Frikadeller
Fars til ca. 14 stk. frikadeller eller Kødboller
500 gram hakket kalv/flæsk
50 gram revet løg
1 dl. mælk
1/2-1 dl. hvedemel
1 stk. æg
1 1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1 ksp. allehånde
Tilberedning
Rør kødet godt med saltet, tilsæt peber, allehånde, æg og det reven løg. Rør herefter mælken i. Stil den færdigrørt fars køligt og tildækket en times tid ved tilberedning af frikadellerne. Kom 1 1/2 spsk. olie på en pande ved god varme. Sæt frikadellerne på panden med en spisesked , brun dem på hver side i ca. 2 min. Skru derefter ned til middel varme . vend og steg frikadellerne yderlige 4 min. på hver side, altså ca. 8 min.
Vælger du at lave kødboller sætter du bollerne på i kogende vand tilsat grønsagsbouillon, kogetiden er 10 til 15 min. afhængig af størrelsen. Når kødbollerne er færdigkogte kommes de straks i koldt vand til afkøling.
OBS: Hvis du ikke kan lide smagen af allehånde kan du blot udelade dette.