SØNDERJYSK HVIDKÅL


Ingredienser

6 personer

16oo gr      hvidkål
1 liter         vand
1 tsk.           salt
25 gr.          smør
5 dl             piskefløde

1 1/4 tsk. salt
friskkværnet peber

Tilberedning

Fjern de yderste blade fra hvidkålshovedet fjern stokken og skær kålen i store stykker. Kom kålen i kogende vand, kog den under låg ved jævn varme i ca. 15 minutter. Når kålen er kogt tages den op i en sigte så vandet kan løbe fra. Når kålen er afkølet  køres den igennem kødhakkeren. Husk at anvende den store hulskive. Den hakkede kål kommes i en gammeldags stof ble eller lignende, vrid bleen ellerklædet således at den sidste væde presses ud af kålen.

Fløden og smør kommes i en tykbundet gryde, det bringes i kog under om omrøring. Tilsæt derefter kålen salt og peber. Bring atter blandingen i kog under omrøring.

Kålen serveres sammen  med kogt hamburgryg medister og sylte.