ECLAIRS

Eclairs
(  8 stykker )

De aflange eclairs kan fyldes med cream syltetøj eller flødeskum  alt efter personlig smag. De kan enten glaseres  med en kaffebaseret glasur eller de kan dyppes i nougat fremstillet af smeltet sukker.

Til ovennævnte 8 stykker eclairs skal du bruge ca. 250gram vandbakkelses dej.

Dejen kommes i en sprøjtepose med passende sprøjtetyl, og sprøjtes ud i 12 cm. lange stænger på bagepapir. de afbages ved 190° i ca. 25 minutter. Tag en ud og se om den holder formen, inden resten tages ud af ovnen.

Skær låget af kagerne når er kølet lidt af de kolde kager fyldes nu med creme  eller flødeskum. og glaseres med en tyk glasur, der er rørt af kaffe og flormelis.

Hvis du vælger at glasere med nougat ( melis som du smelter i en gryde ) skal du ikke skære låget af før du har glaseret bagværket.

Jeg personlig foretrækker kaffe creme

Ingredienser

2 1/4 dl.              mælk
4 spsk.                sukker
1 tsk.                   vanillesukker
2 spsk.                mazienamel
3 tsk.                   pulverkaffe

2 1/2 dl.               Piskefløde

Tilberedning

Kom mælk ,sukker, vanillesukker, mazienamel og pulverkaffen i en gryde og kog den til en creme.

Når cremen er afkølet kommes det stift piskede flødeskum i cremen og den er klar til brug.