DECEMBER 2006

Lørdag den 9.

Det har været en travl uge, vi er jo i fuld gang med juleforberedelserne. Else har nu fået den sidste del af juleudsmykningen på plads Torsdag have vi besøg af vores oldebarn Oscar, han kom for at afleverer sine sidste sutter. Vi havde nemlig indgået den aftal at når han fik sin første adventsgave, så skulle else og jeg have hans sutter.

Så det var en stolt dreng som afleverede sutter til sin oldefar.

I dag var der store bagedag jeg startede fra morgenstunden med at lægge dej til fire forskelige hold småkager kokospletter, finskbrød, jødekage og vaniljekranse.

efter at jeg havde været i haven efter et par ekstra plader til komfuret, gik jeg i gang med afbagningen af de mange småkager.

Opskrifterne til julens småkager finder du inde på Farmors kogebog.

Søndag den 17.

Nu er der kun 7 dage til juleaften, og  vi har haft en  travl uge med indkøb af de sidste julegaver.

Jeg har i dag været nede i haven for at lukke vandet ud af mine to store regnvandstanke, da det ser ud til begyndende nattefrost. Jeg tog ti litter regnvand med hjem til planterne i kælderen. under mit ophold i haven lagde jeg mærke til at juleroserne var begyndt at sætte kraftige skud. På hjemmefronten har jeg været i gang med at bage både rug og franskbrød til juledagene. Der er også blevet tid til at koge en stor portion klejner. Alt julebagningen er næsten overstået jeg mangler faktisk kun julekringlen.

I dag var det store æbleskivedag med Gløgg og kaffe til de voksne, samt juice til børnene. Det er en af de traditioner som vi holde meget af. De kom i alt 16 små og store familiemedlemmer som hyggede sig sammen enkelte blev  fire timer.

Mandag den 18.

I dag var vi tidligt oppe ,for vi skulle have besøg af håndværkere, der skulle finde en løsning på den ikke fungerende aftrækskanal. Desværre kunne de ikke komme frem til en løsning på det manglende aftræk. Nu afventer vi det næste udspil fra boligforeningen.

Det milde december vejr fortsætter selv om der har været let nattefrost, vi fik det sidste ryddet væk efter gårsdagens familie sammenkomst.

Da vi havde spist vores frokost klargjorde Else  krydderiblandingen og 25 styk. løg til årets julemedister.

Først på eftermiddagen kørt jeg Per ud til landslagteren ved ankomsten hang der tre halve grisekroppe klar til partering.

Da vi hentede Per ved attentiden var arbejde overstået kroppene var parteret og vores 25 kg julemedister var klar til at live fordelt blandt familiens medlemmer.

Vi fik også to griselevere med tilhørende spæk med hjem, medens Per fik råvarer til årets julesylte,som vi glæder os til at nyde til den årlige julefrokost.