JULI

 

 

Billedet af denne rose er fotograferet den 5. juli

Fredag den 11
Så blev der atter tid til at skrive lidt i dagbogen, der har været megen travlhed i såvel hus som haven. Jeg har haft problemer med et utæt tag på udestuen, men nu skulle det være i orden, og da jeg var i gang med tømrerarbejdet besluttede jeg mig for at få repareret gulvet i udestuen.
Jeg fik Jesper vort barnebarn Camillas kæreste til at hjælpe mig og hans hjælp var uvurderlig.
I haven står alt flot ,og det selv om vi har haft en megen tør og varm juni og det samme var gældende for de første dage af juli.
Havens jordbærbed har givet os 5o pund i denne sæson, og vi er fuld gang med indhøstning solbær, jeg har plukket 4 pund og der er mange bær end nu.

Årets høst af blomkål blev som tidligere omtalt til 10 flotte hoveder som desværre udviklede sig på en gang, men det blev så også til glæde for kolonihavens naboer.

På kålbedet er der nu udplantet de sidste porrer og et hold icebergsalat .
3. hold radiser er sået og det samme gælder endnu et hold dild.

Frugten på havens espaliertræer er nu udtyndet jeg har fjernet 162 æbler på de to træer. I forbindelse med udtyndingen har jeg foretaget en kraftig sommerbeskæring af træerne.

Billedet er fotograferet den 5. juli

 

Havens tidligere jordbærbed er ryddet , her har jeg nu udplantet grønkål.
Det store jordbærbed er skåret tilbage, halmen er fjernet, bedet er gødet og kultiveret igennem.

Her den 10. juli har jeg høstet 4 kg. Rødbeder som Else nu skal i gang med at sylte i morgen.

I havens drivhus er høsten af tomater i fuld gang i første omgang er det de små velsmagende blommetomater og sherrytomaten Garden Deligth. Snart kan vi høste de første Potentattomater. Snackpeberne er også snart klar til høst.

De Garden Deligth tomater som er udplantet på østsiden af Have huset på morgenterrassen udvikler sig også flot og jeg glæder mig til en god høst af grønne tomater som skal sukkersyltes under Elses kyndige hænder.
I prydhaven er der også en god udvikling i gang, lavendlerne ved indgangspartiet er skåret tilbage og blomsterne er hængt til tørrer.

 

Havens Ipomoeaer og klematis står nu i blomst og glæder os og havens besøgende hver dag.

Det samme gælder for  rosen ” Debutant ” som er en rose fremavlet af  Hugo Lykke den er bedårende med sine mange blomster  og elegante løv.

 

 

 

Havedammen hviler i sig selv og det gælder for både planter og fisk samt dammens bestand af Frøer og Salamandere.