AUGUST 2007

 Fredag den 9.

 

Så fik atter rigtige sommerdage med høje temperaturer både nat og dag, vi har indtil  videre været  forskånet  for det ekstreme vejr som rammer lande  i nord, syd, øst og vest.

 

Det er skræmmende oplevelser vi er vidne til når katastrofen rammer, men mere skræmmende er det at de lovgivende forsamlinger verden  over  ignorerer  eller nedtoner videnskabens resultater angående klimaforandringerne. Jeg har her i juli og august fulgt med i de udsendelser der har vejret om klimaændringerne og de udfordringer der ligger foran os de næste halvtreds år.

 

Men her  i kolonihaven “Sommerlyst” er der som sagt meget fredeligt. Udestu -ens  ipomoeaerne lider dog under den ekstreme høje temperatur på over 40 grader. Bona Nox er den som har det sværest, til  gengæld  har de nye  sorter Reed og Blue Pecot udviklet sig flot, det samme gælder for ipomoea Barie selv om den for nuværende ikke har sat så mange blomster.

Det gode vejr afspejler sig også i livet i havens dam. Vi har aldrig haft så man -ge padder i dammen som i år og fiskebestanden trives også godt.

 

I drivhuset er tomathøsten også i fuld gang, agurkerne er ved at takke af, da de er blevet angrebet af Spindemider.  Citron agurken klarer sig godt og har sat en  del  frugter, i drivhuset har jeg  også  udplantet nogle  af de  nye ipomoeaer  blandt andet Blue Pecot, Samt Fisto Lousa, jeg har også en del begoniaer af sorten Dronning Ingrid der-udover har jeg en del ipomoea Barie, samt margerit og andre planter som skal være klar når vi har åben have i september.

 

Dagene glider stille og roligt med hyggeligt samvær og vedlige-hold af haven.

 

Else har været i gang med første gang syltning af rødbeder, hun   har også lavet en portion kirsebærsyltetøj samt kirsebærsaft.  Brombærhøsten er nu i fuld gang, og indtil i dag har vi høstet 7 kg bær. Bærrene har Else nu lavet til syltetøj.

 Søndag den 11.

I dag var vi på udflugt med Dina og Ole. vi tog af sted klokken 09:30.    Ved turens start var det med overskyet vejr, der senere gled over i let regn. Da vi ankom til Rosenholm slot som var turens første mål var regnen holdt op. Desværre kom vi ikke ind på slottet denne gang da der sad en seddel i betalingsautomaten med besked om at slottet var lukket netop denne dag !

 billede 1.

Vi valgte så at tage til Herregårds og Landbrugsmuseet Gammel Estrup.

 

billede 2.

Det blev en god oplevelse og  dette gjaldt både  rundturen på  Herregården hvor man kunne nyde den store renovering og opbygning der foretaget derude,det var også en nydelse at se de flotte vold og haveanlæg.

 

billede 3.

 Else og Ole nyder de smukke billeder i Riddersalen

 

Vi besøgte også udstillingen af landbrugets udvikling fra  stenalderen  op  igen -nem tiden frem til i dag.     Jeg må erkende at vi havde for kort tid på museet da det var meget mere at se og opleve.

 

Da vi forlod Gammel Estrup gik turen videre til Allingåbro kro hvor  middagen skulle indtages. Kroens forpagtere er Dina og Oles søn Mogens og en kok ved navn Max.

Menuen bestod af en wienersnitsel med gemyse, til dessert fik vi en tallerkenan retning med is, udsøgte frugter og dagens kage til dessserten fik vi kaffe.

 

Vi var hjemme i haveforeningen ved 17:00 tiden og kunne se tilbage på en dejlig udflugt.

Mandag den 12.

I dag blev det atter en solskinsdag med et vekslende skydække.

Dagen stod på havearbejde, jeg fik blandt andet klippet Lavendelhækken, samt endnu en gang påbegyndt lugning af haven . jeg satte 100 Lavendel stiklinger.

billede 4.

 

billede 5.

 

Jeg fik plukket 25o gram brombær til Hanne Rose, samt en pose tomater som jeg afleverede ovre hos Jørgen Trolde i Have 518. Der er så mange Sherryto mater for tiden at vi har svært ved at konsumere dem alle selv.

billede 6.

 

Havens Roser blev beskåret og de mange nye skud blev bundet op, i havens dam fjernede jeg en del af flydeplanterne da de var ved at tage for meget plads.

 

Tirsdag den 13.

Så tager vi fat på endnu en uge her i kolonihaven  og  dagen  blev en  slapperdag Else skulle til fodlæge og derefter kørte vi ud for at handle ind.     Aftenen blev brugt til billedredigering på komputeren.

 

Torsdag den 22.  

Så er det atter tid til at skrive lidt om livet her i kolonihaven “Sommerlyst”.

Her i weekenden havde vi gæster vi fejrede Else 65 års fødselsg.  Vores datter Ulla og hendes familie var her til brunch om lørdagen .   Søndag var Per, Kristian og Lene hernede i haven forat spise til middag.  Menuen stod mørbradbøf ala orange til desert fik vi en rabarbertærte.

Mandag var Dina og Ole til brunch,  medens regnen silede ned sad vi og hyggede os i 3 timer.

Tirsdag kom Camilla , Oscar og Jesper  til morgenkaffe ,  de havde  morgenbrød med.

Oscar skulle prøve at overnatte nede hos oldemor og oldefar.  jeg tror faktisk, at han nød det lige så meget, som vi gjorde .

billede 7.

 Vi var nede ved søen for at fodre ænderne.

 

 

billede 8.

 

billede 9

Som sædvanlig var Oscar og jeg også en tur på legepladsen,  drengen   elsker at lade fantasien få frit løb og det er ikke den ret som han ikke kan fremstille !

 Oscar har her lavet en kæmpepizza med Peperoni

 

Da vi havde spist den blev vi enige om at jeg godt kunne undvære desserten.

billede 10

Efter turen til legepladsen, fik Oscar lov til at slå græsplænen med vores hånd skubber.Det er fantastisk at han kan magte græsslåmaskinen da han kun er 3 år.

 

billede 11

 

Senere fodrede han fiskene i havedammen.

Det var en træt dreng som kom i seng ved 20 tiden og  jeg tror  ikke  at  han fik slutningen af Peterplysfilmen med inden han gled ind i søvnen.

 

 

Fredag den 24.

 

Ja livet er som bekendt fyldt med både glæder og sorger, efter et par dejlige sorg løse dage sammen med vores Oldebarn Oscar.  Dage hvor vi alle hyggede os og havde det skønt. Kommer jeg hjem fra haven og finder et brev fra min  gamle soldaterkammerat Erik. Da brevet ikke fyldte meget, var jeg  næsten forberedt på, at det var et brev som bragte dårlige nyheder.  Han skriver og fortæller at hans hustru Birthe var afgået ved døden efter længere tids sygdom. Vi vidste godt at hun var syg, men at hendes liv skulle tage slut netop nu havde vi ikke regnet med. Else og jeg deler familiens sorg. Vi har jo kendt Birthe og Erik over 50 år.

 

 a 1

Vi tænder et lys i mindet om tiden hvor vi har kendt Birthe

 

 

Dagen i haven blev brugt både ude og inde, jeg bagte et par Krydlever som er et svensk specialbrød. Else bagte rugbrød og en lækker chokoladekage, da vi nu havde tændt ovnen.

Det meste af dagen blev dog som sædvanlig brugt i haven. Der skulle slås græs, ordnes kanter. Roserne trængte til beskæring og opbinding. Jeg fik også pottet digitalis så de er klar når vi skal have åbenhave næste weekend.

Der blev også tid til at plukke en portion brombær til Jens og Sys det blev atter til 700 gram. Brombærrene har været meget yderige år, hvis det gode vejr fort -sætter, kan der blive tale om høst af flere kilo endnu.

 

 Lørdag den 25.

Her fredag har vi atter havde besøg i haven. Det er Sara som skal være hos os i weekenden. Hendes bror Rasmus skal over til mor mor og morfar og han fik en pose æbler og en pose tomater med på turen til Fuglslev.

 

billede 12

 Så skal der høstes dildkroner

billede 13

billede 14

og plukkes tomater

 

billede 15

billede 16

derefter skal farmor bruge rødbeder

 

Efter morgenmaden var Sara med ude i haven, hun høstede Dildskærme,  Rød beder og Tomater, det blev også til lidt gulerødder Ungerne elsker at få disse i stedet for slik. og det er da også lækkert med sådan en sprød  gulerod.

 

billede 17

 Else og Sara brugte noget af dagen til at lave smykker og ophæng.

 

 Søndag den 26.

 

Vi stod op klokken 07:00

Jeg har undladt at skrive om vejret et stykke tid,  men  jeg kan  konstatere at i dag er efteråret sat ind sådan rent vejrmæssig.Der blæser en stiv vind fra nord vest, og dagen har budt på mange byger.

Dagen blev en slapperdag som kun førte til at rive havegangen og reparere huller ne som fremkommer hver gang det har regnet.  Jeg rensede også naboens hæk for snerler , samt lugede og rev foran hendes have lod.

John og Anette kom efter Sara ,  og de  fik  så en  middag  i anledning  af  Elses fødselsdag.

Menuen stod på Bøf Stroganoff med Kartoffelmos, desserten var en kagetaller- ken med chokoladekage ananasstykker samt skiveskåret blomme altsammen gar neret med flødeskum.

 

 

 

 

 

Skriv et svar