FRIKADELLER OG KØDBOLLER

 

12719127_10207376508042524_4370635786895015047_o

Frikadeller

Fars til ca. 14 stk. frikadeller eller Kødboller

500 gram       hakket kalv/flæsk
50 gram         revet løg
1 dl.                 mælk
1/2-1 dl.          hvedemel
1 stk.               æg
1 1/2 tsk.         salt
1/2 tsk.            peber
1 ksp.              allehånde

 

Tilberedning

Rør kødet godt med saltet, tilsæt peber, allehånde, æg og det reven løg. Rør herefter mælken i. Stil  den færdigrørt fars køligt og tildækket en times tid ved tilberedning af frikadellerne. Kom 1 1/2 spsk. olie på en pande ved god varme. Sæt frikadellerne på panden med en spisesked , brun dem på hver side i ca. 2 min. Skru derefter ned til middel varme . vend og steg frikadellerne  yderlige 4 min. på hver side, altså  ca. 8 min.

Vælger du at lave kødboller sætter du bollerne på i kogende vand tilsat grønsagsbouillon, kogetiden er 10 til 15 min. afhængig af størrelsen.  Når kødbollerne er færdigkogte kommes de straks i koldt vand til afkøling.

OBS: Hvis du ikke kan lide smagen af allehånde kan du blot udelade dette.