1,5 kg Okse spidsbryst
1 dl salt
2 spsk. sukker
2 stk. gulerødder
150 gr. knoldselleri
1 stort løg
3 stk. laurbærblade
8 stk. peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. hvedemel
3 dl. suppe
1dl. mælk eller fløde
salt peber sukker og friskrevet peberrod
Tilberedning
Gnid spidsbrystet med saltblandingen ,kom det i en frysepose og læg det i køleskabet 1 til 2 døgn.
Tag kødet ud og skyld det godt under rindende vand, kom det derefter i en gryde . Tilsæt så meget vand at kødet er dækket, bring herefter spidsbryste i kog og skum for urenheder. Kom herefter urter , laurbærblade og peberkorn i gryden skru ned for varmen og lad nu det hele småkoge i 2 til 3 timer.
Når kødet er mørt tages det op og suppen sies.
Sovs
Smørret og melet kommes i en kasserolle af passende størrelse og derefter tilsættes 3 dl af den siede suppe samt mælk til sovsen har en passende konsistens
Tilslut tilsættes salt ,peber og et nip melis og den friskrevet peberrod.
Kødet skæres ud og anrettes på serveringsfadet sammen med små kartofler og den færdige sovs