GULLASCH

4 personer

500 gr     oksekød ( klump eller lignende )
4 stk.       løg
2 stk.       gulerødder
1 stk.       peberfrugt
2 spsk.    olie
3 tsk.       paprika edelsüss
kværnet sort peber , salt
1 dåse  ( 400 gr) flåede tomater
1 1/2 dl    bouillon
1 dåse  ( 70 gr. ) tomatpuré
1 tsk.       maizenamel
2 dl.         piskefløde

Tilberedning
Skær kødet i tern , skræl gulerødderne, pil løgene, skær gulerødder og løg i tynde skiver. Rens peberfrugten, fjern alle kerner og skær frugten i tynde strimler.

Svits løgene i olien, i en tykbundet gryde , når løgene er gyldne brunes kødet på alle sider. derefter tilsættes gulerødder peberfrugten samt det pressede hvidløg, lad det hele brune i et par minutter. drys paprikaen over retten.

Skru ned for varmen. Tilsæt bouillon ,de flåede tomater og tomatpuré kværn sat og peber over retten læg derefter låg på og lad retten simre i 1 1/2 time. Jævn sovsen med lidt maizenamel  udrørt i lidt vand. til sidst tilsættes piskefløden og eventuelt  lidt kulør.

Gullaschen serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
den kan også nydes med salt og groft brød.