KOTELETTER MED ESDRAGONSAUCE

 

 

Til 4 personer

4 stk.              tykke koteletter
salt, peber fra kværn, hvedemel
1 stk.              æg
rasp
100 gram       smør

Sauce

25 gram         smør
2 spsk.           hvedemel
2 dl.                bouillon
2 dl.                Fløde
1 spsk.            frisk esdragon
citronsaft eller hvidvin.

Tilberedning
Bank koteletterne flade og vende dem i melet som er krydret med salt og peber, dyb dem derefter  i det sammenpiskede æg og vend dem derefter i raspen. Lad koteletterne hvile  5 til 6 minutter , ryst derefter den overflødige rasp af.

Smelt smørret i en tykbundet pande  og steg koteletterne 6 – 8 minutter på hver side.

Esdragonsaucen

Smelt smørret  til saucen i en kasserolle, rør melet i og spæd med bouillon og fløde kog saucen ind i 2 minutter,  drys esdragon, og smag til med citronsaft eller vin til saucen har en let syrlig smag.