APRIL 2007

Lørdag den 1.

Efter en god nats søvn ,vågnede vi til en kold morgen med rim på alt. I de tidlige morgentimer var temperaturen nået ned omkring 3 º frost!

Men dagen udviklede sig flot, og da vi indfandt os til den årlige standerhejsning strålede solen fra en skyfri blå himmel.

Traditionen tro havde vi besøg af Mandskoret Juno Octavia og medens Dannebrog gled langsomt til tops sang vi Aksel Juel’s hyldest til vores gamle flag!

Da flaget var hejst, sang vi vore gamle kolonihavesang inde bag  en Tjørnehæk. Desværre blev den sunget i en amputeret udgave da formanden havde besluttet at vi kun skulle afsynge første og sidste vers. Man mister noget af harmonien, atmosfæren og intensiteten i denne gamle arbejdersang!

Efter flaghejsningen var der fælles kaffebord. hvor mands koret underholdt med endnu et par sange fra deres righoldige program.

Det var en god start på den have sæson som ligger og venter os .

Resten af dagen blev brugt på forskelligt havearbejde, sidst på  dagen kørte jeg hjem efter nogle af de planter som jeg har haft til vinter opbevaring i mit planterum.

Jeg har jo nu sat lidt varme på i drivhuset,  således at planterne kan klare de lave nattemperaturer

Søndag den 2.

Efter morgenkaffen kørte jeg hjem for at op daterer dagbogen. Jeg var inden om genbrugsstationen med forskelligt affald efter forårs oprydningen.

Jeg læssede bilen med planter fra opbevarings rummet da de er  begyndt at skyde meget, og bærer præg af mangel på lys.

Da jeg kom tilbage til haven var vores yngste børnebørn Sara og Rasmus ankommet. De har jo påskeferie og skal så være hos os i et par dage, og det er altid meget hyggeligt. De fik blandt andet lov til at grave efter Regnorme, det hyggede de sig meget med, de fik en spand med jord til dem, og om aftenen kunne jeg så komme Regnormene tilbage i deres rette element igen

Middagen var ungernes valg og det blev så en portion Boller i Karry med løse Ris.

Om eftermiddagen gik Else og ungerne sig en tur. De skulle ned til åen for at fodre ænderne. Det er en af de faste traditioner vi har når børnebørnene kommer på besøg.

Medens de var på deres udflugts tur fik jeg tilkoblet fjernsyn og DVD så ungerne kan se en af deres favoritfilm inden de skal sove.

Jeg lavede også en kande kaffe så den var klar når de kom tilbage. Else havde bagt franskbrød om formiddagen.

Jeg brugte en del tid i drivhuset og snart var den dag forbi og det var tid til at nyde aftensmaden som i dag også var blevet bestemt af ungerne. Ja gæt en gang, den stod såmænd på pandekager Sara var meget stolt for hun havde vejet af til dejen, og hun havde også fået lov at mikse den .

Mandag den 3.

Det var køligt i udestuen fra morgenstunden temperaturen  var nede på 4 graders varme Der blæste en frisk vind fra Nordvest,og udetemperaturen steg i løbet af dagen til 12 grader.

Tirsdagen startede med at vi så fjernsynsudsendelsen Morgen hår sammen med ungerne, og det var meget hyggeligt at se hvad de starter deres dag med.

Medens Sara og Rasmus legede inde i Udestuen og siden klippede påskepynt sammen med Farmor Else gik jeg i gang med at rense og flytte de forskellige stauder som jeg skal havde med til plantebyttedagen.

Da jeg havde flyttet stauderne, blev bedet gødet med et   ordentligt lag heste gødning hvorefter det blev gravet.

Kl. 13.30 gik turen til Hasselager for at aflevere ungerne og få en kop kaffe ,vi skulle jo også se Sara og Rasmus’s nye cykler. Fra Hasselager gik turen til Rosenvangs Allé hvor  vi skulle vaske storvask, samt hente frostvarer til Haven.

Da vi var tilbage i haven spiste vi aftensmad, hvorefter Else pakkede ud, og jeg fortsatte mit arbejde i haven med at klargøre det sidste bed ,og det blev så afslutningen på endnu en dejlig forårsdag.

Tirsdag den 4.

Vi stod op til en morgen hvor nattemperaturen var nede og runde 5    graders frost. I udestuen var det dog stadigt frost frit.

Efter morgenmaden kørte vi ud for at handle lidt ind. Vi havde planlagt at køre en tur ud til Bilka, men valgte Kvickly i Åbyhøj.

Senere kørte jeg hjem på Rosenvangs allé for at vande blomster,jeg benyttede lejligheden til at læsse bilen med planter fra vinterdepotet, planterne er svære at styre på denne årstid, især Ipomoea Barie gror voldsomt nu.

Derefter gik turen til Hørning for at hente vores søn Per, han skal  låne bilen i et par dage. Jeg havde nu en hjælpende hånd til aflæsningen i haven.

Efter frokost gik jeg i gang med ompotning af de mange planter! I Drivhuset fik jeg pottet Ipomoea Morning Glory samt Ipomoea  Skarlagen. De mange andre Ipomoeaer står flot og skal snart pottes i 2 liters potter.

Jeg måtte konstatere at Ipomoeaer Reed og Blue Pecot er mere varmekrævende end de øvrige ipomoeaer.

Efter Påskedagene vil jeg prøve at så et par frø af de Ipomo eaer  som ikke ville spire i første omgang.

Når man får nye frø skal man altid undlade, at så dem alle på en  gang, da der kan være forskellige spire krav på baggrund af planternes oprindelsessted.

Sidst på eftermiddagen om vores barnebarn Camilla samt hendes kæreste Jesper og  Oscar vores 1. oldebarn. De blev og spiste til aften sammen med os.

Onsdag den 5.

Efter en kølig og blæsende nat vågnede vi op til en overskyet himmel,     men temperaturen havde kun været nede på plus 3 grader! I udestuen var der klokken 07.00, 6 graders varme.

Torsdagen var en fridag fra havearbejdet da vi var til den årlige påskefrokost. I år foregik det hos Elses tidligere arbejds kollega Poul Erik og hans hustru Hanne.

Det blev en hyggelig eftermiddag og vi var hjemme ved 19.00  tiden. Vi havde jo fri transport, da vores ældste søn John kørte os derud og hentede os da frokosten var forbi!

Torsdag den 6.

Efter endnu en kølig nat med en temperatur på plus 3,5 º kan jeg her klokken 09:30 konstatere at ude temperaturen nu ligger på 5,6 º at det er let overskyet og der blæser en kølig vind fra nordvest. I Udestuen er der 12 grader.

Denne Langfredag blev en rigtig slapperdag. Vi havde nemlig indbudt vores datter Ulla og hendes mand Martin til at spise påskemiddag sammen med os!

Vi var på et tidspunkt i tvivl om vi kunne sidde og spise i Udestuen  men tempe raturen kom omsider op på 20 grader.

Dagens menu bestod af tartelet med høns i asparges, der efter  fik vi en helstegt lammekølle med flødekartofler og ærter. Desserten bestod af citronfromage. Else havde atter tillavet en  lækker menu!

Efter at vi havde spist middag og ryddet op efter os, gik vi i gang  med at spille terning spillet ti tusind  , medens vi ind i mellem drak  vores  eftermiddags kaffe. Ulla og Martin tog af sted klokken 18:30

Fredag den 7.

Det blev atter en nat med frostgrader, da jeg stod op klokken 07:00 frøs det 2,5º, og det var let overskyet med en jævn vind fra vest

Per kom med vores bil ved middagstid hvorefter jeg blev kørt  hjem i lejligheden jeg skulle hente post og opdatere hjemmesiden.  Else og Per kørte derefter i Føtex for at købe ind til de  sidste påskedage. Vi havde aftalt at Per kunne beholde bilen til i  morgen søndag da han og hans familie skulle til middag nede hos os i haven

Jeg cyklede ned i haven da vi skulle havde Elses cykel her ned. Om  eftermid dagen såede jeg Chrysanthenum Aureum (spejlæg), og udplantede liljer samt stedmoderplanter på havens bede.

Lørdag den 8.

Da jeg vågnede jeg klokken 06:00   kunne jeg  se at det hav de  været en nat uden frostvejr! Udetemperaturen lå på 2,9 º varme, i Udestuen var temperaturen 4,9° Himlen var over skyet og der blæste en frisk vind fra vest  nordvest.

Dagen blev helliget vores gæstebud, jeg satte vores oliekamin ud i udestuen, for at få hævet temperaturen, da det kolde og triste vejr fortsatte!

Men da vores tolv familiemedlemmer indfandt sig klokken 13 , ja  da var der 18 grader i Udestuen!

Dagens menu bestod også i dag af Tarteletter med Høns i Asparges og hovedretten var Lammekølle med Agurkesalat, Mintgele og  Flødekartofler samt franske kartofler. Efter middagen blev der serveret kaffe med hjemmebagt kranse kage og chokolade.

Familien gik ved sekstentiden hvorefter vi gik i gang med oprydningen.

I fjernsynet nåede vi at se den sidste halvdel af den dejlige filmklassiker  ” Den Tavse Mand ”.

Søndag den 9.

Jeg stod op klokken 06:15, og kunne notere endnu en frostfri nat. Temperaturen var som det foregående døgn der var perioder med finregn. I dag kunne vi være i Udestuen uden at vi skulle havde varme på.

Dagen i dag blev brugt til potning af Stedmoderplante, Ipomo eaer,  Canaer. Der blev også tid til at ompotte den blå skærm lilje  ”Agapanthus”, det samme galt for de sidste Begonia knolde.

Mandag den 10.

Jeg stod op klokken 06:15. jeg kunne se at der ikke hav de været nattefrost og temperaturen ude lå på 7 º varme . Himlen var overskyet og der blæste en stiv vestenvind. Der er kommet 8 mm regn siden den 1. April.

Dagen blev brugt til potning af de sidste stedmoderplanter, hvorefter vi kørte ud for at handle ind hos Harald Nyborg og Bilka, vi var hjemme ved femtentiden.

Efter kaffepausen var jeg atter i haven, jeg fik påbegyndt 2. gangs lugning af havens hække.

Efter aftensmaden gik turen til Evald Svalø i Tranbjerg, hvor jeg  skulle afhente nogle prikleplanter. Jeg købte Is begonie og Flittig Lise for 100. – kr. Jeg fik nogle kasser med persille og tagetes med i handelen.

Jeg benyttede lejligheden til at drøfte mit samarbejde i Århus Syd Havekreds bestyrelse og jeg gjorde det klart, at jeg holder senest ved forårets general forsamling.

Jeg var hjemme i haven klokken 21:00, hvor Else  havde te pa rat til mig.

Tirsdag den 11.

Jeg står op klokken 07:00 Temperaturen ligger på 8 graders    varme, himlen er overskyet og der blæser en svag vind fra vest!

I Udestuen ligger temperaturen på10 grader!

Dagens gode vejr satte rigtig gang i havearbejdet, efter mor gen måltidet fjernede jeg afdækningen over kartoflerne, jeg rensede for fremspiret ukrudt derefter tilførte jeg bedene en gang Nitrophoska,   (jeg bruger 50 gram pr. 10 m² )

Senere blev kartoflerne hyppet og sidst på dagen blev bedene slutteligt vandet med vand fra regnvandsbeholderen.

I drivhuset pottede jeg Isbegonier og Flittig Lise.

Om eftermiddagen blev der dog også tid til gæstebud. Else havde bagt et par Valnøddebrød og havde inviteret et par af vores have venner på kaffe bord.

Vores datter Ulla og hendes datter Mette kom også på et kort besøg de var ude for at lufte hunden!  de gik ret så hurtigt igen. Da vores andre gæster var gået fortsatte jeg med arbej det i haven til mørket faldt på.

Dagen sluttede med lidt ost og et glas rødvin medens jeg så 21 nyhederne på tv1.

Onsdag den 12.

Dagen startede klokken 06:30, ude temperaturen lå også her  til morgen på 7 grader, himlen er let overskyet og det er vind stille. I Udestuen ligger temperaturen  her klokken 08.30 på  11,1 grad.

Torsdagen blev en rigtig solrig dag med temperaturer op om kring  de 18 grader.Det blev ikke til så meget havearbejde i dag, dog fik jeg klargjort tre af så bedene. Der blev også tid til at rense havedammen op endnu engang.

Torsdag den 13.

Da jeg stod op klokken 06:00 lå temperaturen på frysepunk tet, i løbet af den følgende time faldt den til 2 minusgrad er. Solen skinnede bag et slør af lavt hængende skyer,  og der var næsten vindstille med en svag brise fra syd øst!

Jeg havde aftalt med Oluf Valeur at vi skulle rense og rive vores  parkerings areal inden overfladen  blev udtørret.  Da vi var færdig med dette arbejde serverede Else kaffe, Oluf havde købt rundstykker med til os.

Vi havde lavet rygeost og den fik jeg røget inden morgenmål tidet!

Efter morgen kaffen skulle jeg hjem for at tjekke radiatoren i stuen da ventilen tilsyneladende er defekt. Jeg sendte en mail til  teknisk chef ved boligforeningen for at få ventilen udskiftet.  Jeg var atter i haven til frokosten. Om eftermid dagen satte jeg stikløg .

Sidst på dagen kørte vi ud til Harald Nyborg for at købe nog le  flere  af solcelle lamperne, jeg fik også bestilt et nyt filter til mit bioforce anlæg til havedammen.

Fredag den 14.

Da jeg stod op her klokken 06:30 var der atter for at   kon statere temperaturen havde været nede på 2 minus grader. Himlen var skyfri og den næsten umærke lige vind kom  forsat fra sydøst.

Efter morgenmåltidet gik jeg i gang med at overdække ha vens såbede med insektnet for at beskytte dem mod de mange strejfende katte.

Derefter klargjorde jeg mit fiskegrej, det har ikke været i brug i mange år. Jeg var inviteret på fisketur med Per, Kristian og Lene. Turen skulle gå til Pinds Mølle hvor der er et stort put and take anlæg. Vi mødtes derude klokken 12:30 Fiskean lægget ligger smukt ude i Jeksendalen sydvest for Århus. Der blæste en svag vind og solen skinnede fra en næsten sky fri  himmel. Der var mange lystfiskere i området og der blev både  fisket med flue og med spinder stang!

Det er et virkeligt refugie herud sådan en dejlig forårsdag og vi  fik endda opleve en Kongeørn, som kom svævende hen over området Ret efter at vi havde fået grejet rigget til fang ede Per en Ørred på ca. 2 kg.

Lene havde smurt sandwichs til os som vi nød ind imellem fiskeriet.

Der blev ikke mere fangst denne gang, så klokken 14:30 pak kede  vi sammen og begav os hjemad.

Jeg ringede til Else for at melde at jeg var på vej. Hun havde kaffen parat da jeg kom hjem. Da vi havde drukket kaffe og jeg havde tilset drivhuset begav vi os til Hørning endnu en gang.

Lene og per havde inviteret på grillaften. Pers datter Anne var der også, da jeg skulle hjælpe med installationen af hendes Word-program.

Lene havde atter lavet et godt måltid som bestod af grillstegt Svinekam med forskellige salater dertil Soya sovs med hon ning. Efter en hyggelig aften var vi atter tilbage i kolonihaven klokken 21:00

Lørdag den 15.

Da jeg stod op klokken 06:30 kunne jeg se at temperaturen endnu en gang har været nede omkring frysepunktet. Her klokken 09:11 ligger tempera turen på 8,5 graders varme. I Udestuen ligger temperaturen på 16 grader. Himlen er skyfri og der blæser en frisk vind fra sydøst.

Ugens sidste dag blev i haven brugt til at renovere jordbær bedet, der var enkelte planter som var ødelagte fordi de strejf ende katte har urineret oven i dem.

Efter at havde udskiftet planterne dækkede jeg bedet med halm. Under dette ar bejde kunne jeg konstatere at flere af planterne  var i blomst! Dette skyldes sik kert det ekstreme varme vejr først på året!

Jeg monterede buerne, således at jeg kan beskytte planterne mod en eventuelt kommende nattefrost.

Resten af dagen i haven blev brugt til lugning af hække, fliser ne samt havens bede fik også en overhaling.

Der blev også tid til opsætning af skåneplade over vasken i baderummet,og jeg fik sat en ekstra hylde op i soveværelset, til slut monterede jeg den for længe siden indkøbte røgalarm, således , Else nu kan føle sig lidt mere sikker ved at opholde sig i huset om natten!

Søndag den 16.

Her klokken 07:00 udetemperaturen på 7 grader i udestuen var der 9 grader. Himlen var næsten skyfri og der er en frisk brise fra syd. Dagens højeste temperatur forventes at blive på 23 grader. Dagens højeste temperatur endte  på at blive 24,9 grad den blev målt i Sønderjylland.

Efter morgenmåltidet kørte jeg affald på genbrugsstationen, jeg  lagde turen hjem omkring lejligheden for at vande blom ster og hente post.

Jeg skulle også have noget plantejord med, men der var ikke noget  at få hos Aktiv Super, selv om jeg havde fået at vide at jeg kunne  købe det der!

Efter middagspausen var der tid til at rydde op i det overdæk kede   plantebed. Jeg fik sat alle stedmoderplanterne ud af drivhuset. Jeg satte opbindingspinde ved Ipomoeaerne, og ompottede tomatplanterne.

Da vi havde drukket eftermiddagskaffe blev der tid til at slibe og oliere træmøblerne. Dagens sidste opgave var at slå græsplænen

Mandag den 22.

Vi stod op til en morgen med støvregn og let skydække, vinden kom fra sydvest, her klokken 08:00 lå udetempera turen på 7 graders varme, i udestuen var der 9 grader.Jeg har været meget optaget, så jeg ikke har haft tid til at skrive dag bog  hver dag i den forløbne uge.

Men jeg vil her på ugens sidste dag berette om livet her i ha ven. Jeg har nu fået tilsået et bed med blandt andet Dild, Radiser, Gulerødder, Rædike og Pastinak.

I drivhuset har jeg været  i gang med stiklingeformeringen af  Pelargonier og Streptokarpus samt den flotte Stjernemargurit.

Der er også blevet tid til at potte persille med senere udplant ning  for øje.

Jeg har også fået ompottet Tomatplanterne og venter nu på at  vejret skal blive mildere således at jeg kan få klargjort drivhuset til udplantningen.

Jeg er i gang med at renovere postkassen jeg har været nødt til at  udskifte låget og forsiden

I dag fik vi uventet besøg af Elses ungdomsveninde Ulla , og det blev et hyggeligt Gensyn selv om hun bærer på den sorg at have  mistet sin mand her tidligt på året.

Til afslutning vil jeg sige tak til alle jer som har gæstet min side  i den forløbne måned

 

Skriv et svar