickly Åbyhøj for at handle ind. Vi var tilbage i haven  ved et tiden, efter frokosten gik jeg i gang med at lave de nye rammer til højbedene.

Om eftermiddagen var vi henne ved Dina og Ole for at få eftermiddagskaffe.

 

Køkkenhaven

I  køkkenhaven blev rammerne lavet færdig og jeg satte luft på  de overdækkede bede, hvorved jeg kunne se at der er kommet yderligere nogle kartofler igennem jordoverfladen .Jeg rettede kantstenene og fik kultiveret omkring rabarber og bærbuskene.

 

Drivhuset

I drivhuset kan jeg konstatere at de nye Ipomoeaer Reed Pecotog Blue Pecot ikke kan lide de lave nattemperaturer, da de hver morgen hænger når jeg ser til dem. De øvrige Ipomoeaer klarer sig fint.   I morgen skal jeg havde flere af Ipomoeaerne plantet ud i større potter og nogle af dem skal så ind i udestuen !

 

Onsdag den 28.

Her klokken 07:03 ligger ude temperaturen på 3,4 º og det er skyfrit og vindstille!

I dag var vi atter tidligt på farten, så vi ankom til haven ved ni tiden,  efter vi havde  fået vores morgenmåltid gik vi i gang med dagens sysler.

Jeg startede i dag med at male hus og plankeværk, dette arbejde tog det meste af dagen, der blev dog også tid til at påbegynde potning af Canaer og Begoniaer.

Else var som sædvanlig i Rengørings afdelingen, i dag var det køkkenet og bade faciliteterne som skulle have en overhaling.

I dag fik vi besøg af Jesper og Oscar senere kom Oscars mor Camilla også.

Vores oldebarn Oskar  er en herlig gut på tre år. Han kom med nogle nye dam muslinger til dammen, og han fik da også selv lov til at komme dem ned i havedammen.

 

billede 14

Derefter gik  Oscar  og jeg hen  for at inspicere  legepladsen, medens Oldemor, Camilla og Jesper fik sig en snak.

 

Torsdag den 29.

Her klokken 07:08 ligger ude temperaturen på 5,4 º, det er skyfrit og vindstille!

Det blev atter  en rigtig  god dag , vi startede ud klokken ni, på vej til haven var jeg inden om posthuset  for at sende opslagene  angående vores næste Have møde !

Da vi kom ned i haven lavede Else straks kaffe.   Jeg selv gik i gang med at ryge sæsonens første rygeost. vi havde købt økologisk uhomogeniseret mælk til frem stillingen,  men det er sidste gang  at vi vil bruger det, da osten bliver grynet i strukturen ja den minder om de mange oste som er på markedet. Medens vi sad og nød vores morgenmåltid i udestuen planlagde vi dagens  aktiviteter. Inden vi var taget hjemmefra havde jeg været i vaskehuset og vasket tøj , så det var Else første opgave at få det hængt op til tørre i den friske østenvind.

Derefter gik Else i gang med at klargøre middags menuen som i dag bestod af en portion brændende kærlighed, hun havde købt noget affaldsbacon som hun fik sorteret ,der blev en pæn portion fine baconstykker til brug ved brunch , pudset blev så brugt til at komme i Kartoffelmosen .

Mit arbejde bestod i færdiggørelse af malerarbejdet på facaden af havehuset, et arbejde jeg var færdig med ved middagstid.

billede 15

 

Efter middags pausen gik Else i gang med at pynte op til Påske.   Det  er jo med Påsken lige som med Julen der dukker så mange minder frem når man tager den gamle pynt frem af Kassen.

Jeg fortsatte med at potte og  flytte planter fra drivhuset ud i et af køkkenhavens bede.

I dag forlod vi haven klokken 17.00,  Else skulle til banko  og jeg selv skulle til Malling og for at besøge Tora og Torbens gartneri. 

 

billede 16
                    TORA OG TORBEN I  GANG MED ARBEJDET I DERES GARTNERI

 

  Fredag den 30.

 Her klokken 07:15 ligger ude temperaturen på 5,3º , det er skyfrit og vindstille!

Det gode forårs vejr fortsætter, selv om vi har nattefrost så er vejret ideelt til Havearbejde.

I dag  har jeg fået hjælp af min søn Per til at hente noget heste gødning.  Det er jo meget tungt at læsse på og af trailer , for jeg har jo ikke de samme kræfter mere og især ikke her om foråret hvor man har været inaktiv hele vinteren . Da vi havde fået klaret dette job kørte jeg Per hjem, vi var omkring hans søn Kristians skole  for at afhente ham.

Else  var i dag hjemme i lejligheden da hun skulle havde gjort den forårs rent.

Jeg selv fik sat skyggegardinet op i drivhuset og  pottet nogle af Ipomoeaerne !

 

Lørdag den 31.

Her klokken 07:33 ligger ude temperaturen på 4,4º

Så nåede vi til den sidste Lørdag i marts, vi var meget tidligt oppe i dag, da det var dagen hvor vi skulle flytte ud i kolonihaven.

Det blev en travl dag for os begge to , og Else kvitterede med et godt aftensmåltid.

Hun serverede helstegt svinekam med brunede kartofler og rødkål!

 

 PÅ GENSYN I APRIL !

Skriv et svar