Ingredienser
6 personer
16oo gr hvidkål
1 liter vand
1 tsk. salt
25 gr. smør
5 dl piskefløde
1 1/4 tsk. salt
friskkværnet peber
Tilberedning
Fjern de yderste blade fra hvidkålshovedet fjern stokken og skær kålen i store stykker. Kom kålen i kogende vand, kog den under låg ved jævn varme i ca. 15 minutter. Når kålen er kogt tages den op i en sigte så vandet kan løbe fra. Når kålen er afkølet køres den igennem kødhakkeren. Husk at anvende den store hulskive. Den hakkede kål kommes i en gammeldags stof ble eller lignende, vrid bleen ellerklædet således at den sidste væde presses ud af kålen.
Fløden og smør kommes i en tykbundet gryde, det bringes i kog under om omrøring. Tilsæt derefter kålen salt og peber. Bring atter blandingen i kog under omrøring.
Kålen serveres sammen med kogt hamburgryg medister og sylte.