SEPTEMBER 2006

Fredag den 8.

Her i den første uge af måneden har vi haft vekslende vejrlig og temperaturen har ligge omkring 18 til 20°. Der var en stærk blæst i begyndelsen af ugen.

I haven sker det ikke så meget, jeg har brugt ugen til at klargøre til månedens plantebyttemarked.

I sidste weekend havde vi et par af børneørne og vores oldebarn på besøg. de fik bland andet hilst på vores havevenner ole og Dina. endvidere var vi på engen for at fodre hestene.

Sara, Rasmus, Dina og Ole

Sara og Oscar

Sara og Rasmus

Søndag den 10

Denne søndag er havens dag og var vi tidligt oppe da vi jo skulle til plantebytte dag. Det var en noget tåget morgen, men da tågen havde lettet på sig, endte det med at blive en smuk og solrig dag.

Da vi ankom til Tranbjerg ved ottetiden var vi de første på pladsen jeg gik rask i gang med at placere planterne så de så mest indbydende ud. Medens vi ventede på de andre haveejere nød vi vores medbragte kaffe.

De første interesserede kunder begyndt så småt at indfinde sig på pladsen ved ni tiden.

Plantebyttedagen sluttede klokken tolv, efter at vi havde fået pakket vores planter sammen mødtes havekredsens bestyrelse til en havefrokost i Rigmor og Bent Hedegårds smukke have.

Vi var hjemme i kolonihaven  klokken atten, og nu var der til at slappe af hård men dejlig dag.

Mandag den 11.

Så er vi startet på en ny uge og det gode sensommervejr fortsætter, temperaturen ligger på 20° om dagen og ikke under 11° om natten.

Jeg benyttede mandagen til at få sat de overvintrende planter  ud på hvilebedene.
Der blev også tid til at gennemgå haven med lugeklo og beskæringssaks, jeg fik også sanneret lidt ud i drivhuset, det sunde kom i kompostbeholderen resten blev kørt på genbrugspladsen.

Nu nærmer sig tiden hvor   Canaens knolde skal graves op og stilles til tørre, det samme gør sig gælden for begoniaknoldene.

Det ser ud til at det gode sensommervejr vil fortsætte ugen ud ,og da jeg har fået et dejligt depot rum till leje så venter jeg nok lidt med at kører panterne hjem i vinterkvarter.

Om aftenen var jeg hjemme for at redigerer. hjemmesider, men det blev ikke til så meget, for min tvillingesøster ringede til mig. Hun havde brug for lidt support til hendes nyindkøbte computer Jeg har lovet at hjælpe hende i gang me det mest elementærer. Jeg er imponeret over hvor hurtigt hun er komme i gang med brugen og fundet forståelse for dens anvendelsesmuligheder.

Tirsdag den 12.

Jeg stod op klokken seks til en temperatur på 12° i udestuen.

Efter morgenmåltidet kørte jeg ud til min datter i Tranbjerg, da jeg havde lovet at male et par vægge i hendes køkken inden boligforeningen monterede de nye elementer. Jeg var tilbage i haven ved middagstid hvor Else havde en lækker frokost klar til mig. efter at jeg havde nydt det lækre smørrebrød , gravede jeg en portion kartofler op til aftensmenuen.

Medens jeg gik ude i haven kom der en som sagde hej det var ” Anne 2 et af vores dejlig børnebørn som kom forbi til en hyggesnak. Medens Else og jeg fik os en kop kaffe fik Anne et glas juice, det blev til lidt hyggesnak, indtil jeg pludselig blev træt og måtte ind og side i en af vores hvilestole, det betød at jeg ikke fik hilst af med Anne  da jeg faldt i dyb søvn.

Onsdag den 13.

Atter en dag med højt solskin. Da vi stod op ved otte tiden var der 16° i udestuen

Mens vi sad og nød vores morgenmåltid , kom der en melding i fjernsynet som ikke var til glæde for os haveejere, på bagrund af at nogle syge mennesker der går og laver bombe ved hjælp af kvælstof, ja så men en SF politiker at det skal forbyde os haveejer at købe kvælstof til brug i vores haver.

Else har i dag været i gang i køkkenet med noget nyt, det var fremstilling af tomat pasta til vore hjemmelavede pizzaer. Hun har prøvet før men denne gang havde hun mikset en god opskrift. Mi kær kone elsker at eksperimenterer me vores overskudsafgrøder, således at vi kan udnytte hele værdien af det i vores daglige madlavning.

her ved agens slutning kan jeg noterer at dagens højeste udetemperatur kom op på 25° medens der på et tidspunk var 40° i udestuen.

Søndag den 24.

Det er stadig flot sensommervejr her hvor vi er på vej ud af september. dagstemperaturen ligger mellem 20 og 25°, om natten når vi ikke under de 12°..

Her i kolonihaven  ” Sommerlyst ” nyder vi de gode vejr og hygger os med vores naboer. Snart skal vi til at lukke ned for sæsonen, men der venter meget arbejde endnu, for krukke og kasser skal rengøres til en ny vækstsæson.

Her i september er det som tidligere nævnt, også tid for at tage havens Canae knolde op. Når jeg har gravet dem op lader jeg dem tørrer inden jeg anbringer knoldene i en flamingokasse fyldt med spagnum.

I februar vander jeg dem langsomt op år de begynder at skyde planter jeg dem ud i 2 liters potter med senere udplantning for øje.

Fredag den 29.

Her i slutningen af september er jeg i fuld gang med at omlægge og klargøre haven for den kommende vinter. Jeg har sat havens krysantemum  ind i drivhuset og snart skal de sidste tomatplanter fjernes.

her i Formiddag har jeg været i gang med at ændre havens indgangsparti.

Fra resten af dagen var Else og jeg sammen med andre kolonister samlet til en sensommerfrokost hos Kirsten og Elmer, det var deres tak for godt naboskab i den forgangne havesæson.

Frokosten bød på sildebord samt smørrebrød og snaps og øl a libitum.

Lørdag den 30.

Så nåede vi til den officielle afslutning på denne havesæson klokken ti var vi til standerstrygning  og morgenkaffe i haveforeningens fælleshus.

Medens foreningsflaget langsom gled ned standeren sang de ca. 70 fremmødte haveejere  Grundtvigs dejlige efterårssalme ” Nu falmer skoven trindt om land “

Efter morgenkaffen blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling, der var kun et  punkt på dagsordenen, nemlig forslag om et nyt tag på fælleshuset.

Der var indhentet flere tilbud, men det var et der beløb sig til 187.000.00, som bestyrelsen fremlagde ved formanden Freddy Pedersen. Dette tilbud blev godkendt af generalforsamlingen.

Om eftermiddagen var ude hos vores oldebarn Oscar for at fejrer hans fødselsdag, vi var tilbage i haven først på aftenen.

Vejret i September

På baggrund af det meget varme sensommervejr som har præget måneden, gik måneden hen og blev den varmeste af sin slags, med et gennemsnit på 16,3° kunne det ikke undgå at blive en ny varmerekord for september måned.

I hele September måned har vejret været  præget af varmt og solrigt sensommer vejr , hvor flere dage med dagstemperaturer over 25° har trukket gevaldigt op i varmeregnskabet, månedens nedbør her i kolonihaven ” Sommerlyst ” beløb sig til 19 mm.

Jeg siger hermed tak til dem som lagde vejen forbi min hjemmeside og ønsker hermed jer alle et godt efterår