Til 4 personer
4 stk. tykke koteletter
salt, peber fra kværn, hvedemel
1 stk. æg
rasp
100 gram smør
Sauce
25 gram smør
2 spsk. hvedemel
2 dl. bouillon
2 dl. Fløde
1 spsk. frisk esdragon
citronsaft eller hvidvin.
Tilberedning
Bank koteletterne flade og vende dem i melet som er krydret med salt og peber, dyb dem derefter i det sammenpiskede æg og vend dem derefter i raspen. Lad koteletterne hvile 5 til 6 minutter , ryst derefter den overflødige rasp af.
Smelt smørret i en tykbundet pande og steg koteletterne 6 – 8 minutter på hver side.
Esdragonsaucen
Smelt smørret til saucen i en kasserolle, rør melet i og spæd med bouillon og fløde kog saucen ind i 2 minutter, drys esdragon, og smag til med citronsaft eller vin til saucen har en let syrlig smag.