SPRÆNGT OKSEBRYST

 

1,5 kg Okse spidsbryst

1 dl             salt
2 spsk.       sukker
2 stk.          gulerødder
150 gr.       knoldselleri
1 stort        løg
3 stk.          laurbærblade
8 stk.          peberkorn

2 spsk.      smør
4 spsk.      hvedemel
3 dl.          suppe
1dl.           mælk eller fløde
salt peber sukker og friskrevet peberrod

Tilberedning

Gnid spidsbrystet  med saltblandingen ,kom  det i en frysepose og læg det i køleskabet 1 til 2 døgn.

Tag kødet ud og skyld det godt under rindende vand, kom det derefter i en gryde . Tilsæt så meget vand at kødet er dækket, bring herefter spidsbryste i kog og skum  for urenheder. Kom herefter urter , laurbærblade og peberkorn i gryden skru ned for varmen og lad nu det hele småkoge i 2 til 3 timer.

Når kødet er mørt tages det op  og suppen sies.

Sovs

Smørret og melet  kommes i en kasserolle af passende størrelse og derefter tilsættes  3 dl af den siede suppe samt mælk til sovsen har en passende konsistens

Tilslut tilsættes salt ,peber og et nip melis og den friskrevet peberrod.

Kødet skæres ud og anrettes på serveringsfadet sammen med små kartofler og den færdige sovs