BLOMKÅLSSUPPE

DAGENS MENU

Blendet Blomkålssuppe

1 stk. blomkålshoved

1 stk. løg

1 fed hvidløg

6 dl hønsebouillon

1 spsk. Madfløde

½ tsk revet muskatnød

½ tsk sukker

Salt og peber

Blomkålen lægges i vand i 10 minutter, hvorefter det deles i små buketter hvorefter stokken skæres i tynde skiver.

Løget snittes i små tern og hvidløget knuses.

Løg og hvidløg svitses i 1 spsk. Olie i en tykbundet gryde derefter tilsættes bouillonen det hele bringes nu i kog hvorefter der tilsættes muskatnød. suppen smages til med salt og peber samt sukkeret for at trække smagen frem.

Herefter tilsættes blomkålen når suppen atter er kommet i kog, loader man den småkoge i 8 til 9 minutter.

Hvorefter man tager halvdelen af blomkålen op på en tallerken og derefter lader man suppen med resten af fyldet småkoge under låg i yderligere 20 minutter.

Derefter blendes suppegrydens indhold, og de resterende blomkålsbuketter samt kødboller tilsættes og suppen bringes atter til kogepunktet hvorefter den er klar til servering.

Man kan alt efter lyst tilsætte et drys persille og nyde et flutes til suppen.