2006 JUNI

Torsdag den 1.

Så nåede vi til den første sommerdag jævnfør kalenderen. Vi vågnede til en kølig morgen.  og kunne konstaterer at det havde  regnet en del om natten. Men op af dagen  fik solen mere magt, og alt i alt endte det med at blive en god dag med temperaturer på omkring 16°.

Vi fik pudset vinduer i udestuen og fik skiftet gulvtæppet ud. jeg omplantede nogle af udestuens planter.

I drivhuset udpriklede jeg Alysium og Tagetes, det blev til 180 planter, de skal afløse stedmoderplanterne senere på sæsonen

Jeg var på besøg hos Gerda og Bendt Olesen hvor jeg fik et skud af en brogbladet  Daturer Engletrompet. Moderplanten var en som jeg selv havde foræret dem for år tilbage.

I dag høstede vi de første nye kartofler af sorten Berber, dem nød vi til en  grydestegt kylling med agurk og bedstemorsalat

Om aftenen var jeg hjemme for at hjælpe min datter  Ulla med at lave en indbydelse til hendes datter Mettes 18 års fødselsdags fest.

Fredag den 16.

I dag kan vi se tilbage på den første halvdel af juni måned, og det var en periode med mange solskinstimer. Haven trænger nu til vand og jeg må vande en del. Køkkenhaven kræver mest vand  da den er anlagt med højbede og tilmed ligger meget solåben.

Det første bed med kartofler er nu afhøstet , på det frigjorte areal har jeg nu udplantet andet hold blomkål.

I drivhuset står de forskellige  planter flot, både tomaterne og agurker er i god vækst. I pryd haven skal jeg nu have ryddet bedene så jeg kan få plantet de sidste sommerblomster ud.

Havens hække nu klippet! For første gang er jeg gået bort fra  at klippe med håndsaksen og investeret i en elektrisk hækklipper. jeg måtte give Else ret i at det går meget hurtigere og lettere, tilmed bliver hækkene lige så flotte som med håndsaksen.

Fredag den 23

Så nåede vi midsommer, og vi skulle have været på vores årlige tur til Tunø i dag, men på baggrund af en maveinfektion som igennem natten havde voldt mig mange vågne timer, ja så måtte vi melde afbud. Jeg sov da også til hen på eftermiddagen.

Da jeg vågnede var jeg atter frisk efter den noget turbulente nat, hvorfor jeg benyttede det gode  eftermiddags vejr til omplantning  og potning af diverse planter.

Jeg såede jo forskellige grønsager og blomster for otte dage siden, og nu er disse frøplanter klar til prikling. det drejer sig om drueagurker, salat , samt Marieklokker og stuebalsaminer.

Der blev også omplantet Ipomoeaer til to liters potter.

Om aftenen var vi sammen med et par naboer til Skt. Hans Aften, vejret var rigtig til Midsommerfest Bestyrelsen havde indbudt til grill aften i fælleshuset, og de havde annonceret at grillen var klar k. 18:00 således de femmødte kunne grille deres medbragte bøffer  m.m.

Der var blot sket det, at der var fyldt for meget  kul på grillen, således at det var umuligt at grille noget som helst på den. Det endte med at gik hjem og tændte vores egen grill, hvorefter vi hyggede os på vores terrasse.

Lørdag den 24.

Dagen bød på let overskyet vejr med temperaturer på omkring 20°, ind i mellem skinnede solen fra en næsten skyfri himmel I køkkenhaven fik jeg udplantet porrer i det første kartoffelbed
I en del af prydhaven har jeg fjernet den gamle kantbeplantning og udskiftet  den med Alyssium.

Denne lørdag brugte jeg også til at potte digitalis der 50 styk. Pink farvede som skal med til den kommende plantebytte dag den 9. september i  Tranbjerg, jeg fik også pottet de sidste Tagetes og Alyssium.

Om eftermiddagen fik vi besøg af vores datter og hendes søn Jan, de fik en portion friskopgravede kartofler med hjem til aftensmaden. det blev også til et par store iceberger salathoveder.


En af årets nyerhvervelser
Stjernemargerit

Søndag den 25.

Søndagen bød på et dejligt sommervejr, Jeg stod op klokken seks, hvorefter jeg kørte hjem efter reklamerne, jeg benyttede lejligheden til at få gennemvandet stueplanterne.

Turen hjem til kolonihaven lagde jeg forbi Langenæs bageriet for at hente morgenbrød og et friskbagt Sønderjysk Rugbrød.

Da jeg kom tilbage til haven var Else stået op og havde fået lavet kaffe og dækket morgenbord.

På have fronten blev det en ren slapperdag, dog blev det til en studsning af hækken som afgrænser køkkenhaven fra indgangspartiet. Der var selvfølgelig også den daglige vanding af alle vores krukker, samt en  mindre afpudsning af af planter ude og inde.

Klokke fjorten kom vores barnebarn Camilla for at lave en aftale med Mormor om hvad de skulle bage til vores barnebarn Mette som fylder 18 år. Hendes fødselsdags fest skal holdes førstkommende lørdag på Brædstrup Ride center.

Jeg kørte hjem fra haven ved  sekstentiden for at hører den Skandinaviske time fra Universitets radioen i Victoria Britisk Colombia.

Teddy var atter tilbage i studiet og under udsendelsen op læste han blandt andet den mail som jeg havde sendt til ham på baggrund , at et indlæg han havde haft omkring det stigen antal skilsmisser som florrede både i Canada og Skandinavien.

Havehuset i aftensolens sidste stråler


Nerien

Der er en af udestuens stoltheder
Den er 2 meter høj

Mandag den 26

Her hvor vi starter på den sidste uge i juni , vågner vi op til en dag med regn, det havde endda regnet det meste af natten. Men da jeg kan bruge hver en millimeter vand som vi får fra oven, ja så skal jeg ikke beklage dagens vejr.

Men i stedet bruge dagen ved computeren, hvor jeg blandt andet vil redigere en del billeder samt opdatere min hjemmeside.